Помош ако може

Член од
28 јануари 2010
Мислења
42
Поени од реакции
0
Имам инсталиран windows 2000 profesional, и ја немам во control panel Regional and Language Options, дали може ова алатка да се инсталира одвоено, ако да нека ми помогне некој да ја најдам ако не здравје, ќе турам формат.

Поздрав...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Имам инсталиран windows 2000 profesional, и ја немам во control panel Regional and Language Options, дали може ова алатка да се инсталира одвоено, ако да нека ми помогне некој да ја најдам ако не здравје, ќе турам формат.

Поздрав...
Прво види дали го имаш фајлот intl.cpl во некој од директориумите (не се сеќавам више како беше у win 2000)
C:\Windows\System, C:\Windows\System32, or C:\Winnt\system32
Можеш да провериш со search intl.cpl или со start>run>intl.cpl
Issue:
Adding / removing icons in Windows Control Panel.
Cause:

Missing Control Panel icons can be caused by any of the below possibilities.

1. Control Panel icon was deleted or has become corrupt.
  2. Related software program or hardware device has been uninstalled or is no longer being detected by Windows.
Solution:

Note: Before following any of the below steps if you're running Windows ME / XP or later we suggest that Control Panel be setup to show icons in Classic View. Additional information about how to do this can be found in document CH001040.

1. Reinstall the software program or hardware device associated with the program. This should copy the the necessary .CPL file back onto the computer.
  2. Manually copy, expand, and/or extract the .cpl file back into the Windows System or System 32 directory.
Ако го нема, пробај ископирај го од инсталационот цд или од 386 директориумот (ако таков постои во win 2000 као во win nt-велам одамна сум го имал па не се сеќавам толку на поединости).
Претходно треба да си влезен со администраторски профил. Види што можеш да направиш.

Член од
28 јануари 2010
Мислења
42
Поени од реакции
0
проблем,

ја немам фајлот, а и немам ccd od windows 2000, така сум го купил и траел до сеа...

сепак фала друже

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Бре, немаат повеќе поддршка за win 2000 па не можам да најдам фајлови за тој ОС. Најдов контрол панел фајлови за XP SP1, па ако не ти е "страв" да пробаш да го активираш intl.cpl...зависи од тебе :)
Еве ги фајловите, 2.8 мб
http://www.jonmega.com/downloads/iceman/sp1_system_files/system_cpls.zip

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Епа во Windows 2000 не е Regional and Language Options туку е Regional Settings, исто како во XP.
Мора да го има.
Можиш да го орвориш и од командна линија. Отвори Command Prompt и пиши
intl.cpl
или
control intl.cpl
и притисни ентер (и двете треба да работат).

Kajgana Shop

На врв Bottom