- Член од
- 19 септември 2009
- Мислења
- 5.081
- Поени од реакции
- 4.932
праву муабет за кај Адвокат, за кај нотар си е друга работа и тој си работи по тарифа.епа нека оди во Куманово тогаш. Само незнам како за кај нотарот ќе има за плаќање без проблем
праву муабет за кај Адвокат, за кај нотар си е друга работа и тој си работи по тарифа.епа нека оди во Куманово тогаш. Само незнам како за кај нотарот ќе има за плаќање без проблем
Па да те информирам и адвокатите работат по тарифаправу муабет за кај Адвокат, за кај нотар си е друга работа и тој си работи по тарифа.
Нема врска во кој град ќе биде составен договорот! Инаку и по адвокатска тарифа состав на договор косшта од 1000-2000 денариепа нека оди во Куманово тогаш. Само незнам како за кај нотарот ќе има за плаќање без проблем
па ај најдими по коју тарифу адвокатску состав на договор кошта 200 евраПа да те информирам и адвокатите работат по тарифа
види сега вака.по АТ спстав на дог чини 1000-2000 ден. но таа тарифа е постара од 20 години и кога адвокат сакаш да ти стави печат за дог за недвижност од 50000 евра тогаш може да ти побара и поголема сума.Е сега ако прочиташ малце поназат таа сума од 200 евра не ја кажав јас а претпоставувам дека во неа е вклучена постапка и да ти утврди дека станот е чистпа ај најдими по коју тарифу адвокатску состав на договор кошта 200 евра
А ако прочиташ малку наназад јас што пишував, јасно кажав дека во оваа држава ретко кој има да ти даде 200 евра за договор, инаку ако некој е спремен може да даде и 2000 евра за 20 минути составување договор, инаку правам муабет за адвокатски трошоци, нотарските ти се друга прича.види сега вака.по АТ спстав на дог чини 1000-2000 ден. но таа тарифа е постара од 20 години и кога адвокат сакаш да ти стави печат за дог за недвижност од 50000 евра тогаш може да ти побара и поголема сума.Е сега ако прочиташ малце поназат таа сума од 200 евра не ја кажав јас а претпоставувам дека во неа е вклучена постапка и да ти утврди дека станот е чист
нотарските привилегирани се , таму сите се спремни да плататА ако прочиташ малку наназад јас што пишував, јасно кажав дека во оваа држава ретко кој има да ти даде 200 евра за договор, инаку ако некој е спремен може да даде и 2000 евра за 20 минути составување договор, инаку правам муабет за адвокатски трошоци, нотарските ти се друга прича.
Гледам по никот најверојатно си адвокат и ако не правиш разлика за нотарски и за адвокатски трошоци незнам што да ти кажам, нотарите немаат конкуренција како адвокатите и ако треба да завериш договор,а за да ти полноважен секогаш треба да завериш договор за пренос на сопственост на недвижност или платиш или не ти се замара, да не ја спомнувам наследната постапка каде судот определува кој нотар да ја спроведе и тако даље и тако даље да не ти објаснувам најверјоатно знаеш и тука престанувам да ти реплицирам на глупи прашања.[DOUBLEPOST=1394736968][/DOUBLEPOST]нотарските привилегирани се , таму сите се спремни да платат
Ако е така како што велиш, ке одиш кај адвокат ке му објасниш и исиот ке го овластиш за бранител и тој ке направи жалба и најверојарно ке пројде жалбата пред апелациониот суд, за трошоци ке се договориш на кој начин со адвокатот, конечната пресуда ако биде ослободителна трошоците паѓаат на терет на државата и ке ти се вратат, како и да е.Вака дечки,
пред некое време бев повикан како сведок во суд, во судски процес-кражба... Имено обвинетиот за делото,кој одзел неколку предмети во кражбата бил приведен во полиција и таму, а подоцна и пред судот си го признал делото, но два пати лажно изјавил дека некои од предметите кои што украл ми ги продал на мене... Пред неколку месеци, кога го сторил делото, бев повикан во полициска станица и таму, како и во судот пред некој ден, им објаснив дека апсолутно немам никаква врска со тие предмети т.е. немам купено никакви украдени предмети и им укажав дека обвинетиот(малолетен деликвент) сигурно ги излажал. Иако бев повикан само како сведок во случајот и против мене не беше ниту споменато дека и јас ке бидам обвинет по било каков основ денеска ми стигна пресуда од суд, која како ја прочитав не знаев дали да плачам или да се смеам...
Во пресудата сум осуден на 3 месеци или 1 година условен затвор, и јас како и уште едно лице(кое не го познавам) сме осудени за виновни за прикривање предмети од кражба, и плус треба да платиме некакви судски глоби,такси....
КАКО Е ОВА МОЖНО??????????? Апсолутно сум сигурен дека не сум купил ништо украдено, плус тоа како можам да бидам прогласен за виновен без да постои било каков материјален доказ??? Може ли судот да донесе пресуда само по лажна изјава на обвинетиот??? ИМА ЛИ ПРАВДА ВО ОВАА ДРЖАВА???
Изнервиран сум и не можам да дојдам на себе цел ден, не знам како и го пишувам ова но бидејки како што прочитав во пресудата имам право на приговор на одлуката на судот, ке ве молам да ме упатите на кој начин ке биде најдобро да го поднесам приговорот... Прв пат во животот мој се најдов во суд и воопшто не ми е јасно што се работи и како се работи таму. Единствено знам дека сум во право и дека сум лажно обвинет... финансиската ситуација ми е катастрофа во моментот и неможам да си дозволам да ангажирам адвокат.... Било каков совет ке ми биде добредојден...
Види вака тебе очигледно нешто не ти е јасно. Како прво јас не поставив никакво прашање а како второ не е до конкуренцијата. Покрај тоа да ти појаснам дека за пренос на сопственост на недвижност не се прави заверка туку солемнизација или нотарски акт( ако те интересира земи прочитај да ја научиш разлиакта помеѓу истите) а иначе содржината на договорот кој ќе ти ја состави адвокат е најважна. Како и да е најдобри странки се тие што се знаат па ќе побараат адвокат откако ќе ја заплекаат целата работа а тоагаш се знае дека ќе биде скапо. И те молам не реплицирај неможам да се објаснувам со генијалци како тебе.Гледам по никот најверојатно си адвокат и ако не правиш разлика за нотарски и за адвокатски трошоци незнам што да ти кажам, нотарите немаат конкуренција како адвокатите и ако треба да завериш договор,а за да ти полноважен секогаш треба да завериш договор за пренос на сопственост на недвижност или платиш или не ти се замара, да не ја спомнувам наследната постапка каде судот определува кој нотар да ја спроведе и тако даље и тако даље да не ти објаснувам најверјоатно знаеш и тука престанувам да ти реплицирам на глупи прашања.[DOUBLEPOST=1394736968][/DOUBLEPOST]
слушај адвокатишче добро јас знам што е солемнизација, а што заверка ама оди на странка и се обрати со тој речник ке те гледа како теле во шарени врата, инаку ти прв почна да ми се обраќаш со препотентно однесување, а јас овде имам намера само да помогнам колку што можам на луѓе што не им се јасни некои правни работи, така да ако си стварно адвокат не ти личи на образованието и на годините така да се обраќаш.Види вака тебе очигледно нешто не ти е јасно. Како прво јас не поставив никакво прашање а како второ не е до конкуренцијата. Покрај тоа да ти појаснам дека за пренос на сопственост на недвижност не се прави заверка туку солемнизација или нотарски акт( ако те интересира земи прочитај да ја научиш разлиакта помеѓу истите) а иначе содржината на договорот кој ќе ти ја состави адвокат е најважна. Како и да е најдобри странки се тие што се знаат па ќе побараат адвокат откако ќе ја заплекаат целата работа а тоагаш се знае дека ќе биде скапо. И те молам не реплицирај неможам да се објаснувам со генијалци како тебе.
поздрав и се најубавослушај адвокатишче добро јас знам што е солемнизација, а што заверка ама оди на странка и се обрати со тој речник ке те гледа како теле во шарени врата, инаку ти прв почна да ми се обраќаш со препотентно однесување, а јас овде имам намера само да помогнам колку што можам на луѓе што не им се јасни некои правни работи, така да ако си стварно адвокат не ти личи на образованието и на годините така да се обраќаш.
остани ми поздравен
Најверојатно си бил повикан во суд во својство на обвинет, а не во својство на сведок.Вака дечки,
пред некое време бев повикан како сведок во суд, во судски процес-кражба... Имено обвинетиот за делото,кој одзел неколку предмети во кражбата бил приведен во полиција и таму, а подоцна и пред судот си го признал делото, но два пати лажно изјавил дека некои од предметите кои што украл ми ги продал на мене... Пред неколку месеци, кога го сторил делото, бев повикан во полициска станица и таму, како и во судот пред некој ден, им објаснив дека апсолутно немам никаква врска со тие предмети т.е. немам купено никакви украдени предмети и им укажав дека обвинетиот(малолетен деликвент) сигурно ги излажал. Иако бев повикан само како сведок во случајот и против мене не беше ниту споменато дека и јас ке бидам обвинет по било каков основ денеска ми стигна пресуда од суд, која како ја прочитав не знаев дали да плачам или да се смеам...
Во пресудата сум осуден на 3 месеци или 1 година условен затвор, и јас како и уште едно лице(кое не го познавам) сме осудени за виновни за прикривање предмети од кражба, и плус треба да платиме некакви судски глоби,такси....
КАКО Е ОВА МОЖНО??????????? Апсолутно сум сигурен дека не сум купил ништо украдено, плус тоа како можам да бидам прогласен за виновен без да постои било каков материјален доказ??? Може ли судот да донесе пресуда само по лажна изјава на обвинетиот??? ИМА ЛИ ПРАВДА ВО ОВАА ДРЖАВА???
Изнервиран сум и не можам да дојдам на себе цел ден, не знам како и го пишувам ова но бидејки како што прочитав во пресудата имам право на приговор на одлуката на судот, ке ве молам да ме упатите на кој начин ке биде најдобро да го поднесам приговорот... Прв пат во животот мој се најдов во суд и воопшто не ми е јасно што се работи и како се работи таму. Единствено знам дека сум во право и дека сум лажно обвинет... финансиската ситуација ми е катастрофа во моментот и неможам да си дозволам да ангажирам адвокат.... Било каков совет ке ми биде добредојден...