По 12 години затвор за браќата-платени убијци

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
на 4ти Ноември ќе помине една година од кога ги притворија :(
Уште тогаш случајов беше сомнителен...заштитениот сведок е затвореник кој ветено му беше преместување во друг затвор ако сведочи.....

Член од
22 февруари 2009
Мислења
746
Поени од реакции
35
гледав како му се нафрлија на внуката на убиениот страмота

Член од
31 мај 2008
Мислења
803
Поени од реакции
33
Не можам да разберам зошто и на двајцата им е дадена иста казна,по 12 години одделно.Од претходните постови разбрав дека била најдена рамката и чаурите.Е сега муабетот ми е дека најверојатно еден пукал,а сигурно не биле со две пушки?!!!
Е ако е така,убиецот требало да има повисока казна а овај другиот како учесник,помагач при убивство,помала!Не дека сум доволно компетентен да зборувам ама чудно ми е стварно,како може да имаат иста казна од 12 години,која истовремено е многу ниска за извршено убиство!

А

Ајсшутер

Гостин
на 4ти Ноември ќе помине една година од кога ги притворија :(
Уште тогаш случајов беше сомнителен...заштитениот сведок е затвореник кој ветено му беше преместување во друг затвор ако сведочи.....
А од каде ги знаеш ти информациите, мене човек кој работи во Велешката полиција ми кажа сосем друго не бил затвореник човекот.. и како гледаш невини кога кај нив е најдена рамката од пушката и чаурите, да не им ги подметнале и тие ?

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
А од каде ги знаеш ти информациите, мене човек кој работи во Велешката полиција ми кажа сосем друго не бил затвореник човекот.. и како гледаш невини кога кај нив е најдена рамката од пушката и чаурите, да не им ги подметнале и тие ?
Хмм од каде знам...
Сигурно тврдам за тоа дека е затвореник на тој "заштитен" сведок сите му го знаат идентитетот се знае кој човек е:smir: а за останатото....ова е големо злосторство или се осудува на доживотно или добиваат ослободителна пресуда а не вака и како може двајцата по исто години да се осудени? логички би било едниот повеќе едниот помалку:toe:освен рамката од пушката,полиграфот и затвореникот заштитен сведок други докази нема....сомнителна е работата

А

Ајсшутер

Гостин
Хмм од каде знам...
Сигурно тврдам за тоа дека е затвореник на тој "заштитен" сведок сите му го знаат идентитетот се знае кој човек е:smir: а за останатото....ова е големо злосторство или се осудува на доживотно или добиваат ослободителна пресуда а не вака и како може двајцата по исто години да се осудени? логички би било едниот повеќе едниот помалку:toe:освен рамката од пушката,полиграфот и затвореникот заштитен сведок други докази нема....сомнителна е работата
Малку е да најдеш чаури и рамка од пушката и тоа значи дека се невини ?

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Малку е да најдеш чаури и рамка од пушката и тоа значи дека се невини ?
За вакво злосторство малку е според мене:toe: јас верувам дека е подметнато нешто од кого и како тоа незнам.дај Боже се да излезе на виделина.

Член од
24 јуни 2009
Мислења
448
Поени од реакции
165
За вакво злосторство малку е според мене:toe: јас верувам дека е подметнато нешто од кого и како тоа незнам.дај Боже се да излезе на виделина.
да и парите им биле подметнати на сметката така?

Член од
31 мај 2008
Мислења
803
Поени од реакции
33
ние можеме само да нагаѓаме,а и да е подметнато,виделина не барај во идризово:toe:...
велат човек ако еднаш и повеќе пати излаже или е неуверлив,се губи стекнатата доверба во него.и со судството исто му доаѓа,па затоа и луѓето се сомневаат

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
А полиграф се зема ли во постапката како доказ?
Во други држави не се зема, кај нас за овој случај беше земен како доказ :pop: само кај нас го има ова

H

^HITMAN^

Гостин
12 години е премалку за убиство. Минимум доживотен затвор ако не смртна казна.

S

smart ass

Гостин
Дали имаат шанса за евентуално намалување на казната по БИЛО КОЈ правен основ....ако постои кај нас???

П.С и баш ме интересира дали сега не може Иванов како Кумот да помилува кој кого и кога му "текне"???

Нели најавуваа мала корекција овде?

Ја направија??

Kajgana Shop

На врв Bottom