Помош, софтверски проблеми и совети - II дел

• Креатор на темата Princ
  • Време на започнување

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
Almighty Nane напиша:
imam edno problemce i pojma nemam kako da go resam:)
vaka sea sakam da kopiram filmovi od cd vo kompjuter ama mi se pokazuva ovaa poraka"cannot copy vts_01_ 1:Data error(cyclik redundancy check ".go odnesov na popravka mi go preinstaliraa cel windows i pak ne moze da mi se kopiraat. kaj e problemot vo softverot ili hardverot.sto da pravam:)
CRC (Cyclic Redudancy Checks) се функции на CD-ROM-от и не влијаат на CD-ROM-от или софтверот. CD-ROM или драјв со подобри можности за поправки на грешките, ќе ги зголемат шансите за читање на податоците од оштетени CD-ња. Намалување на брзината на читање на CD-ROМ-от ќе помогне а истотака и чистење на CD-њата. Што значи проблемот ти е дефинитивно во CD-то. Пробај да копираш од други CD-ња ќе видиш дека ќе работи.

Janev

2.856
Поени од реакции
58
Almighty Nane напиша:
imam edno problemce i pojma nemam kako da go resam:)
vaka sea sakam da kopiram filmovi od cd vo kompjuter ama mi se pokazuva ovaa poraka"cannot copy vts_01_ 1:Data error(cyclik redundancy check ".go odnesov na popravka mi go preinstaliraa cel windows i pak ne moze da mi se kopiraat. kaj e problemot vo softverot ili hardverot.sto da pravam:)
мислам дека цдто што го копираш не е добро снимано
обиди се друг филм да копираш:smir:

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
naum_spaseski напиша:
Знае некој за ова?
Од оваа година мајкрософт најавиа дека во сите наредни верзии на Microsoft Office ќе нема VB Editor. И во MS Office 2007 го нема, прогуглај малку ќе видиш.

Член од
12 ноември 2005
Мислења
396
Поени од реакции
8
јахутерминал напиша:
Од оваа година мајкрософт најавиа дека во сите наредни верзии на Microsoft Office ќе нема VB Editor. И во MS Office 2007 го нема, прогуглај малку ќе видиш.
Po pravilo bi trebalo da se aktivira so modulite vo access ... proveri tamu ....

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
А дали навистина ако прајш некој документ во Офис 2007, Офус 2003 нема да го чита? :toe:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Го чита испробано :)

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Ијааа а пак овде ОхриТ едно место кај шо поправет..Дечко неее немој да си го нсталирал ако го инсталирап нема да ти го чиата...Оф Оф АМААААН :smeshko: глупи се бе глупи се :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ја пробав со Word и Publisher и се работеше перфектно :)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Martin$ напиша:
А дали навистина ако прајш некој документ во Офис 2007, Офус 2003 нема да го чита? :toe:
Само ако е снимен како Word DOcument 97'-2003. Зошто при најнормално снимање ги снима во 2007 формат односно .docx

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Абе не сум пробал уште да ти кажам ме мрзи сејфмод да стартувам плус да не заебам нешо знаеш :)
Коа ќе иам пак проблем и стварно ќе ми треба ќе го пробам тоа фајлот фала :)

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.236
Поени од реакции
957
vodkamixx напиша:
Aj ѕирни во BIOS дали ти го препознава. Ако не, ондак отвори го комот и извади ги каблите од DVD драјвот и пак стави ги, и види дали ќе се опраи проблемот.
Пошо мене ми се случил ваков проблем и после вадење и повторно ставање на каблите го препознава и си фура нормално. :)
Во BIOS го препознава, ај ќе пробам така со каблите. Сега иначе и звучната нешто не функционира, да не се во конфликт (инаку не покажува такво нешто). Пуштам све, звучницит се пуштени ама нема музика.

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
Тоше напиша:
Во BIOS го препознава, ај ќе пробам така со каблите. Сега иначе и звучната нешто не функционира, да не се во конфликт (инаку не покажува такво нешто). Пуштам све, звучницит се пуштени ама нема музика.
Види вака, неможе се туку така да се расипе. Мора да имаш внесено нешто ново во компјутер па за да ти прави така. Пробај да избришеш некој софтвер непроверен, или играта како што ти кажаа дечките.

Black Swan

With Chelsea Forever
Член од
19 јули 2006
Мислења
101
Поени од реакции
0
Како се отстранува линк од слика во OpenOffice?

Kajgana Shop

На врв Bottom