Почна реконструкцијата на булеварот “Јане Сандански“

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109

Во центар на населбата..Додека тоа што беше слично вакво во ново лисиче сеа е:

И толку од дискусијата со мене.Коа ќе најдеш докази дека вие од зградата сте давале давачки и чистачката ви го изградила парков,ќе речам у право си сами сме си криви.И ја си метам низ двор не мора жена да чисти,ама фактите се тие преку улица има змијарник на огромно државно земјиште и не е моја работа да го средувам.
Димитар да бидеме реални и јас сум од лисиче и очигледно е дека незнаеш дека тоа земјиште што ти викаш дека е државно не е ... во приватна сопственост е на лица блиску до трговскиот да не ги именувам тука .така да ......

Член од
17 август 2011
Мислења
10.295
Поени од реакции
18.298
^ Е на кој е на Ѓорче?Чив е ондак објектот кај што најдоа мртво тело пред некое време..и тоа е на некој?.Знам дека делот кај пирин си го земале со денационализација,али дека цела област е нечива сопственост не ми се верува.Во секој случај немој да каеш дека ако сака општината да гради нема да им го продаде за багателна цена.Насред населба е на крај краева,боље земјиште во лисиче не наоѓаш.
А и само за пример го поставувам,може и Димитар Македонски да го сликам па да го споредиме со Лазо Ангеловски,али нема поента.

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
Е не знам како не знаеш, изгледа ептен се движиш натаму или пак знаеш што се дешава во твоето енелоу... Помини па пак ќе збориме....

Со тоа што го пишуваш, гледам нема поента со тебе да се прави муабет, живеј си во филмот што си го направил...

Прав си, знакот и двата рефлектори кај вратата се нови, или пак постари но не сум ги приметил, а и трибините шуќур се подсредени, друга промена стварно не гледам овде од моето последно поминување (а цел ден толку ми се вртеше во глава како е можно да го пуштиле целосно објектот во употреба :facepalm:). Немав време да одам надолу а и не верувам дека е можно, чисто да сликнам да се види дека вистинската работа на овој објект, кој читај: се „реконструира“ веќе 15 години а можеби и повеќе, тек допрва почнува и е далеку од направено. За пијаниците, наркоманите и слични срања што тебе најверојатно ти бодат очи сеуште ги има и ќе ги има на истата локација, доволно е да поминеш некоја ноќ само, глупо ми е и тоа да го сликам. Моето мислење е дека вака ќе си остане во наредните 10/15 години (иако официјално реконструкцијата е сеуште во тек) за повторно да дојде до истата слика како што си беше пред твојата фамозна реконструкција:

А и не ми кажа кое игралиште во сред Ново Лисиче сме го направиле лом :unsure:
Добро не те разбирам што сакаш да кажеш? Ова не е некое друго време кога лажеа за градење и се снимаа само пред камери. Може нешто се десило у меѓувреме ама како и да е реконструкцијата ќе почне. Ај да беше пред избори 1 месец па да кажеш излажале вака не разбирам што би била поентата? А кога ќе го направат ќе ме цитираш пак да речеш со здравје да се служите и браво за градоначалникот?
P.S. не до тебе туку општ муабет правам, нормално дека во Јане Сандански и Ново Лисиче одат побрзо работите и се прави повеќе затоа што тука има и повеќе луѓе. Колкав проток на возила има на Јане Сандански а колкав проток на ул. ИКС во село лисиче? А и едно прашање до општина Аеродром кое ќе им го пратам на мејл. До кога тој албанецот ќе продава од трактор и приколка лубеници на кривината кај Стокомак кај кафеавите кули карши бисер? Значи се ставаат инстант лисици за погрешно паркирање, а за овој што нелегално продава лубеници и тоа на незгодно место на кривина има поставено цел трактор и приколка нема никаква казна?
Ме правеше буквалиста, затоа те подпрашнувам од време на време ;) Глупа ми е постапката на почнување на реконструкцијата ништо лично кон тебе. Прво сликање, па после за некоја година можеби ќе почнат. Сликај се кога ќе почнат ебате, не вака!
А за бостанџијата додека им испратиш меил и додека ти одговорат тој го продаде скоро бостанот :pos:. Башка излезен беше првите денови, после на тревникот почна да си паркира :D Ваљда не е надлежност на општината тоа, подобро да се жалиш кај оние од градски паркинг. Сигурно не им останал неприметен кога веќе јас и ти сме го приметиле, но некои работи се преќутуваат за гратис лубеници изгледа. А и не е само тој, ги има на повеќе локации.

^ Е на кој е на Ѓорче?Чив е ондак објектот кај што најдоа мртво тело пред некое време..и тоа е на некој?.Знам дека делот кај пирин си го земале со денационализација,али дека цела област е нечива сопственост не ми се верува.Во секој случај немој да каеш дека ако сака општината да гради нема да им го продаде за багателна цена.Насред населба е на крај краева,боље земјиште во лисиче не наоѓаш.
А и само за пример го поставувам,може и Димитар Македонски да го сликам па да го споредиме со Лазо Ангеловски,али нема поента.
Пошто се жалиш многу ископачив нешто, се надевам ќе ти се разбистрат некои работи.
  1. Изградба на локалниот пат Горно - Долно Лисиче (во соработка со Фондот за магистрални и регионални патишта) - во тек
  2. Изградба на колекторска мрежа за фекална канализација во Горно Лисиче (во соработка со Град Скопје) - во тек
  3. Изградба на препумпна станица во Горно Лисиче (во соработка со Министерството за транспорт и врски) - во тек
  4. Доизградба на секундарна фекална мрежа во Горно Лисиче - во тек
  5. Реконструкција на улицата „Горноврановска" - завршено
  6. Реконструкција на улицата „Тодор Чангов" - завршено
  7. Реконструкција на улицата „Ѓорѓи Капчев" - завршено
  8. Изградба на водоводна мрежа во Горно и Долно Лисиче (во соработка со ЈП Водовод и канализација) - во тек
  9. Реконструкција на ОУ „Димитар Македонски" со изградба на нова училишна зграда и реконструкција на спортска сала во рамки на училиштето - во тек
  10. Изградба на нова спортска сала во рамки на ОУ „Гоце Делчев" - во тек
  11. Реконструкција на ОУ „Гоце Делчев" (реновирање на покривот на ОУ „Гоце Делчев" во соработка со USAID) - завршено
  12. Пуштање во функција на фекалната канализација во Долно Лисиче - во тек
  13. Доизградба на атмосферска мрежа во Лисиче и Горно Лисиче - во тек
  14. Овозможување услови за изградба на фудбалско игралиште во Горно Лисиче - завршено (донесен ДУП)
14 од 120 проекти се однесуваат на населбата Лисиче, Горно и Долно Лисиче. Уште толку од прилика се за Мичурин, Ново Лисиче, Јане Сандански и сите останати заедно, а и додатни петнаесетина за кејот покрај Вардар. Останатите проекти (50% од прилика) се однесуваат на целата општина заедно како поставување клупи, канти и слично. Точно, некаде се потрошени повеќе пари, некаде помалку (кога ќе видиш, уствари една реконструкција на улица или една фекална мрежа лаички гледано чини колку еден парк, но ајде).
Некаде ќе се гради канализација, а некаде паркови. Да требаше да се гради канализација во Јане Сандански, веруј, немаше да се прават толкави паркови сите тоа го знаеме. Како според оваа листа вашиот дел е отфрлен од општината, стварно не ми оди во глава.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
@Tranquility Да не се вознемируваш...:)
Од Град Скопје, кој е носител и финансиер на проектот, објаснуваат дека работите се во почетна фаза и затоа ситуацијата на терен е таква. „Се врши бележење на оштетениот асфалт по што ќе се пристапи кон негово гребење. Не е точно дека нема никакви активности на терен. Работите ќе бидат завршени во предвидениот рок од 60 работни дена“, уверуваат градските власти.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576

Прав си, знакот и двата рефлектори кај вратата се нови, или пак постари но не сум ги приметил, а и трибините шуќур се подсредени, друга промена стварно не гледам овде од моето последно поминување (а цел ден толку ми се вртеше во глава како е можно да го пуштиле целосно објектот во употреба :facepalm:). Немав време да одам надолу а и не верувам дека е можно, чисто да сликнам да се види дека вистинската работа на овој објект, кој читај: се „реконструира“ веќе 15 години а можеби и повеќе, тек допрва почнува и е далеку од направено. За пијаниците, наркоманите и слични срања што тебе најверојатно ти бодат очи сеуште ги има и ќе ги има на истата локација, доволно е да поминеш некоја ноќ само, глупо ми е и тоа да го сликам. Моето мислење е дека вака ќе си остане во наредните 10/15 години (иако официјално реконструкцијата е сеуште во тек) за повторно да дојде до истата слика како што си беше пред твојата фамозна реконструкција:

