- Член од
- 7 јули 2011
- Мислења
- 309
- Поени од реакции
- 57
pa jas veke te negirav vo toa sto ti go tvrdisТи се читна ли наназад? Или да те цитирам?
Стојам зад тоа што сум рекол дека цела религија е бљак и дека нема ништо позитивно.
pa jas veke te negirav vo toa sto ti go tvrdisТи се читна ли наназад? Или да те цитирам?
Стојам зад тоа што сум рекол дека цела религија е бљак и дека нема ништо позитивно.
Во твојата негација е суштината и вистината. Твоето не, многу ми значи во животот.pa jas veke te negirav vo toa sto ti go tvrdis
Vidi, ima pricina zosto toj nema da go napravi toa. Zosto se krijat, sakaat da mislis taka, sakaat da mislis deka alhemijata e nevozmozna. No realnosta e poinakva... Znaci sevo ova e zavera od Evreite vo koalicija so zlobni ateisti cija namera e nov svetski poredok i svet vo koj ke postoi edna vlada koja ke bide mesana evrejsko-ateisticka razbiras. Nema da veruvaat vo Jahve ama ke slavat Hanuka i drugi evrejski praznici. Ne e zafrkancija vistina e, ova go imam citano na mnogu sajtovi i site ja kazuvaat vistinata. E sega kako mozat da go kontroliraat svetot? Preku zlatoto normalno, tie mozat od sto bilo da napravaat zlato i sekogas koga ke im snemaat pari pravat po malku kolku da prodolzat da go kontroliraat svetot.daj be brat ako e tocno i slepo mu veruvame na rusinot daj da naprajme edna planina vo zlato
mislam me razbiras ne
brat nekako mnogu me izbuni ama nekago kako moze ti da veruvas vo nesto sto go nemas videno tuku nekoj ti go kazal procitalVidi, ima pricina zosto toj nema da go napravi toa. Zosto se krijat, sakaat da mislis taka, sakaat da mislis deka alhemijata e nevozmozna. No realnosta e poinakva... Znaci sevo ova e zavera od Evreite vo koalicija so zlobni ateisti cija namera e nov svetski poredok i svet vo koj ke postoi edna vlada koja ke bide mesana evrejsko-ateisticka razbiras. Nema da veruvaat vo Jahve ama ke slavat Hanuka i drugi evrejski praznici. Ne e zafrkancija vistina e, ova go imam citano na mnogu sajtovi i site ja kazuvaat vistinata. E sega kako mozat da go kontroliraat svetot? Preku zlatoto normalno, tie mozat od sto bilo da napravaat zlato i sekogas koga ke im snemaat pari pravat po malku kolku da prodolzat da go kontroliraat svetot.
Zosto go napadnaa Avganistan? Sto mislis? Za nafta? Kakva nafta bre gresat site ovde, taka sakaat da mislis... Tie go napadnaa Avganistan za da nie mislime deka e zaradi nafta i da ni odvratat vnimanie od vistinskata zavera, a toa e zlatoto. I taka dodeka cel svet se buni za nafta oni vo podzemni laboratorii pravat zlato i ja kontroliraat svetskata ekonomija.
Е исто ама не е исто.brat nekako mnogu me izbuni ama nekago kako moze ti da veruvas vo nesto sto go nemas videno tuku nekoj ti go kazal procital
neli e toa isto i so bog
ti da ne veruvas vo boga
--- надополнето: Jul 7, 2011 12:57 AM ---
frenki se izgubi li
bas me interesira kako ke reagiras na ova poslednovo pa ke idam da spijam
Zosto toa e logicniot zaklucok vo ovaa situacija! Toa i go sakaat tie, da ne razmisluvas zatoa i cela taa mediumska masinerija kontrolirana od NIV raboti na postojano oglupavuvanje na covekot. Ako ne e vistina objasni mi zosto togas vo 1972 poznat Germanski naucnik po ime Wasser Schicklgruber koj otkako soopstil deka uspeal da sozdade zlato od k'na umrel sledniot den vo soobrakajna 'nesreka'... Ili zosto vo 1994 naucnik od Magaskar koj soopstil deka bil mnogu blizu do sozdavanje na zlato preku hemiski procesi resil da se 'samoubie' nekolku nedeli podocna? Zboruvame sekako za poznatiot Matumba Ukulele, ima i tema za nego na forumov.brat nekako mnogu me izbuni ama nekago kako moze ti da veruvas vo nesto sto go nemas videno tuku nekoj ti go kazal procital
neli e toa isto i so bog
ti da ne veruvas vo boga
Da, tuka se soglasuvam so tebe... Treba toj da procita ovaa kniga od poznatiot Paulo Koeljo, koja ubavo ja objasnuva alhemijata :OЕ исто ама не е исто.
Кој си ти за да кажеш кој што има видено? Ако ти го имаш видено господ, зошто некој да го нема видено Алхемичарот?
pa neli bese ona sto ne mozam da go dokazam deka postoi vsusnosz i ne postoiЕ исто ама не е исто.
Кој си ти за да кажеш кој што има видено? Ако ти го имаш видено господ, зошто некој да го нема видено Алхемичарот?
ziti boga covece pa ti si carНе памтам од кога се немам смеено овака самотњачки у ниедно време ко на последниве 5-6 страни.
