Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Имам еден глуп проблем што не знам како се направил самиот така...:pos2:
Долу на старт менито неможам да претиснам десен клик за да ми се отворат опциите. На START, и програмите што ми работат кај часовникот можам ама на лентата не. Што е проблемот ако знае некој да ми каже и како да го поправам? Благодарам:pos2:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
нема ставено
Провери во контрол панел да не има икона со име "Client Services For Netware", и во network connections (десен клик на LAN па properties) провери да не има "Client For Microsoft Network"

Имам еден глуп проблем што не знам како се направил самиот така...:pos2:
Долу на старт менито неможам да претиснам десен клик за да ми се отворат опциите. На START, и програмите што ми работат кај часовникот можам ама на лентата не. Што е проблемот ако знае некој да ми каже и како да го поправам? Благодарам:pos2:
Пробај исклучи го експлорерот ( task manager > explorer.exe направи му END PROCESS TREE), потоа во file > new task (run) напиши explorer.exe и ентер. Друго провери некој фајл да не е оштетен. Во run пиши sfc /scannow (за ова ти е потребно win xp cd).

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Пробај исклучи го експлорерот ( task manager > explorer.exe направи му END PROCESS TREE), потоа во file > new task (run) напиши explorer.exe и ентер. Друго провери некој фајл да не е оштетен. Во run пиши sfc /scannow (за ова ти е потребно win xp cd).
Не бидна ништо со explorer.exe, сега го пуштив да скенира и како што гледам ќе му треба време. Ама смешно е тоа што пред 2 дена имав Windows XP и на него прв пат ми се појави овој проблем, па направив апдејт во Vista Ultimate и истиот проблем се префрли и на Vista - та. До што друго би можел да биде проблемот? Читав нешто низ форуми велат дека требало тоа Enable drag and drop....да се штиклира а мене ми е штиклирано. Значи нешто друго ќе да е проблемот.:toe:

snowmen

The Rock
Член од
26 јануари 2009
Мислења
108
Поени од реакции
1
Провери во контрол панел да не има икона со име "Client Services For Netware", и во network connections (десен клик на LAN па properties) провери да не има "Client For Microsoft Network"

да има....

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
да има....[/quote]

Епа тогаш од LAN направи му uninstall

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Да ве прашам, ми се појави еден (озгледа мал) проблем.
Кога пребарувам нешто на гугл и сега слики или страни ми наоѓа, али со многу мали букви се напишани, тоа од вчера ми е..да не сум стиснала нешто по грешка, не знам....
како да ми бидат во нормална големина, вака ќе се оќоравам

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да ве прашам, ми се појави еден (озгледа мал) проблем.
Кога пребарувам нешто на гугл и сега слики или страни ми наоѓа, али со многу мали букви се напишани, тоа од вчера ми е..да не сум стиснала нешто по грешка, не знам....
како да ми бидат во нормална големина, вака ќе се оќоравам
Кога ќе имаш такво нешто, држи CTRL од тастатурата и скролај со маусот за да си наместиш како ти одговара. А изгледа ја имаш најновата верзија на Firefox која го зачувува изгледот за секоја страна посебно.

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Не, ова на Explorerot се деси, фала ти многу, го направив. А знам порано го имав слушнато ова со CRTL , али не сум запомнила, фала

snowmen

The Rock
Член од
26 јануари 2009
Мислења
108
Поени од реакции
1
Епа тогаш од LAN направи му uninstall

му направив unistall
го снема тоа client service for netware ама пак така се појавува тоа

Има ли испаднато Windows XP sp3 x64. за GTA4 :nesum: :nesvest:
Оти менервира Vista-ва sp1 :nenene:

Има ли :vozbud::vozbud::vozbud:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
му направив unistall
го снема тоа client service for netware ама пак така се појавува тоа

Има ли испаднато Windows XP sp3 x64. за GTA4 :nesum: :nesvest:
Оти менервира Vista-ва sp1 :nenene:

Има ли :vozbud::vozbud::vozbud:
Има SP3 за ХР х64..... а ова вториов дел "ЗА GTA4" не ти го разбирам...

Ако веќе користиш виста, стај си Windwos 7

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Имам еден проблем со програмата Subtitle Workshop,не сака да работи и секогаш кога ќе внесам филмили превод ми се исклучува,кога добивам report ми вели дека недостасува vsfilter.dll,го симнав од интернет ама не знам кај да го ставам,некој да знае? :raz:

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Има SP3 за ХР х64..... а ова вториов дел "ЗА GTA4" не ти го разбирам...

Ако веќе користиш виста, стај си Windwos 7
OK Ако си ставам Win7 ке имам ли проблеми при инсталација на чипсетот, звочната ??? Оти еднаш го имав инсталирано Win7 и имав доста проблеми со тие инсталации и одредени програми. Ако е надминат тој проблем арно.
- GTA4 може ли да се игра на Win7. ?
- чепсетот ми е Intel ICH10 ....., звучната Realtek 8ch ке бидат ли компатибилни со Win7.

И ако имаш линк за XP sp3 x64 прати по ПП ??

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
OK Ако си ставам Win7 ке имам ли проблеми при инсталација на чипсетот, звочната ??? Оти еднаш го имав инсталирано Win7 и имав доста проблеми со тие инсталации и одредени програми. Ако е надминат тој проблем арно.
- GTA4 може ли да се игра на Win7. ?
- чепсетот ми е Intel ICH10 ....., звучната Realtek 8ch ке бидат ли компатибилни со Win7.

И ако имаш линк за XP sp3 x64 прати по ПП ??
- XP SP3 ќе си го побараш на www.microsoft.com
- Никогаш не сум имал никакви проблеми со инсталации на драјвери на Win 7, секогаш све фаќа
- Нормално дека може GTA IV на 7

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Имам проблем со покревањето на windows xp значи кога ке дојде до оваа слика се укочува и не продолжува се додека не го рестартираш неколку пати за да продолжи.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom