Помош, софтверски проблеми и совети

Knoppix

El Patrón
Член од
16 април 2012
Мислења
723
Поени од реакции
1.908
Има ли твојов лаптоп функциски копчиња за подесување на светлото ? Ако има инсталирај го софтверот за тие да проработат
Ima na F8 i F9 najverojatno sluzat za toa (sonce so strelki gore i dole)... Inaku mozes li da mi kazes kakov e toj softver za da prorabotat t.e. koj softver da simnam.
Fala mnogu...

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Ima na F8 i F9 najverojatno sluzat za toa (sonce so strelki gore i dole)... Inaku mozes li da mi kazes kakov e toj softver za da prorabotat t.e. koj softver da simnam.
Fala mnogu...
Софтот е специфичен, за секој OEM бренд па и модел е различен...ке си бараш на супорт страната за твојот лаптоп, да кажеше кој лаптоп е досеа може и ке го најдевме ;)

Knoppix

El Patrón
Член од
16 април 2012
Мислења
723
Поени од реакции
1.908
Софтот е специфичен, за секој OEM бренд па и модел е различен...ке си бараш на супорт страната за твојот лаптоп, да кажеше кој лаптоп е досеа може и ке го најдевме ;)
Fujitsu Siemens notebook amilo li 3710

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Fujitsu Siemens notebook amilo li 3710
Отвори го линкот ко на атачов/сликава и избери у полињата вака ко на сликата ке ти се појави твојов 3710.

Софтверов мислам дека треба да се вика FJ OSD Utilit али тоа претпоставувам дека е така....моја препорака, и најпраилно е....ко ке ти се отвори страната за твојот модел најгоре FS.jpg глеј ти пишува DeskUpdate: Automatic driver update...тоа е софт на фуџитсу кој сам даунлодира и инсталира од драјвери све што треба за твојот модел и Оперативен систем, знаши само ова инсталирај го сам ке ти инсталира и подеси све што треба од драјвери, да не си тупиш мозок која вифи или друга картица имаш у машината па кој драјвер ти треба или не ти треба.

beto10

Теле со визија
Член од
5 јануари 2009
Мислења
234
Поени од реакции
78
http://prntscr.com/g11wc

Користам Windows 7 Ultimate 64-bit-ен систем.
Проблем е вклучувањето на играта Pro evolution soccer 2013 која ден два работеше без проблеми.
Не сакам да го сменам OS туку да најдам решение за постоечкиот.Благодарам на секој што ќе се потруди да ми помогне.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
http://prntscr.com/g11wc

Користам Windows 7 Ultimate 64-bit-ен систем.
Проблем е вклучувањето на играта Pro evolution soccer 2013 која ден два работеше без проблеми.
Не сакам да го сменам OS туку да најдам решение за постоечкиот.Благодарам на секој што ќе се потруди да ми помогне.
Си пробал да ја пуштиш преку
troubleshoot compatibility

beto10

Теле со визија
Член од
5 јануари 2009
Мислења
234
Поени од реакции
78
Си пробал да ја пуштиш преку
troubleshoot compatibility
Да , пробав и преку тоа и преку "Run as Administrator" не работи . Заборавив да кажам дека имам инсталирано и пач ( пиратски секако ).

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Да , пробав и преку тоа и преку "Run as Administrator" не работи . Заборавив да кажам дека имам инсталирано и пач ( пиратски секако ).
Е сега .. играта не ти работи после инсталирањето на patch-от или пред тоа?
Ако е после ... најверојатно ти треба друг крак

beto10

Теле со визија
Член од
5 јануари 2009
Мислења
234
Поени од реакции
78
Е сега .. играта не ти работи после инсталирањето на patch-от или пред тоа?
Ако е после ... најверојатно ти треба друг крак
Работеше и по инсталирањето на пачот.Не сум пробал повторно да ја кракирам , ќе пробам ќе пишам во меѓувреме очекувам други солуции.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Работеше и по инсталирањето на пачот.Не сум пробал повторно да ја кракирам , ќе пробам ќе пишам во меѓувреме очекувам други солуции.
Две можности:
1. Пробај со друг крак.
2. Симни ја од друго место пак играта инсталирај ја од ново.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Според

http://www.gamespot.com/pro-evolution-soccer-2013/platform/pc/

играта се уште не е излезена, којзнае што си симнал и што пач си инсталирал!

Стрпи се некој ден ..ќе ја има исправна по торентите

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ако ја имаш оваа верзија

Pro Evolution Soccer 2013 [+ Patch] (2012) PC | RePack R.G. Element Arts
коментарите не се баш поволни за пачот, абе руска работа.

Член од
22 мај 2008
Мислења
700
Поени од реакции
25
Имам еден проблем и незнам каде да го поставам прашањето па мислам дека оваа тема е нај соодветна за тоа. Имам еден десктоп компјутер амд процесор и неможам да влезам во BIOS. Кога ке го вклучам компјутерот цело време е црна сликата и веднаш се појавува слика од администраторот и лозинка и кликнувам на неа и стартува виндовс. Значи не се појавува онаа стандарна слика каде што дава информации за ПЦ и кое копче да се стисне за да се влезе во биос и потоа да се појави сликата welcome на виндоусот па да си стартува туку едноставно е цело време црн екранот и веднаш се појавува да внесам јузер и пасворд и веднаш стартува виндоус и тоа пак без сликата welcome. Пробав додека е црн екранот да стискам del но тука застанува и после цело време стои само црен екран. Имам пробано и со F2 и пак ништо. Ако има некој слично искуство и начин како да се реши или некој по упатен во ова го молам за помош.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Имам еден проблем и незнам каде да го поставам прашањето па мислам дека оваа тема е нај соодветна за тоа. Имам еден десктоп компјутер амд процесор и неможам да влезам во BIOS. Кога ке го вклучам компјутерот цело време е црна сликата и веднаш се појавува слика од администраторот и лозинка и кликнувам на неа и стартува виндовс. Значи не се појавува онаа стандарна слика каде што дава информации за ПЦ и кое копче да се стисне за да се влезе во биос и потоа да се појави сликата welcome на виндоусот па да си стартува туку едноставно е цело време црн екранот и веднаш се појавува да внесам јузер и пасворд и веднаш стартува виндоус и тоа пак без сликата welcome. Пробав додека е црн екранот да стискам del но тука застанува и после цело време стои само црен екран. Имам пробано и со F2 и пак ништо. Ако има некој слично искуство и начин како да се реши или некој по упатен во ова го молам за помош.
Пробај со ресетирање на биосот. Отвори го кукиштето и на матичната плоча барај ја CMOS батеријата (вака изгледа http://www.computerhope.com/jargon/c/cmos.jpg). Извади ја истата, држи ја така 10-15 секунди и пак ја врати (компјутерот нека ти биде исклучен од струја). Врати ја на истото место и вклучи го компјутерот, види дали ќе биде во ред.

Член од
22 мај 2008
Мислења
700
Поени од реакции
25
Видов за тоа и по други форуми но проблемот е што компјутерот не е мој и не ми се отвара хардверот баш. Затоа дали има некое друго решение?

Kajgana Shop

На врв Bottom