Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
Imate potroseno eden kup vreme na pisuvanje raboti koi znacat nepostoenje na bog, i ispotroseno kup vreme za taa rabota. I eve ako site sto veruvaat vo gospod i negovoto postoenje vi kazat da be u pravo ste gospod ne postoi, togas koja e vasata satisfakcija od seto toa??? Zarem toa kje bide vrv na vasiot uspeh vo zivotot da dobiete odgovor od nekoj covek deka vekje ne veruva vo gospod??? Terrible thing !!!А ти да дадеш некој доказ или тврдење, што сакаш, дека постои :smir:
Иначе да, 100% да беа атеисти ќе ЦВЕТАШЕ државата Поточно сега ќе беше процветена
I uste nesto mislis li deka ti kako poedinec i Ateis i Frankie i DBack (najglasnite i najarogantnite vo svoite stavovi) pridonesuvate da procveta drzavata povekje od Mene, Lurtz, Miki1, Joan itn...
Brat jas koga ve citam vas osven edna golema frustracija, eden golem gnev nasobran nekade dlaboko vo vas ama bas nisto drugo ne mozam da primetam.
I odgovorete na slednovo: Sto vas vo zivotot vi smeta covek do vas na rabota, vo drustvo, doma ili bilo kade sto smeta deka postoi nekoja sila koja on si ja narekuva Bog. Sigurno sekoj od vas ima takvi prijateli (vernici kako sto gi narekuvate) i so niv razgovarate na ovoj nacin li? Istiot ovoj stil na razgovor so "vernicite" go praktikuvate i vo privatniot zivot ili tamu ste sosema drugi lugje pa site frustracii izleguvaat na videlina na forumov??
Sto znam, jas nikogas ne sum dosol vo situacija so nekoj prijatel da razgovaram na ovaa besmislena tema i da go ubeduvam deka postoi ili ne postoi bog. Samiot obid za takvo nesto za mene e mizeren, a kamoli da toa mi bide opsesija da ja go preobratam. Se nadevam deka i site vie ste isti nadvor od forumov, vo sprotivno vi treba pomos.