Ѓубриња сте бидејќи не знаете зошто плукате по него (ќе се осврнам на тоа во наредниот цитат). Сакате да го плукате бидејќи е Албанец, но вашата омраза према Албанците тотално погрешно ја артикулирате, на погрешни места, со погрешно одбрани зборови. Тоа ве прави луѓе без образ, луѓе без чест. Замисли, седнувате и плукате по човекот кој уште не е ни погребан, а вашите плунки се извор на комплетно погрешна информација што сте ја креирале во вашите умови. Тоа ве прави еден отпадок, и ништо повеќе.
Мене ми е сосем јасно што ви згрешил и каде човеков, но ова не е време да се плука (чисто човечки и етички, нешто што вие Македонците демек сакате да не научите нас Албанците да го имаме во нас, а комплетно погрешно делувате) а и не е тоа што си мислите.
Копилето, НЕ е дојдено од Косово. Копилето е роден во Тетово. Тука излегува на површина она вашето дека некој друг мора да е крив за вашите лични проблеми, некој надворешен, некој увезен, дојден, странец. Но и овој пат сте грешка. Значи Арбен Џафери е роден во Тетово, има студирано во Приштина (немало факултети на Албански јазик во земјава тоа време) и потоа повторно се враќа во татковината.
Ѓубриња сте.
О, вала, грешиш!!! Јас никогаш не сум го почитувала него! Јас воопшто не сум лицемерна, тоа не е моја карактеристика, не е моја одлика. Не е точно дека некој ми наполнил глава, делата на Бени се доволни за да сфатам кој е и што е. Премногу се самосожалувате, во вас има преголема фрустрација. Доколку некој каже нешто, со кое вие не се согласувате, одма легнувате болни и плачете, одма генерализирате.
Во христијанството лицемерието е смртен грев! А, најголем грев е да бидеш лицемерен на одарот. Тоа е исто како да плачеш по некој кој убил 1000 луѓе, а ти велиш: „за мртвите се` најдобро, срцка беше... ама ете, лошо го снајде. Си отиде прерано во црната земја, си ја зави фамилијата во црно...“, занемарувајќи го фактот што тој проклетник уништил нечии животи. Принцу, срам да ти е што си лицемерен на одарот! Го правиш најголемиот грев! Ти повторувам: тоа копиле, кое вие сега си го величате, работеше против интересите на мојот народ и мојата држава! Никогаш не се однесуваше кон Македонија како да е негова татковина, напротив. Одеше во Албанија и на Косово за да се консултира со „шефовите“ за битисување на Македонија и Македонците.
Види вака, не знам дали доволно сум јасна: вие како народ сте со слаб карактер, подмукли сте, недоверливи сте, плашливи сте, а и плачливи - лингури, ако ви фрли човек камен ќе подвиткате опашка и ќе избегате со квичење. Лицемерни сте во текот на целата ваша историја, а сега глумите `ко во некои вестерн филмови. Еве, умре Бени, сега се тепате сите у гради што го снашло, а додека беше жив не си го почитувавте. Да не те потсетувам во 2001 како му завртевте грб, ама вие си знаете и повеќе од ова... Кажи ако треба да ти покажам како известуваа албанските медиуми за раздорот меѓу Аљи и Бени.
Не знам како да ти објаснам дека не ми е гајле што уште не е оладен, јас не го почитував ниту кога беше жив. Нема да бидам лицемерна, за разлика од тебе и останатите оплакувачи на ликот и делото на Бени.
Арбен Џафери и Имер Имери беа вашите идеолози, сега ви остана само Деваја.
![Пукам од смеа! :pos: :pos:](/styles/default/xenforo/emot/pos.gif)
Сигурно затоа сте очајни. А, кој не би бил?!