Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Која е најубава конфигурација за компјутер само куќиште до кај 13 090 денари?

MB: H61 chipset
CPU: G1610
RAM: 4GB DDR3
HDD: 500GB
VGA: GT630 / HD 6670
CASE+PSU од 1000 денари

или за плус 1000 денари, графичка HD 6770 / GTS 450, за пристоен гејминг, бидејќи погоре наведениве се за колку да пуштиш некои послаби и стари игрици.

Дечки здраво. Решив денеска да купам нов процесор со цел да го направам појак мојот компјутер. Го ставив на местото на стариот и се функционира како што треба, само што по определено време, компјутерот сам се рестартирува. До што може да е проблемот?

Дечки здраво. Решив денеска да купам нов процесор со цел да го направам појак мојот компјутер. Го ставив на местото на стариот и се функционира како што треба, само што по определено време, компјутерот сам се рестартирува. До што може да е проблемот?
1. Слабо ти е напајањето
2. Проблем со драјвери/BIOS.
3. Направи формат.

Дали сите VGA кабли имат исти жици(color code), имам стар CRT(хјундаи) со скинат кабел, сакам да знам дали можам да земам еден VGA кабел од ЛЦД и да го заменам.

Дали сите VGA кабли имат исти жици(color code), имам стар CRT(хјундаи) со скинат кабел, сакам да знам дали можам да земам еден VGA кабел од ЛЦД и да го заменам.

Најверојатно ќе работи, земи си стандарден вга кабел, треба да е исто.

Здраво.. Си имам еден проблем и тоа често ми пага биосот и нон стоп го носам на еден мајстор и секогаш ми зима по 200денари за флешување.. Може некој да ми објасни како да бутирам цд/усб и од каде да симнам нов биос да си го флешувам сам(ако не е некоја сложена работа).. Инаку се работи за МSI 7267 ver 5.0

....дали стави термална паста на процесорот пред да го вратиш кулерот на место?....доколку не си ставил најверојатно процесорот ти прегрева и реагира заштитата.....извади го кулерот...исчистија старата паста од кулерот и процесорот....стави нова паста....монтирај го кулерот

....дали стави термална паста на процесорот пред да го вратиш кулерот на место?....доколку не си ставил најверојатно процесорот ти прегрева и реагира заштитата.....извади го кулерот...исчистија старата паста од кулерот и процесорот....стави нова паста....монтирај го кулерот
Да, ставив паста, и тоа убаво гледав да намачкам и после да го ставам процесорот таму кај што треба. Него така првиот ден ми направи двапати. Денес и вчера не ми се случи вакво нешто. Ваљда сега во ред е....
--- надополнето: 21 октомври 2013 во 11:51 ---
Да, ставив паста, и тоа убаво гледав да намачкам и после да го ставам процесорот таму кај што треба. Него така првиот ден ми направи двапати. Денес и вчера не ми се случи вакво нешто. Ваљда сега во ред е....

Најверојатно ќе работи, земи си стандарден вга кабел, треба да е исто.

За работа би требало да работи, само муабетот ми е да купам еден VGA кабел да го остранам едениот крај и да го сменам на црт мониторот, па дали има некаков стандард за боја на жиците :)
п.с Некој што работи со сервисирање на хардвер, да се консултирам нешто?

За работа би требало да работи, само муабетот ми е да купам еден VGA кабел да го остранам едениот крај и да го сменам на црт мониторот, па дали има некаков стандард за боја на жиците :)
п.с Некој што работи со сервисирање на хардвер, да се консултирам нешто?

.....кинези и бои не се најдобра комбинација...од искуство

пиновите на VGA конекторот имаат своја функција и треба да бидат поврзани на соодветно место на плочата од мониторот

....вообичаено крадените CRT монитории завршуваат со скинат кабел бидејќи крадците немаат време да ги отплеткуваат и отштрафуваат каблите (не те обвинувам тебе и не велам дека и твојот монитор е украден, но првата асоцијација на CRT монитор со скинат VGA кабел е кражба)

vga_pinout.jpg

пиновите 4,11,12 и 15 служат за идентификација и нивната употреба варира од монитор до монитор

Најчесто на самата плоча од мониторот на конекторот од кабелот означени се сигналите па можеш да се ориентираш

.....кинези и бои не се најдобра комбинација...од искуство

пиновите на VGA конекторот имаат своја функција и треба да бидат поврзани на соодветно место на плочата од мониторот

....вообичаено крадените CRT монитории завршуваат со скинат кабел бидејќи крадците немаат време да ги отплеткуваат и отштрафуваат каблите (не те обвинувам тебе и не велам дека и твојот монитор е украден, но првата асоцијација на CRT монитор со скинат VGA кабел е кражба)

vga_pinout.jpg

пиновите 4,11,12 и 15 служат за идентификација и нивната употреба варира од монитор до монитор

Најчесто на самата плоча од мониторот на конекторот од кабелот означени се сигналите па можеш да се ориентираш
Фала на опширното инфо другар.
А инаку мониторот ми е ногу стар, на времето мешаше бои и го сменив, па по некое време го пресеков кабелот чисто од радозналост, сеа ми се сјеба екранот на лаптопот и велам да си го приспособам :)

.....ако не можеш да се снајдеш...направи фото од плочката на мониторот каде што е конекторот и прати на ПП...колку можам ќе пробам да ти објаснам....и дали поседуваш унимер...за да може да одредиш која жица е која?

Мојт некој да ми сликат кај се наоѓат звучната картица, ме интересират да видам дали е ко рамот или е посожена за ваѓање и редење пошо ме мрзит да го кревам цело куќиште за смена на звучната картица.

Мојт некој да ми сликат кај се наоѓат звучната картица, ме интересират да видам дали е ко рамот или е посожена за ваѓање и редење пошо ме мрзит да го кревам цело куќиште за смена на звучната картица.

Многу веројатно дека ти е интегрирана звучната картичка на матичната, што значи дека не можеш да ја извадиш. Доколку приклучоците ти се како на сликата подолу, значи дека е вградена и не можеш да ја извадиш.

ASUS-P8P67-Motherboard-IO-Panel.jpg

Имам маус HP BR376AA и цело време се дисконектира од лаптопот. Му сменив батерии, сензорите работат, проверив дали требаа апдејт немаше потреба.
Некој со ваков сличен проблем, како го решил, дали го решил, дека ме нервира веќе втор ден, а сега ме фати мрза да одам да земам нов? :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom