Постои можност Скопје наскоро да стане доминантно албански град?!

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Е така де.Ние сакаме да си поживееме пред брак,ама други си имаат агенда и си ја тераат.За тие 15 % од територијата некој гинел,па сега ЉуБчо и такви како тебе ќе ја раздаваат.И кој ти гарантира бе дека кога ќе ги земат тие 15 % нема да се наоштрат на други 15 %???
Дебар никогаш не бил албански,а за Тетово и Гостивар види на почетоков од постов.
Најди ми година каде Албанците не се мнозинство во Дебар може :) ? Дебар е доделен на СХС после првата светска војна со судни муки од кој причини и какви причини ме мрзи да дискутирам...... друга работа да бе да гинел ама понекогаш треба да се поднесат жртви за подобро утре :) а ние подобро утре вака немаме ние вака имаме Албанско утре и тоа е тоа со инатење и глумење патриотизам и национализам ќе добиеме тоа Македонија со Албанско мнозинство , треба секогаш да се биде реален а реалноста е таква 15% територија не е многу голема теритрија плус што ќе ја имаш цела Македонија вака што имаме кажи ми ? држава полна со нервози , тензии , скап систем за одржување(рамковни) , тепачки , етнички нетрпеливости како и верски , појава на тероризам(смиљковско) и топ ни е вака :) битно ги имаме Тетово и Гостивар и Дебар oh wait иди влези у желино да те видам

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Најди ми година каде Албанците не се мнозинство во Дебар може :) ? Дебар е доделен на СХС после првата светска војна со судни муки од кој причини и какви причини ме мрзи да дискутирам......
„доделен“, wow, каде ги читате овие работи бе луѓе?....дај нека не те мрзи, баш сакам да чујам ова....ако си македонец и го пишуваш ова вака самоуверено, отидов да скокнам од прозор, стварно ми е криво....

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
„доделен“, wow, каде ги читате овие работи бе луѓе?....дај нека не те мрзи, баш сакам да чујам ова....ако си македонец и го пишуваш ова вака самоуверено, отидов да скокнам од прозор, стварно ми е криво....
Еве вака да почнеме со статистика сега ме мрзи да пишувам за тоа доделен не-доделен
Б`лгари(Македонци) Арнаути Цигани
Дебар 4500 10500 500

и чив бил у 1900та ?
Има дел којшто Македонски се рачуна голо брдо , дрим кол и така натака тоа да ама има дел(којшто сега е кај нас) никогаш не бил наш ... секогаш бил Албански

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
еееее многу убаво сте задоени....глеам градовиве си ги цепкаш во ДУИ фазон, каде има Ш - така иде линијата што е мое, што е твое...
А колку Македонци живееле во селата (Река, Дримкол, Голо Брдо) во истиот период? Можеш таков еден податок да извадиш (мада не знам од каде го извади претходниов, не те ни прашувам)? Јас никако не можам да разберам како може само градот да се земе како независна единка, без селата? По таа логика во времето на турците ниеден македонец немало на овој простор, ако имаш претстава кој тогаш живеел во поле, а кој на брдо...
И по се' ова погоре што го пишуваш не ми е јасна таа логика на рамнодушност и отфрлување на нешто што реално е твое....кој ти дозволил такво чувство да имаш спрема нешто што реално било на твоите дедовци?

...и само да те потсетам - гледај ги топонимите на местата, самиот факт што во целата погранична област со Македонија албанските места имаат словенски топоними е доволно, понатаму мене ме мрзи да ти објаснувам....

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
еееее многу убаво сте задоени....глеам градовиве си ги цепкаш во ДУИ фазон, каде има Ш - така иде линијата што е мое, што е твое...
А колку Македонци живееле во селата (Река, Дримкол, Голо Брдо) во истиот период? Можеш таков еден податок да извадиш (мада не знам од каде го извади претходниов, не те ни прашувам)? Јас никако не можам да разберам како може само градот да се земе како независна единка, без селата? По таа логика во времето на турците ниеден македонец немало на овој простор, ако имаш претстава кој тогаш живеел во поле, а кој на брдо...
И по се' ова погоре што го пишуваш не ми е јасна таа логика на рамнодушност и отфрлување на нешто што реално е твое....кој ти дозволил такво чувство да имаш спрема нешто што реално било на твоите дедовци?

...и само да те потсетам - гледај ги топонимите на местата, самиот факт што во целата погранична област со Македонија албанските места имаат словенски топоними е доволно, понатаму мене ме мрзи да ти објаснувам....
Ти реков Дримкол и Голобрдо се македонскиот дел ама имало и Албански дел ... податоците се од таму што пописите не се работа од вчера тие се одржувале и пред 100 години :) , друго која е поентата на делот да го викаме Македонски ако 90% таму се не-македонци ? се гледа според актуелната ситуација и тоа е тоа нема сега да се повикуваме на минатото и така натака друго гледај на нашата црква кај била диацезата а кај била на Патриаршијата и кај спаѓал Дебар :)

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Види, не знам како во пописот се третирани потурчените Македонци, кои сакал-неќел се Македонци, не е ни битно...

