Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Tehnoloski napredok, ogromen napredok vo site polinja na naukata, medicinata, nemase nekoi metuzalemi da zabranuvaat stem cell research kaj koi pridobivkite se ogromni zosto ne bilo "moralno" spored edna ebana prasliva kniga. Pogolemi slobodi za izbor koi nekogas religijata gi ogranicila itn... Bi bilo podobro spored mene.
Моментално во 21век ние сме пречката за не толку големиот технолошки напредок (демек има некоја скала, според која ние денес сме нешто поназад). Знаеш дека меѓу денешниве научници има еден куп Христијани. Знаеш ли во минатото колку Христијани имаат придонесено за науката? Ајде пак ќе ја постирам листата:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Christian_thinkers_in_science
--- надополнето: Jun 21, 2011 4:55 PM ---
И тоа ти е оговорено.

Мнооооогу подобар.
Вакви одговори дава шестгодишно дете кога врсникот ќе го праша чиј татко е појак. Мојот, мојот е појак - велеше атеист.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Вакви одговори дава шестгодишно дете кога врсникот ќе го праша чиј татко е појак. Мојот, мојот е појак - велеше атеист.
Твоите одговори кои и не се одговори се далеку подолу. А всушност зошто и прашуваш кога сам си праша па и сам си даде одговор

F

Frankie Yale

Гостин
Моментално во 21век ние сме пречката за не толку големиот технолошки напредок (демек има некоја скала, според која ние денес сме нешто поназад). Знаеш дека меѓу денешниве научници има еден куп Христијани. Знаеш ли во минатото колку Христијани имаат придонесено за науката? Ајде пак ќе ја постирам листата:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Christian_thinkers_in_science
Primeti kako listata se namaluva kako sto ides ponapred. Toa sto odredeni naucnici se hristijani ne znaci deka mnozinstvoto na radikalni hristijani se obiduvaat da sabotiraat sekakov obid na naucen napredok za koi tie smetaat deka e 'nemoralen'. Normalno, vo sekularnite opstestva toa ne im se dozvoluva. Ama koga bi bile site hristijani...

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
OK, не ти се обраќам веќе тогаш.
--- надополнето: Jun 21, 2011 5:03 PM ---
Primeti kako listata se namaluva kako sto ides ponapred. .
Не се намалува. Очигледно не си ја видел листата living, каде имаш 24-ица. Тоа се некои поистакнати, или поважни, инаку ги има многу.

F

Frankie Yale

Гостин
Не се намалува. Очигледно не си ја видел листата living, каде имаш 24-ица. Тоа се некои поистакнати, или поважни, инаку ги има многу.
Eee ima 24 zivi naucnici koi se hristijani, da pocnam da ti postiram kolku se ateisti pa da vidime civ k*r e pogolem? Gluposti, ova ne go menuva faktot deka zatucani radikalni hristijani koi nemaat pojma od nauka se obiduvaat da sprecat sekakov naucen napredok za koj tie smetaat deka e nemoralen.

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Eee ima 24 zivi naucnici koi se hristijani, da pocnam da ti postiram kolku se ateisti pa da vidime civ k*r e pogolem? Gluposti, ova ne go menuva faktot deka zatucani radikalni hristijani koi nemaat pojma od nauka se obiduvaat da sprecat sekakov naucen napredok za koj tie smetaat deka e nemoralen.
Еј буквалист, ова не е листа на сите Христијански научници во светов.

Еве што ти пишав:

Тоа се некои поистакнати, или поважни, инаку ги има многу.

F

Frankie Yale

Гостин
Еј буквалист, ова не е листа на сите Христијански научници во светов.

Еве што ти пишав:

Тоа се некои поистакнати, или поважни, инаку ги има многу.
Znam deka gi ima mnogu (poveke od 24) ama ateisti ima daleku poveke, odnosot bi bil 20:1 i sto treba da znaci toa? Dali toa go menuva faktot deka zatucani hristijani se obiduvaat da sprecat se sto tie smetaat deka e nemoralno...

