Помош во Флеш !!!

• Креатор на темата ^Emo^Girl
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
E

^Emo^Girl

Гостин
Здраво на сите, почнав банер во Флеш и мислев ќе се снајдам без проблем но заглавив а ми треба до крајот на денот, ај пишете ми пп ќе ви објаснам кај заглавив па ако може да ми помогнете .
Фала однапред

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
пиши тука каде си заглавила ке ти помогнат, затоа е форумот за дискусија потоа може и некој друг да заглави на истото па зошто наново да му се објаснува кога ке може да прочита тука :smir:

E

^Emo^Girl

Гостин
Ах леле, па на повеќе места заглавив. Бидејќи немав време за нов банер, се послужив со готов и сакав само да ги сменам сликите. На сликите им ставив имиња како на оние што беа од претходниот, и само ги внесов во Library. Е сега, бидејќи тие претходните имиња воопшто не одговараат со новите слики, значи мора да им ги сменам ,ама кога одам rename ваму ги снемува... :S Значи мора и на друго место некаде да треба да им ги сменам.. Оф леле, незнам колку ме сфативте . А и некоја слика имам избришано, и сега кога тестирам, на повеќе места се е бело.. се гледа дека фали слика а незнам кај да ја вметнам :S

Член од
30 септември 2009
Мислења
79
Поени од реакции
6
Види на фрејмовите на секој посебно каде имаш бело и стави слика... А за текстот пробај да кликниш два пати врз текстот и ако не можеш да го смениш претисни уште два пати на тесктот... Би требало да биде колку што сватив јас...

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Ах леле, па на повеќе места заглавив. Бидејќи немав време за нов банер, се послужив со готов и сакав само да ги сменам сликите. На сликите им ставив имиња како на оние што беа од претходниот, и само ги внесов во Library. Е сега, бидејќи тие претходните имиња воопшто не одговараат со новите слики, значи мора да им ги сменам ,ама кога одам rename ваму ги снемува... :S Значи мора и на друго место некаде да треба да им ги сменам.. Оф леле, незнам колку ме сфативте . А и некоја слика имам избришано, и сега кога тестирам, на повеќе места се е бело.. се гледа дека фали слика а незнам кај да ја вметнам :S
Неможеш флеш (.swf) фајл така да едитираш, ќе треба најрвин да го конвертираш во (.fla) и потоа како стандарден флеш фајл да го репрограмираш.
Не сум баш запознаен со конвертирање .swf во .fla, такада не би сакал на празно да те упатам и исто така ќе ти треба некој флеш едитор.

Како и да е, ако неможеш да се снајдеш, а ти треба некое едноставно флеш слајд шоу, пиши ми приватна порака ќе ти пратам едно програмче Flash SlideShow Maker (или пак ако можеш сама да се снајдеш да симнеш таков софтвер), си има таму Wizard да додадеш слики, да додадеш ефекти и самото ќе ти изгенерира .swf фајл и после на тебе останува само да му направиш Embed, а ако сакаш нешто понапредно, ондак... :/

Едит: Значи ова што го пишав е онака како што сум те сватил, можно е ова да не е тоа што ти треба :S

JURAGAANTE

Professional !!!
Член од
4 април 2009
Мислења
411
Поени од реакции
31
Вака ако незнаеш флеш зошто правиш банер па немозеш да го стасаш или анимација земи на нет имаш научи го малце
иначе ти тоа што ти е готово нема шанси да го едитираш .swf треба да го најдеш Document проекчето каде што е сниман тој флеш инаку .swf неможеш да го едитираш можда нешто да измениш али ако има и actions scripts нема шанси доколку го немаш проекчето од тој флеш исто ко кога монтираш видео ако не го наснимиш како проект туку само како .avi нема шанси за да промениш нешто во клипот значи да се разбереме подобро направи нешто твое и работите од темел научи ги отколку да едитираш и да се заебеш никој не ти дава туку така да му менаваш и да му крадеш банер некој прост да али јас пошто работам со тоа веруј почни си од нула поззз

Член од
21 април 2010
Мислења
100
Поени од реакции
33
значи вака.... има еден Flash Decompiler симни си го си swf-то претвори го во fla.... потоа оди во фрејмовите и провери на кои места ги има имињата на сликите и смени го како што ќе ти одговара. и уште нешто, ако ти идеш на rename нема да се смени Instance Name-от на сликата. ќе кликнеш на сликата и во properties менито ќе го смениш името како што си го пишала со кодот... инаку убаво рече JURAGAANTE, подобро почни си да учиш пошто најголем дел од Flash прогамерите користат заштита да не им крадат и декомпајлираат проектите.... :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom