Сопственикот на земјиштето кое сакате да го купите е сосопственик на земјиштето со РМ јас така ве разбрав? Во овој случај сопственикот ќе биде потребно да поднесе барање до суд за физичка делба и притоа да го откупи земјиштето што е сопственост на РМ а потоа вие меѓусебе ќе регулирате со договор за купопродажба. Најубаво ќе биде да си го откупи сопственикот а потоа вие да се договарате.
Поздрав[DOUBLEPOST=1508932148][/DOUBLEPOST][DOUBLEPOST=1508932193][/DOUBLEPOST]
Кој е основот за негово преселување пишете повеќе информации, има ли роднини овде ќе работи овде???[DOUBLEPOST=1508932228][/DOUBLEPOST]
Не е точна таа информација.[DOUBLEPOST=1508932633][/DOUBLEPOST]
Со какво правно дело дедото го преишал имотот? Договор за подарок? Договор за доживотна издршка? Во секој случај да, можеш да го спориш договорот. Еве едно пластично навидум објаснување: Бабта и дедото (мајка и татко на поранешна твоја покојна жена) имаат имот, секако од тој имот по нивната смрт истиот им следува на нивните наследници те деца а ако не деца тогаш внуци. Најверојатно дедото склучил договор за подарок, објаснете поопширно, инаку во овој случај буквално ја лишиле поранешната жена те нејзиното чедо на дедото потомок од наследнство. Да, можете да докажувате дека при потпишувањето на договорот дедото бил деловно неспособен меѓутоа за тие цели потребно е да имате медицинска документација за истото па да се изготви соодветно вештачење а пожелно е и да имате и сведок за истото па потоа сте подготвени да поднесете на суд. Јас сум адвокат и во пракса сум имала ваков случај кој сеуште еве е во тек и борбата е голема, меѓутоа ако имате добро вештачење и докази шансите се постоечки за позитивен исход на случајот
Поздрав секое добро