Голема блаагодарност до тролов. Без него сето ова немаше да биде можно.
a dali obidot za atentat e verodostojno spored tebeDa, tuka se soglasuvam so tebe... Treba toj da procita ovaa kniga od poznatiot Paulo Koeljo, koja ubavo ja objasnuva alhemijata :O
Inace neznajko, znaes li deka Koeljo preziveal TRI obidi za atentat??? I posle ne veruvaj... Ah lobotomirana raja. I batali go Dback, toj e od nivna strana samo ne znae. Jas i ateist sme od ista
То није тачно!!! (што би рекол Ѕинго)veruvaj mi tamu se sto e pisano e tocno
inace i vie ste od 03 po polnoc vernici
moze veruvate vo drugo no sepak veruvate vo nesto sto ne mozete da go dokazete znaci vo nesto apstraktno
bratce ne zboruvame tuka za svetski zagovoriZosto toa e logicniot zaklucok vo ovaa situacija! Toa i go sakaat tie, da ne razmisluvas zatoa i cela taa mediumska masinerija kontrolirana od NIV raboti na postojano oglupavuvanje na covekot. Ako ne e vistina objasni mi zosto togas vo 1972 poznat Germanski naucnik po ime Wasser Schicklgruber koj otkako soopstil deka uspeal da sozdade zlato od k'na umrel sledniot den vo soobrakajna 'nesreka'... Ili zosto vo 1994 naucnik od Magaskar koj soopstil deka bil mnogu blizu do sozdavanje na zlato preku hemiski procesi resil da se 'samoubie' nekolku nedeli podocna? Zboruvame sekako za poznatiot Matumba Ukulele, ima i tema za nego na forumov.
Toa e realnosta bratce sakal ti da veruvas ili ne. Tie ne kontroliraat i tie sakaat ti da mislis deka ova e glupost. Razmisli malku...
pa ete go frankie vrati se nazad citnigo deka veruva vo nesto sto sega ne moze da se dokazeТо није тачно!!! (што би рекол Ѕинго)
Атеиста није то што мислиш.
Атеистот не верува во ништо што не може да се докажуе бе море еј. Питај го Рамче, он ќе ти кажуе све бугати.
Ete gledas deka ne lazam!a sea prijatelcevo frankie da mi izvini moze e i postar covek vika citnav na nekoi forumi deka moze da se napravi od kamen zlato
Mnogu normalno i toa ne eden tuku tri, samiot Koeljo svedocel pred sud no normalno potplateno sudstvo ima sekade ne samo vo Makedonija, pa ubiecot bil oslobden a Koeljo osuden i zadolzen da plati kazna.a dali obidot za atentat e verodostojno spored tebe
druze ne se razbirame ali aj nema veze( I se veruva deka toj do negovoto bogastvo dosol preku prodazba na zlato a ne nepodviznini so sto i toj e zakana)Ete gledas deka ne lazam!
Mnogu normalno i toa ne eden tuku tri, samiot Koeljo svedocel pred sud no normalno potplateno sudstvo ima sekade ne samo vo Makedonija, pa ubiecot bil oslobden a Koeljo osuden i zadolzen da plati kazna.
Inace znaes deka i Silvio Berluskoni e eden od tie sto se borat protiv ovaa zavera, zatoa i nego se obidoa da go ubijat pred nekolku godini a sega e na sud demek imal seks so maloletnicka, sve toa se manipulacii duri i izvadija photoshopirani sliki od nego vo drustvo so mladi devojki, gluposti site znaeme deka toj e familijaren covek. Taka ovie gi koristat mediumite za da ni go promenat mislenjeto.
Pogledni, se obide da go pogodi vo celo no za sreka go pogodi vo vilica... Berluskoni ima napisano celi knigi za alhemijata i se veruva deka toj do negovoto bogastvo dosol preku prodazba na zlato a ne nepodviznini so sto i toj e zakana.
Како не може да се докажуе бе море? Па алкемичарот му е братучед од мушке тетке. Лично го упозавуел бе бугатиbratce ne zboruvame tuka za svetski zagovori
prasanjeto mi bese ako mene kako vernik da kazam mi reces zosto veruvas vo gospod koga nemozes da dokazes deka postoi jas ti odgovoram bog e se ne mora da se dokazuva tuku postoi ti ke mi se nasmees
e seaa ti mene mi vikas veruvaj mi postoi alhemicarot
neli vo ovoj slucaj ti si ist so mene
--- надополнето: Jul 7, 2011 1:14 AM ---
pa ete go frankie vrati se nazad citnigo deka veruva vo nesto sto sega ne moze da se dokaze
Nema problem, ti si toj sto odbira dali ke veruva slepo vo se sto ke kaze vladata ili ke gi otvori ocite i ke sfati deka rabotite ne se takvi kakvi sto izgledaat. Zaverata so zlatoto e realna, pogledni ja vebstranava http://www.goldprice.org/ vecer pa pogledni ja utre, ke primetis deka cenata postojano se menuva a toa e uste eden dokaz deka toj zagovor postoi.druze ne se razbirame ali aj nema veze