Послабата или посилната страна?

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
При жустра дискусија, доколку немам некој конечен став на темата, најчесто застанувам на страната на помалубројните. Тоа не е толку од желба да се помогне и одбрани послабиот, колку што е од пуста мака цел живот да се контрира. :icon_lol: Кога се гледа фудбал, секогаш навивам за клубот кој е најомразен меѓу друштвото во кое се наоѓам, повторно поради контрање, и заебанција, пошто знам дека напалените навивачи се нервираат, а мене ми е сеедно кој ќе победи. :icon_lol:

Иначе нормално е дека ќе застанам на страната на тој чии мислења се поклопуваат со моите, настрана од ваквите контрашки ситуации.

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
...ма неам појма..на онаа страна која мислим дека треба..на онаа која едноставно има исто мислење ко мене...на онаа страна која сум и потребна хахха..:toe:

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
јас сум СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА ПРАВДИНАТА,
ако реметат некој , секогаш сум на негова страна ,

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Ако треба да избирам страна помеѓу две кои не се согласуваат, најчесто си ја избирам таа со чие мислење или став се сложувам. Велам најчесто, бидејќи не е секогаш така. Се случува некогаш да застанам на послабата страна, доколку е премногу притисната и веќе почнува и да се вреѓа и сл. Тогаш знам да застанам демек во одбрана, само за да не бидам уште една што ќе напаѓа немоќни луѓе.
На форумов ... доколку мојот став не е цврст и ми зависи од многу работи и ситуации, секако повторно ја фаќам послабата страна. Посебно ако се тоа помалку форумџии или еден и се грубо нападнати со провокации, вреѓања и омаловажувања. Т.е. кога ќе размислам во такви ситуации и цел став би сменала. Не ми е добро за очи да гледам послаби луѓе, без оглед што тоа не значи дека не се способни сами да си го одбранат своето мислење. Посебно кога се работи за ремет ... неможам да се приклучам на страна на реметачите, бидејќи секогаш ми е жал за поединецот кој го трпи тоа. Ако неможам да го одбранам некако, си преќутувам, но во никој случај не му наштетувам.
Кога гледам натпревар, посебно фудбал, доколку не игра мојот тим секогаш навивам за послабите. Ако победат, среќна сум исто како што сум среќна кога тепа Јувентус на пример. :vozbud:
И така ...:salut:

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Кога треба да одберам страна или нешто ми е најлошо. Би ја одбрал страната на тие кои што мислам дека се во право па сега дали се стварно во право или посилни послаби, но во такви незавидни ситуации најчесто гледам да се ставам во неутрална позиција доколку ги познавам двете страни и нејќам да се расправам со нив. Тогаш си го држам растојанието и ги оставам тие нека си бркаат работи.

Член од
18 ноември 2007
Мислења
609
Поени од реакции
41
Јас не останувам равнодушна ,особено ако се напаѓа послаба личност и од сеир . Инаку во равноправна дискусија застанувам зад страната чие мислење го делам. Во форумов си го искажувам моето мислење. А во фудбол скоро секогаш сум контра на машката навивачка екипа ,за да биде поинтересно,или за послабиот.

Член од
31 август 2008
Мислења
112
Поени од реакции
17
Кога гледате некој спортски натпревар со друштво ... за кого навивате доколку не игра вашиот тим? Застанувате на страна на навивачите за послабиот тим или на другата?

navivam za dobru utakmicu :tv::tv::tv:

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Кога гледате некој спортски натпревар со друштво ... за кого навивате доколку не игра вашиот тим? Застанувате на страна на навивачите за послабиот тим или на другата?

navivam za dobru utakmicu :tv::tv::tv:
Чоек да објаснеше малку поубаво пошто ова со некои ситуации нема никаква врска. Фудбал си е фудбал овде никој не потенцираше фудбал. Да беше за фудбал у друга тема ќе беше темава.

Тањушка

pretty mama
Член од
17 јануари 2006
Мислења
365
Поени од реакции
29
На првата страна се имам искажано околу проблематикава, но сега имам потреба да ја илустрирам со пример. Разгледувајќи ја галеријата, наидов на една фотографија од собиранката на која беа сликани некои дечки. И сега, момчињава се дотерале како што мислеле дека треба, значи дошле, ја испочитувале Кајгана, а други, во случајот посилната страна, удираат сеир и уживаат во моменталната надмоќ. Без осет, човече. Можеби и јас се согласувам со вкусот за мода со оние кои критикуваат, ама нема да го искоментирам гласно зашто е невкусно да навредуваш.

Ај :salut:

Kajgana Shop

На врв Bottom