Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Колку РАМ, зима XP? Кога нема ништо уклучено..
Само ХР без ништо уклучено, инсталирано и добро подесено, не повеќе од 70 мб.:toe:
Додека подесен за игри и интернет (со заштита) околу 150 мб.

marTin*

мαјатιη™
Член од
10 октомври 2008
Мислења
287
Поени од реакции
12
Aj nekoj neka mi pomogne kako da gi zatvoram procesite iexplore.exe
P.S. Koga ke go zatvoram toj pak avtomacki mi se oklu4uva

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Aj nekoj neka mi pomogne kako da gi zatvoram procesite iexplore.exe
P.S. Koga ke go zatvoram toj pak avtomacki mi se oklu4uva
Имаш Тројанeц или некој Малвер во компјутер. Земи некој анти вирусен програм подзачисти го малце компјутерот :)

Иначе за проблемот By Google and Mixel...

use a little trick

in processexplorer kill the iexplorer.exe process... if the iexplorer runs again then you can see the nasty file running and then disapear...
then just look for it and kill that file

.....edited some typos

-------------
Security software
AV:Nod 32
FW: ZoneAlarm
ARK: RootKit unhooker
Brain: Own
do u need something more ??
http://mixelandia.com - Mixelandia
Mixel Adm

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Ми треба помош како да исчистам usb од вируси?:uvo:

marTin*

мαјатιη™
Член од
10 октомври 2008
Мислења
287
Поени од реакции
12
Имаш Тројанeц или некој Малвер во компјутер. Земи некој анти вирусен програм подзачисти го малце компјутерот :)

Иначе за проблемот By Google and Mixel...

use a little trick

in processexplorer kill the iexplorer.exe process... if the iexplorer runs again then you can see the nasty file running and then disapear...
then just look for it and kill that file

.....edited some typos

Jas imam AVG 8.0 dobar li e ? i kako ne te svakam za kako da go isklu4am procesot :salut:

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Jas imam AVG 8.0 dobar li e ? i kako ne te svakam za kako da go isklu4am procesot :salut:
Вака, 99% имаш некој вирус/малвер, чим до сега ништо не ти јавил анти вирусот значи дека нема дефиницаија за тој вирус/малвер, а за тоа кој е добар кој не... ебиветар се антивусиве...

Иди во Rum и пиши msconfig и во делот StartUp најди го процесот iexplorer.exe и одштиклирај го, потоа стисни Apply и направи рестарт на компјутерот. Би требало да не се вклучува сам истиот процес (iexplorer.exe), а ако несака ни вака ондак имаш друго чаре, али така ќе ти јавува ерори... ако се нафаќаш на тоа промени му го името на iexplorer.exe (пиши го како сакаш) и процесот нема да се вклучува сам, али како што кажав ќе ти јавува ерори.
П.С. За да го промениш името на процесот истиот процес треба да не е активен вомоментот, воспротивно нема да ти дозволи да му го промениш името.

marTin*

мαјатιη™
Член од
10 октомври 2008
Мислења
287
Поени од реакции
12
Вака, 99% имаш некој вирус/малвер, чим до сега ништо не ти јавил анти вирусот значи дека нема дефиницаија за тој вирус/малвер, а за тоа кој е добар кој не... ебиветар се антивусиве...

Иди во Rum и пиши msconfig и во делот StartUp најди го процесот iexplorer.exe и одштиклирај го, потоа стисни Apply и направи рестарт на компјутерот. Би требало да не се вклучува сам истиот процес (iexplorer.exe), а ако несака ни вака ондак имаш друго чаре, али така ќе ти јавува ерори... ако се нафаќаш на тоа промени му го името на iexplorer.exe (пиши го како сакаш) и процесот нема да се вклучува сам, али како што кажав ќе ти јавува ерори.
П.С. За да го промениш името на процесот истиот процес треба да не е активен вомоментот, воспротивно нема да ти дозволи да му го промениш името.
otidov vaka kako so mi rece no tamu go nema iexplore.exe!?

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
otidov vaka kako so mi rece no tamu go nema iexplore.exe!?
Хмм... стисни ctrl + alt + delete и иди у делот Processes и види таму што се дешава, се што не ти треба десен клик на него и изгасни го, за оној процес што не си сигурен види на Google за што е точно (на Google ќе пишеш What is "и_името_на_процесот.exe"). Исто така и од StartUp изгасни се што не ти треба (Run > msconfig > StartUp и рестарт на компјутерот).
Друго речение за ова ти е да скенираш со друг анти вирус и ако го најде вирусот да го избрише сам и ќе нема да се пушта автоматски iexplorer.exe
Претпоставувам дека имаш 3 активни процеси во исто време именувани како iexplorer.exe :vozbud: (и јас имав еднаш ваков проблем, ама појма неам како го решив) :/

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
Зашто бе кај мене на Вистата не пишува кој сервис пак е????можда заради ова неможам да ја играм ГТА4 зш не го регистрира сервис пакот.Почнува да ме нервира:nerv:Ај ако знае некој како на друг начин да проверам?????

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Зашто бе кај мене на Вистата не пишува кој сервис пак е????можда заради ова неможам да ја играм ГТА4 зш не го регистрира сервис пакот.Почнува да ме нервира:nerv:Ај ако знае некој како на друг начин да проверам?????

Друже немаш инсталирано SP1 за виста

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
A сигурен со дека имаш Service Pack?
Друже немаш инсталирано SP1 за виста

ИИИИИИИИ да си и'бам векот не сум знаел дека треба такво нешто.Може некако да се инсталира тоа бидејки коа се снимаше ХР одма си имаше СП1,СП2 а за 3 се надоградуваше од нет.Ептен чудна ми е оваа работа:nesum::icon_frow

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom