A
Advokatisce
Гостин
не знам цена ќе те излажам али претпоставувам дека не би тебало да биде повеќе од 200-300 ден ако е еден лист побарај во златни страници јави ќе ти кажат
Она што сте го стекнале во брак.Дали помеѓу брачните другари кои ќе се разведат се дели имотот кој е стекнат од почетокот на бракот или се дели и имотот кој влегува у наследство на брачните другари? На пример ако ја се разведувам и имам у наследство куќа да речеме, дали и дел од неа ќе припадне на мојот бивш споруг или само она што јас и он сме го стекнале откако сме влегле у брак?
Како се докажува тоа? Може ја све од бела техника сум донела од дома, ако не ги чуваат фискалните или гарантните листови како може да се докаже што е а што не е стекнато у брак?Она што сте го стекнале во брак.
Ај ја ќе те земам за жена
Остај бела техника тоа е ситно гледај недвижен имот ако сте стекнале заеднички тој ќе треба да го делите а и од движен кола на пример. Ја би и ги дал сите машини за перење само од пред очи да ми се тргне.Како се докажува тоа? Може ја све од бела техника сум донела од дома, ако не ги чуваат фискалните или гарантните листови како може да се докаже што е а што не е стекнато у брак?
Сите машини за перење, да има како да го преболи разводот. Благодарам на одговорот.Остај бела техника тоа е ситно гледај недвижен имот ако сте стекнале заеднички тој ќе треба да го делите а и од движен кола на пример. Ја би и ги дал сите машини за перење само од пред очи да ми се тргне.
Инаку што се смееш јас сум сериозен
Другар таксата ти е негде околу 500-600 ден и поубаво да си платиш на уплатница и да го поднесеш заедно со предлогот а иначе мислам дека ако не платиш ќе те задолжат и нема да се постапува додека не платишДали за поднесување на Предлог за поведување на оставинска постапка во суд се плаќа однапред пред поднесувањето судска такса?
Другар таксата ти е негде околу 500-600 ден и поубаво да си платиш на уплатница и да го поднесеш заедно со предлогот а иначе мислам дека ако не платиш ќе те задолжат и нема да се постапува додека не плати
Фала ти мн за брзиот одговор, поздрав
ЗАборавиви да ти кажам дека после ќе треба да одиш на нотар и таму се плаќа според вредноста на наследството, Мислам дека највисоката сума беше околу 9000-10000 денари
TNX, verojatno brzo ke se zavrsi cela postapka
може нека тужиЗдраво правнички и правници .Пред да почнам сакам да кажам дека со правните закони врска немам па доколку е идиотско прашањето се извинувам : ))
Значи еден другар има едно "мало " проблемче а се состои од следново:
Другарот е вселен во студентски дом(1в во таа соба). Собата е планирана за 3 луѓе арно ама нормално лупнати се уште 2ца луѓе плус. Значи во собата има 5 луѓе (со него) а 4ри кревети. Тој како подоцна стигнат цимер нема ништо во собата од она што е задолжено на потврдата(кревет+душек,столица+маса). Е сега оваа потврда е подпишана и од управничка на студентски дом и од другарот. Во издал е потпишана управничката па сега доаѓа прашањето за милион евра ДАЛИ МОЖЕ ДА СЕ ИСКОРИСТИ ТАА ПОТВРДА И ДА СЕ ТУЖИ СТУДЕНТСКИОТ ДОМ. Доколку да кои се процедурите и секако дали е паметна и изводлива идеја ?
п.с Ве молам без тролање ако можете да помогнете помогнете. Поздрав