Ти мислиш дека не е ништо направено, али всушност е многу направено, од тоа каква беше ситуацијата во одредени моменти:
1. Стативи (2 пати беа кршени и крадени стативите, еднаш стативи беа поставени од дечки од Лисиче, не од НЛ)
2. Заштитната мрежа позади головите е обновена(претходно ја немаше воопшто кај едниот гол).
3. Заштитната „мрежа“ меѓу трибините и теренот што е за вода и ѓубре беше украдена.(во исто време со статитивите кога железото беше во мода т.е. на цена)
4. Нема повеќе вода позади голот каде што ако ти паднеше топка можеше да се збогуваш со нејзе.
5. Трибините
6. Спортскиот центар што ќе биде, тоа ако не е правење, не знам што е :)
7. Целиот терен беше полн со стакло
8. Рефлекторите
.....

Не се реконструктуира 15 години, два-три пати е малце интервенирано али повторно сте успевали да го вратите во крш стање....

Сега искрено не ми се допаѓа она што го докрпувале, можда е и заради тоа што таму се собира вода па го подигнале малце тој дел, немам играно за да знам како е....

Инаку игралиштето што е спроти малиот принц, не за фудбал, туку за деца игралиште....

Небитно, избегавме од темата, а очигледно нема да се согласиме никогаш...

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867

Ме правеше буквалиста, затоа те подпрашнувам од време на време ;) Глупа ми е постапката на почнување на реконструкцијата ништо лично кон тебе. Прво сликање, па после за некоја година можеби ќе почнат. Сликај се кога ќе почнат ебате, не вака!
А за бостанџијата додека им испратиш меил и додека ти одговорат тој го продаде скоро бостанот :pos:. Башка излезен беше првите денови, после на тревникот почна да си паркира :D Ваљда не е надлежност на општината тоа, подобро да се жалиш кај оние од градски паркинг. Сигурно не им останал неприметен кога веќе јас и ти сме го приметиле, но некои работи се преќутуваат за гратис лубеници изгледа. А и не е само тој, ги има на повеќе локации.

Пошто се жалиш многу ископачив нешто, се надевам ќе ти се разбистрат некои работи.

14 од 120 проекти се однесуваат на населбата Лисиче, Горно и Долно Лисиче. Уште толку од прилика се за Мичурин, Ново Лисиче, Јане Сандански и сите останати заедно, а и додатни петнаесетина за кејот покрај Вардар. Останатите проекти (50% од прилика) се однесуваат на целата општина заедно како поставување клупи, канти и слично. Точно, некаде се потрошени повеќе пари, некаде помалку (кога ќе видиш, уствари една реконструкција на улица или една фекална мрежа лаички гледано чини колку еден парк, но ајде).
Некаде ќе се гради канализација, а некаде паркови. Да требаше да се гради канализација во Јане Сандански, веруј, немаше да се прават толкави паркови сите тоа го знаеме. Како според оваа листа вашиот дел е отфрлен од општината, стварно не ми оди во глава.
Машините се на терен а те нема слика да ставиш! Изгребан е асфалтот од паркот Јане Сандански до Веро :)

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
Машините се на терен а те нема слика да ставиш! Изгребан е асфалтот од паркот Јане Сандански до Веро :)
Глупо ми беше некако.... Си викам, да не ги урочам кај и тоа малку што го почнаа да не баталат..

Озбилно, сеуште стојам на истото размислување, се надевам ќе ме демантираат деновиве. Изгребаа двете ленти нели таму каде што беше подзапочнато малку и така го оставија. Сето тоа за неполни 2-3 часа. Не се прави така реконструкција, нека не ви мачкаат очи. Или се работи, или не. Цел ден се блокира сообраќајот за 2 саата работа? Трагедии.

А и очекувано беше да почнат со тоа што ги извадија семафорите уште од пред некој ден (ме чуди само која е потребата за тоа, не сум во тек баш) со што створија дополнителен хаос. Неписменава раја изгледа од толку семафори што испоставија врска си немаат да поминат на раскрсница без семафори. :tapp:

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Глупо ми беше некако.... Си викам, да не ги урочам кај и тоа малку што го почнаа да не баталат..

Озбилно, сеуште стојам на истото размислување, се надевам ќе ме демантираат деновиве. Изгребаа двете ленти нели таму каде што беше подзапочнато малку и така го оставија. Сето тоа за неполни 2-3 часа. Не се прави така реконструкција, нека не ви мачкаат очи. Или се работи, или не. Цел ден се блокира сообраќајот за 2 саата работа? Трагедии.

