Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

Mr.HyPNoTiC

UnTraceable Guest!
Член од
13 ноември 2007
Мислења
1.450
Поени од реакции
239
И уште нешто. На матичната има jumper кој одредва дали и кога ќе е исклучен компјутерот маусот и тастатурата ќе бидат приклучени. Мора и тој jumper да ти е правилно наместен. За то ќе си прочиташ во упатството од матичната.
А може ли некаква штета да создаде ова?

Mr.HyPNoTiC

UnTraceable Guest!
Член од
13 ноември 2007
Мислења
1.450
Поени од реакции
239
Подесувањата во биос не, ама ако се нафатиш да експериментираш со џамперите на матичната може и да отиде нешто...
Епа не пробувам чим така викате :jaj: Ќе пробам на стариот пц :helou:
фала инаку за предупредувањето :salut:

Крими

......
Член од
8 декември 2008
Мислења
479
Поени од реакции
14
Imam eden problem na Xp-evo i toa e ko ke listam na primer na kajgana na temive na dole mnogu sporo mi lista nadole ili nagore i isto taka ko ke premestvam prozorcive od folderive kako so seckajne gi prefrla!!1
Ima za ova lek?
Isto taka iam i vista ama ova mi go pravi na xp-evo

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Imam eden problem na Xp-evo i toa e ko ke listam na primer na kajgana na temive na dole mnogu sporo mi lista nadole ili nagore i isto taka ko ke premestvam prozorcive od folderive kako so seckajne gi prefrla!!1
Ima za ova lek?
Isto taka iam i vista ama ova mi go pravi na xp-evo
А драјвери за графичката имаш инсталирано ?

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Абе касперскиов сега покажува демек ги неутрализирал нападите...и сја гледам да ја извлечам IP адресата на тој што сакал да ме нападнит...и после интересно ќе биди :)

ЕДИТ:
Значи некој сакл да ми уфрлит црвче преку 1434 портот , оттаму најчесто напаѓаат хакери...ама шо к** барат кај мене незнам стварно ! :)
Значи сега поарно не се прај хакер оти , шо поќе со хакерски работи се занимаваш тоа повеќе вируси, црви можиш да налепиш и шо не така да хакерите кога пуштаат не одредуваат на кој како, едноставно пуштаат на кој ќе стигнат, што повеќе да наштетат.

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
Здраво момци,
SkyDriver фала за торентот и за кракот..
И дали имате крак за CorelDraw X13, мислам дека здосадив со овие кракови, али тоа е немам ништо , првпат го форматирувам сам..
Фала однапред, ако имате пишете ПП или на мсн: dare_kicevo@hotmail.com .

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Znam deka e NVIDIA geforce drugite brojovite neznam kako mozam da vidam podetalno kako se vika
Start...control panel....system...hardware...device manager...display adapter...и ќе ја видиш графичката со име и презиме

или разгледај малку во System informator.

А според твојата слика гледам дека сакаш да угураш некои малку постари драјвери

Ако тие картицата од пред една година најди ги...GeForce ForceWare 178.13

За понова.. GeForce Forceware 180.42 XP 32-bit

...од страната на nVidia.com

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Znam deka e NVIDIA geforce drugite brojovite neznam kako mozam da vidam podetalno kako se vika
Вака ништо не правиш со тоа нвидиа. Оди десен клик на my comp > properties > hardware > device manager > и овде во display adapters види каква графичка имаш

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
939
Дали има некаква опција да ја сменам позадинската слика на левото мени, кај фолдерите?

Тоа со црвено обележено. Знам дека можеше во Windows 98 па ме интересира зa XP. Фала :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom