Последен преслушан албум со оценка

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.648
Поени од реакции
31.876
Every Time a Bell Rings an Angel Gets His Wings by LOGH

Оценка : 10
Омилена песна : Сите, но кога би морал да извојам некоја тогаш би била оваа
Yellow Lights Mean Slow Down, Not Speed Up

Aлбумот иди нешто како пост рок, алтернативен рок со вокал. Бендот си има посебна убавина која не знам како да ја опишам. Страшна и мрзелива, slow motion , чувство на забавеност и посебност.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.648
Поени од реакции
31.876
upcdowncleftcrightcabc+start - firewolf

Оценка: 8.5 Oмилена песна: Black Lodgde Aлбумот е мешавина на пост рок, експериментален пост рок со елементи на стонер и пост метал. Повеќето песни се инструментални без вокал. Супер склопено музичко дело кое го препорачувам за љубителите на овој стил.

Член од
8 февруари 2013
Мислења
178
Поени од реакции
219
10/10 (инаку 2012 излезе реиздание на оригиналниот мастер на плоча (кој Лондон Рекордс го продуцираа самостојно еднаш како Џерусалем, а потоа како Допсмокер (продуциран од Треј Spruance, само 1000 примероци). Оваа верзија ја потпишаа членовите на Слип и Billy Anderson како одобрение дека “таа е таа“.
за симнување на слушалки: http://www.mediafire.com/?qa4roevlwbvwvq8

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Typhoon - White Lighter
Оценка 9.87996/10.0000 само затоа што не е албумот од моите поомилени жанрови.

Засега најдобриот нов албум што го слушнав годинава без сомнение, инди рок со мали елементи на пост рок и инди фолк вкомпонирано со извонредна мелодичност и текстови.

За сите љубители на Bon Iver, Fleet Foxes, Iron&Wine итн.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.648
Поени од реакции
31.876
Пропадна темава, а имаше добар потенцијал да се развија.

Последен преслушан албум Ages and Ages-Divisionary

Некој алтернативен рок со примеси на фолк. Лесен бенд, ептен лесен и мелодичен. Но ми фалеше нешто во албумот, нешто повеќе од што очекував и сакав да наидам.

Оценка 7/10

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.648
Поени од реакции
31.876
Dissapears-Pre Language

10/10

Албумиште страшно со изразита психоделија и noise елементот на Sonic Youth. Одлична игра со гитара и експериментирање. Прекрасен албум во секој случај, сите песни на високо ниво. Го препорачувам ептен.

Ф

Флеш

Гостин
Thom Yorke - Tomorrow Modern Boxes ..... Оцена ... Меееее ..... 6,5/10 моја оцена ... ако сакате за меѓувреме ок албум од легендата на морничавото панично пеење Томи од Редиохед,може да се препуштите на овој и да кулирате во електричен фазон .

Со нетрпение чекам албумот на Киеза да излезе при крај на октомври(мојот роденден) :love::love::love: Киеза :vozbud: и комент следи :D :pipi:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.648
Поени од реакции
31.876
Kordan-The Longing

Солиден пост панк, електроника, експериментален албум за едни така помлади луѓе кои очигледно го направиле ова чудо под влијание на музиката од 80-тите, но со шмек на новата генерација после 21 век.

Од мене има оцена 8/10

Ф

Флеш

Гостин
KIESZA - SOUND OF A WOMAN

Оваа девојка е мојот фаворит , едноставно паднав коа прв пат ја слушнав,фан сум форевааааааа.
Ако сте од 90тите со електронски вкус на музика со хаус и рнб елементи ..... КИЕЗА Е НОВАТА МУЗИЧКА ЛЕГЕНДА !!! Давам 8/10 .... ОДЛИЧЕН АЛБУМ !!!! :love::place::love:

Kajgana Shop

На врв Bottom