А и очекувано беше да почнат со тоа што ги извадија семафорите уште од пред некој ден (ме чуди само која е потребата за тоа, не сум во тек баш) со што створија дополнителен хаос. Неписменава раја изгледа од толку семафори што испоставија врска си немаат да поминат на раскрсница без семафори. :tapp:
Еј мене ми е подобро без семафорите...па дури некои и те чекаат да поминеш од другата страна а они имаат знак за предност :) А во однос на темпото на работа...лето е, нема до толку гужва а и не можам да знам кој им е работниот план единствено ме интересира дали ќе биде во рокот...

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
Еј мене ми е подобро без семафорите...па дури некои и те чекаат да поминеш од другата страна а они имаат знак за предност :) А во однос на темпото на работа...лето е, нема до толку гужва а и не можам да знам кој им е работниот план единствено ме интересира дали ќе биде во рокот...
Па да, во принцип и ја типував на тоа... Жешко е, работат само насабајле и навечер. Насабајле не поминувам така да врска немам што се случува, но попладне по 20 пати минимум поминувам од таму и ништо не се случува, некако глупо е. После 17/18 часот се работи, не е до толку жешко де. А за гужва има гужва и тоа премногу. Поготово кога на таа гужва ќе додадеш и идиоти што ти се пикаат у лента местото станува хаос... Но се трпи, не е фрка до толку.

За семафорите ич да не коментираме. И мене ми се случи истото денес со што се потврдува моето мислење дека врска си немаат кој има предност а кој не :tapp:

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867

Вторник, 14 Август 2012 14:49​

Споделете ја веста со Вашите пријатели

Булеварот „Свети Климент Охридски“ кој беше целосно реконстриран и проширен, од крстосницата со „Партизански одреди“ до улицата „Димитрие Туцовиќ“, денеска е пуштен во употреба.

На официјалното пуштање на „Свети Климент Охридски“ присуствуваа премиерот Никола Груевски и градоначалникот на Град Скопје Коце Трајановски.
- Булеварот „Свети Климент Охридски“, кој во минатото постојано го отежнуваше сообраќајот во центарот на градот, денес по реконструкцијата во две фази, веќе е широк и проточен булевар, кој нуди функционалност и побрз проток на возила, истакна Груевски.

Скопје, како што рече, веќе не е истиот град како што беше пред три или четири години.
http://kurir.mk/republika/skopje/81272-FOTO-Prosireniot-Sv-Kliment-Ohridski-pusten-vo-upotreba

Темава нека се вика улици/булевари во Скопје.

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Демек сега Скопје е подобро место за живеење? :eek:
не е ист значи не е ист...веројатно за сите да се пронајдат на кого полошо на кого подобро. Сепак мислам дека конкретно мисли на сообраќајот пошто отварал проширена сообраќајница. И во право е. Сообраќајот е подобар, што е и нормално со проширувањето на булеварите, тоа никој не може да го оспори.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
Во рокот е? :D

Не бе, не се нормални, зашто воопшто го чепкаа ако не мислеа да го завршуваат. Се нема пари изгледа, па не работат Гранит, али како и да е мора да се заврши, зашто набрзо почнува гужвата.

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Во рокот е? :D

Не бе, не се нормални, зашто воопшто го чепкаа ако не мислеа да го завршуваат. Се нема пари изгледа, па не работат Гранит, али како и да е мора да се заврши, зашто набрзо почнува гужвата.
Има уште 8 дена :)
P.S. веројатно (во делот карши Бисер) ќе се одложи затоа што секој втор ден има мешалки за бетон и една голема машина што истура бетон (не знам како се вика тоа:)) така да нема смисла да асфалтираш кога таму се во тек градежни работи (тој дел требаше да го остават пошто тоа ќе се гради и понатака...)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
Има уште 8 дена :)
P.S. веројатно (во делот карши Бисер) ќе се одложи затоа што секој втор ден има мешалки за бетон и една голема машина што истура бетон (не знам како се вика тоа:)) така да нема смисла да асфалтираш кога таму се во тек градежни работи (тој дел требаше да го остават пошто тоа ќе се гради и понатака...)
Пумпа за бетон :)

Не бе, нема шанси да го завршат за 8 дена, не цело, гужва е веќе од 1ви септември, од 15ти уште повеќе.

Kajgana Shop

На врв Bottom