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.427
Поени од реакции
5.107
Ајде гледам сакате да ја обрнете и оваа тема во прашања за Христијаните, па да ве прашам нешто атеисти.

Каков би бил светот ако сите до еден се атеисти? Вие кажете ми прво, а јас во меѓувреме ќе ви кажам каков ќе е ако сите до еден се Христијани. Па ќе мериме кој свет ќе биде подобар.

Ако сме сите Христијани (не само на збор, него на дела, се она што е од Исус кажано да се почитува) ќе нема:

Криминал. Убиства, кражби, прељуби, силувања. Наркомани, алкохоличари, коцкари. Ќе нема војни. Ќе нема лаги, превари. Никој никому нема да му чини зло. Секој со секого ќе се сака. Луѓето ќе живеат во слога и љубов. Едноставно светот ќе цвета. Рај на земјата.

Од друга страна ако сите луѓе се атеисти овие работи пак ќе си ги има. И тоа многу повеќе.
Многу подобар.
Ако сите се христијани ко Мики, Јоан и ко тебе Боби, нема да постои никаков напредок. Ниту научен, ниту општествен, културен.... никаков. Се истото па истото ќе биди. Луѓето ќе останат затуцани и ќе веруваат само во една книга - болештина.
Мислам дека имаше таков период во нашата историја... аха, да, се вика... Dark ages. Или во превод, црни времиња, Боби. Тоа е период кога религијата (христијаните) биле на власт, не постоеле атеисти, муслимани.... постоеле само христијани. Тоа за во Европа зборувам.

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Многу подобар.
Ако сите се христијани ко Мики, Јоан и ко тебе Боби, нема да постои никаков напредок. Ниту научен, ниту општествен, културен.... никаков. Се истото па истото ќе биди. Луѓето ќе останат затуцани и ќе веруваат само во една книга - болештина.
Мислам дека имаше таков период во нашата историја... аха, да, се вика... Dark ages. Или во превод, црни времиња, Боби. Тоа е период кога религијата (христијаните) биле на власт, не постоеле атеисти, муслимани.... постоеле само христијани. Тоа за во Европа зборувам.
Доста зборувавте како малечкари кои се силат чиј татко може подолго да издржи под вода (ова ви го зборувам кога мислите дека сте попаметни од нас). За науката, само едно ќе ти кажам - Пола учебник Физика е дело на Њутн, Христијанин.

А за тоа моралот ништо не кажа, ти смета ли таков свет, каков што ти претставив?

F

Frankie Yale

Гостин
Доста зборувавте како малечкари кои се силат чиј татко може подолго да издржи под вода (ова ви го зборувам кога мислите дека сте попаметни од нас). За науката, само едно ќе ти кажам - Пола учебник Физика е дело на Њутн, Христијанин.
Ah, arguments from authority mi se najbedni. Isak Njutn ziveel pred 5 veka...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Пресмело богами, пола учебник, ма какво пола, 98% е од него. И што кој к.р ако бил христијанин (ако бил)
А за тоа моралот ништо не кажа, ти смета ли таков свет, каков што ти претставив?
Научна фантастика.

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Кога сме веќе тука, абе и вашиот миленик Дарвин не бил атеист. Бил Христијанин прво, па со тек на време верата му опаѓала, ама никако не станал атеист:

in 1879 he wrote that "I have never been an atheist in the sense of denying the existence of a God. – I think that generally ... an agnostic would be the most correct description of my state of mind.

--- надополнето: Jun 21, 2011 5:58 PM ---
Пресмело богами, пола учебник, ма какво пола, 98% е од него. И што кој к.р ако бил христијанин (ако бил)
Па да не се глупирате дека Христијанството и науката не одат заедно. Кога дури и вашиот Дарвин не бил од вашите (атеист).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom