Помош за избор на лаптоп

Член од
16 јануари 2011
Мислења
362
Поени од реакции
127
фала многу :)
Планирам да го земам лаптопов http://www.amc.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=38455&i=13&l=MK&q=&SupplierArticleID=&Action=V
ме интересира дали вреди за парите или може да се најде поквалитетен за истите пари?
Ке го користам за полесни игри ( LoL , wc3 итн. ) и за на факултет за програмирање на финки.

Broda

Ijackhammer.
Член од
6 февруари 2013
Мислења
259
Поени од реакции
141
Се двоумам тешко измеѓу овие два
Dell 17R SE i7-3630M 17.3" 1TB, 8GB Ram, Nvidia GT650M 2GB DDR5.
Lenovo Y500 i5-3230M, 15.6", 1TB, 6GB Ram, Nvidia GT650M 2GB DDR5 - овој лаптоп иди со SLI односно UltraBay слот направен од Леново, кој пружи шанса за Блуреј читач, уште еден кулер, CD читач, или додатна GT650M графичка, со две графички игри и се останато ќе распарчува.Ама затоа е и малце поскап, и дизајнот е ептен поличен во споредба со Dell, Леновото има по гејмерски(иако е гејмерски лаптоп)изглед, тастатурата има црвено светло зад неа цело време, лаптопот е направен од четкан алуминиум со темно сива-црна боја.
Дали вреди додатни 4000 ден.

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999
Се двоумам тешко измеѓу овие два
Dell 17R SE i7-3630M 17.3" 1TB, 8GB Ram, Nvidia GT650M 2GB DDR5.
Lenovo Y500 i5-3230M, 15.6", 1TB, 6GB Ram, Nvidia GT650M 2GB DDR5 - овој лаптоп иди со SLI односно UltraBay слот направен од Леново, кој пружи шанса за Блуреј читач, уште еден кулер, CD читач, или додатна GT650M графичка, со две графички игри и се останато ќе распарчува.Ама затоа е и малце поскап, и дизајнот е ептен поличен во споредба со Dell, Леновото има по гејмерски(иако е гејмерски лаптоп)изглед, тастатурата има црвено светло зад неа цело време, лаптопот е направен од четкан алуминиум со темно сива-црна боја.
Дали вреди додатни 4000 ден.

не вреди. делот има подобар процесор поише рам графичка иста а кај леново тие пари поише треба да ги дадеш се ради виндос 8 што има ако ти треба лиценциран, на делл моеш каков сакаш да си стаиш,

со две графички не е тоа тоа нема да има којзнае колкав бенефит сум гледал по бенчмарци од поише сајтови, а за дизајнот до вкус е се

Член од
28 ноември 2011
Мислења
140
Поени од реакции
24
Мислење и искуство нека сподели некој за новиве Samsung ATIV Book лаптопи(во АМЦ ги гледам ,незнам по други продавници дали ги има) . Имаат одличен изглед и дизајн ,но како стојат со издржливост,греење и слични мани?

Член од
13 октомври 2010
Мислења
31
Поени од реакции
3

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999
Точно,

И мене ми треба помош за тоа, се двоумам дали самсунг или не, конкретно:
http://set.com.mk/index.php?route=product/product&path=1003_19&product_id=35974

Што мислите, и дали има некој предлог за нешто поквалитетно или подобро до истата вредност,
http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=3003&pid=12971

овој има подобар процесор, графичка подобра, сега за самсунгов не пишува блутут кар ридер дали има можно е да нема

Член од
13 октомври 2010
Мислења
31
Поени од реакции
3
Има и тоа и тоа, само не е напишано,

Имам малку лошо искуство со Дел, зато би зел самсунг или леново пред дел

Член од
20 декември 2012
Мислења
13
Поени од реакции
0
moze pomos sakam da kupam laptop budzet mi e do 24 000 sakam da go izvlecam maksimumot za tie pari laptopot mi e za sekojdnevna upotreba net igri filmce itn. :) pa ako sakate da mi predlozite nekoj

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999
Член од
20 март 2008
Мислења
694
Поени од реакции
414
moze pomos sakam da kupam laptop budzet mi e do 24 000 sakam da go izvlecam maksimumot za tie pari laptopot mi e za sekojdnevna upotreba net igri filmce itn. :) pa ako sakate da mi predlozite nekoj
За секојдневна употреба и не ти треба толку многу. Јас исто пред да го земам лаптопот бев на голема дилема... колкави перформанси ќе ми бидат доволни. Игри не играм - освен plants vs zombies - отсекогаш сум бил ПРОТИВ игри на лаптоп. Ми служи за филмови, нет, едно друго.. види го лаптопов , искрено би ти го препорачал бидејќи јас го имам истиов. имаш и 750гб хард ... па имаш место за филмови да го полниш :P

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.289
Поени од реакции
8.481
Скоро исти се по перформанси Делл-от има 1 година поише гаранција плус анхоч се поим за услуга и сервис а амц се обратно
Neka go kupi Ibra za tie pari :D

Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2

Член од
23 ноември 2009
Мислења
21
Поени од реакции
0
Сакам да купам лаптоп до 30 000 ден.Немам претходно искуство со лаптоп и ако можете да ми дадете совет за најдобри перформанси за таа цена и избор на марката, а се двоумам помеѓу Dell, Hp i Toshiba и плус ако знае некој да ми ја каже разликата меѓу i3 i i5 и интегрирана и посебна графичка, што е подобро ?Сакам да го извлечам максимумот за тие пари, а лаптопот не ми е за игри туку за програмирање,студентски работи и секојдневна употреба.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Сакам да купам лаптоп до 30 000 ден.Немам претходно искуство со лаптоп и ако можете да ми дадете совет за најдобри перформанси за таа цена и избор на марката, а се двоумам помеѓу Dell, Hp i Toshiba и плус ако знае некој да ми ја каже разликата меѓу i3 i i5 и интегрирана и посебна графичка, што е подобро ?Сакам да го извлечам максимумот за тие пари, а лаптопот не ми е за игри туку за програмирање,студентски работи и секојдневна употреба.
зимај со i5 и фурај

Kajgana Shop

На врв Bottom