Поразлични од другите

Член од
14 мај 2011
Мислења
374
Поени од реакции
388
Нема никаква потреба да се откажуваш од ништо, единствено најди начин да се изразиш (твоите мислења, ставови, интереси) кој ќе биде прифатлив за повеќето од околината. Ако се откажуваш цел живот нема да бидеш тоа што си туку ќе станеш тоа што другите сакаат да бидеш
Никогаш не можеш да станеш тоа што другите сакаат да бидеш. Можеш да се трудиш колку сакаш и на моменти може „другите“ ќе ти пружат некоја привремена утешна награда. Но ти никогаш нема вистински да бидеш тоа што тие го бараат, затоа што 1) ти си ТИ - лав не може да биде орел, или ако имаш комплекси, ете, глушец не може да стане врапче и 2) „тие““ не се единствени во нивните очекувања или ставови.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Можеби си ме помешал.Немам 14 години.

Тамам работа да сум те помешал.... читај што си напишала пред 3 месеци :

Ја видов темата за стипендии но таму повеќе пишува за стипендии за факултет па еве.Јас завршувам осмо одделение и сакам да аплицирам за парична стипендија за во средно.Сакам да ве прашам дали треба сега да аплицирам или откога ќе завршам прва госина.Има ли некој што аплицирал?
Јбг на лагата и се кратки нозете.:cool:

Член од
1 март 2012
Мислења
53
Поени од реакции
10
Тамам работа да сум те помешал.... читај што си напишала пред 3 месеци :

Јбг на лагата и се кратки нозете.:cool:
Тоа го напишавв поради мојата сестра која сега се запиша во средно и сака да аплицира за стипендија,а не е член на кајгана форумот,и за да ме разберат подобро оние кои се тука се ставив во нејзина улога.И тоа е тоа.Инаку ако не ми веруваш провери ми го профилот.

2

~2A

Гостин
Се чувствувам поразлично од другариве мои, јас повеќе делувам како старомоден и сум поодговрен од нив.Не правам глупости, не се понашам идиотски кон девојчина и не сум многу нападен. :D Имам 18 години и доволно сум голем да знам што треба да правам,а што не.
Значи секој човек на некој начин си е посебен.Има некои работи ти што не сакаш да ги правиш,а твоите другари/ки го прават тоа и обратно.

Да го менувам друштвото?
-Не.

Kajgana Shop

На врв Bottom