По твојава логика LA, треба да го делат Mexico и Sudan (или од кај и да се тоа робовите) - не илегала, туку легални латиноси и црнци - тоа е фактичко стање денеска, заеби историја... само да ми се јавиш кога ќе се случи тоа...........а од друга страна, наш град од 10000 жители (со попис праен летно време, кога сите нивни печалбари им се тука), ти им го „додели“ на горенаведениве као на СХС пред 100 години....
Слична приказна е и со Гостивар....

606

Член од
24 септември 2005
Мислења
511
Поени од реакции
51
Најди ми година каде Албанците не се мнозинство во Дебар може :) ?
Повели и учи Васил К'нчов, "Македонија. Етнографија и статистика", Част п'рва.Народи в Македонија. Арнаути., стр. 83-100

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Види, не знам како во пописот се третирани потурчените Македонци, кои сакал-неќел се Македонци, не е ни битно...

По твојава логика LA, треба да го делат Mexico и Sudan (или од кај и да се тоа робовите) - не илегала, туку легални латиноси и црнци - тоа е фактичко стање денеска, заеби историја... само да ми се јавиш кога ќе се случи тоа...........а од друга страна, наш град од 10000 жители (со попис праен летно време, кога сите нивни печалбари им се тука), ти им го „додели“ на горенаведениве као на СХС пред 100 години....
Слична приказна е и со Гостивар....
Им го доделив ја неам ја моќта за да доделам на негоко нешто такво ... јас кажувам само дека Љубчо кога збореше сите го криткуваат дека бил предавник , всушност само бил паметен човек и кажал паметно нешто со што ќе се избегнеа сите кризи тензии понижувања и така натака .. едноставно ќе бевме држава а сега сме банана држава со можност да стане Аљбанска во иднина
--- надополнето: 21 октомври 2012 во 17:05 ---
Повели и учи Васил К'нчов, "Македонија. Етнографија и статистика", Част п'рва.Народи в Македонија. Арнаути., стр. 83-100
25 000 Блгари од кој 10 000 Муслимани и 24 000 Арнаути од кој сите Муслимани .. ебате Макеоднскиот град ебате

606

Член од
24 септември 2005
Мислења
511
Поени од реакции
51
25 000 Блгари од кој 10 000 Муслимани и 24 000 Арнаути од кој сите Муслимани .. ебате Макеоднскиот град ебате
Значи погоре кога бараше која година Албанците не биле мнозинство... само тролаше?

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Значи погоре кога бараше која година Албанците не биле мнозинство... само тролаше?
Дебар како град зборував за Дебар како град , а дримкол и голобрдо се Македонски делови од регионот (со пар други места помали) додека остатокот е Албански отсекогаш то би било то а, значи ти штом го почитуваш К`нчов значи сметаш дека ние потекнуваме од Бугари ? како што велел тој самиот :)?

606

Член од
24 септември 2005
Мислења
511
Поени од реакции
51
Дебар како град зборував за Дебар како град , а дримкол и голобрдо се Македонски делови од регионот (со пар други места помали) додека остатокот е Албански отсекогаш то би било то
Сите твои мислења имаат поента, мене ме провоцира кога намерно се искривуваат некои факти за да се засили „точноста“ на твоето или некое друго мислење. Твојата теза, која повторувам има смисла, можеш да ја докажеш и без извитоперување на факти. Јас реплицирав на точно дадена реченица со точно даден факт, тезата развивај си ја и понатаму, но држи се до фактите. Албанците точно се знае кога дошле и како се населиле и во Дебар и во дебарско и тие работи, ако те интересираат, ги има во посочената книга.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Сите твои мислења имаат поента, мене ме провоцира кога намерно се искривуваат некои факти за да се засили „точноста“ на твоето или некое друго мислење. Твојата теза, која повторувам има смисла, можеш да ја докажеш и без извитоперување на факти. Јас реплицирав на точно дадена реченица со точно даден факт, тезата развивај си ја и понатаму, но држи се до фактите. Албанците точно се знае кога дошле и како се населиле и во Дебар и во дебарско и тие работи, ако те интересираат, ги има во посочената книга.
Знам јас таа книга немај ти гајле :) а да читнеше дијацезата на црквите кај била нашата и нивната :)?
Патем у таа книга убаво пишува и ние што сме биле се слагаш ?

606

Член од
24 септември 2005
Мислења
511
Поени од реакции
51
Знам јас таа книга немај ти гајле :) а да читнеше дијацезата на црквите кај била нашата и нивната :)?
Патем у таа книга убаво пишува и ние што сме биле се слагаш ?
Не ти ја сватив поентата за дијацезата на црквите во контекст на дебатата, појасни ми.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Не ти ја сватив поентата за дијацезата на црквите во контекст на дебатата, појасни ми.
Дебар не бил под нашата црква е тоа ми беше поентата нема врска

606

Член од
24 септември 2005
Мислења
511
Поени од реакции
51
Дебар не бил под нашата црква е тоа ми беше поентата нема врска
Секако дека нема врска, повторно како и за бројот на Албанците си одбрал година од историјата која ти дава „можност“ за манипулација на фактите и да си ја „истакнеш точноста“ на тезата.

Kajgana Shop

На врв Bottom