Помош: Вируси, црви и разни штетници

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Разбирам, само што ти не кажа дека си го рестартирал и дека пак истиот проблем си го имал, и бидејќи зборам глупости во иднина решавај си ги сам проблемите поздрав.
Ме изиритира со тоа "оф леле што нема да прочиташ".....а и мислам дека се подразбира ако ми рекол антивирусот да го рестартирам компјутерот дека би го рестартирал...нема везе фала за помошта

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.921
Поени од реакции
30.897
Луѓе имам некој црв или којзнае што и имам голем уплоад а програмата за торенти ми е затворена. Кажете некоја програма за црви мрви и такви штетници.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Симни Hitman Pro, инсталирај, скенирај, и тоа што ќе го најде бриши, за да го избришеш треба да ја активираш лиценцата за Hitman Pro во самиот интерфејс на програмот.

Втора опција, Malwarebytes, истата постапка само што немора да го активираш за да избришеш некој вирус ако најдеш.

D

Deleted member 19276

Гостин
Луѓе имам некој црв или којзнае што и имам голем уплоад а програмата за торенти ми е затворена. Кажете некоја програма за црви мрви и такви штетници.
А зашто не си земеш еден добар анти вирус еве јас ќе ти препорачам АВГ ќе го закачам тука ако сакаш и лиценца ќе ти дадам до 2018г.

A

Auditore

Гостин
Симни ги следниве 3 програми, инсталирај абдејтувај ги и скенирај. Многу битно: рестартирај после секоја инсталација!

1. Malwarebytes

2. Hitman Pro

3. Superantispyware
Гледам често ги препорачуваш програмиве, можеш ли малку подетално да ми ја објасниш нивната функција, и дали се free или се плаќаат, ме интересира истотака дали прават конфликт со Avast Internet Security 6, и како се справуваат со гадинки, фала однапред.

Член од
31 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
38
Malwarebytes -от го користам јас неколку години,работи одлично. А за останатите 2 имам доста читано дека работат одлично истотака.
Малвербајтсот ми е тестиран со NOD32 и MSE работи одлично.
Мислам дека не би правел проблеми и со Авастот.

И да,програмите се плаќаат. Секако има и бесплатни (триал) верзии.

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
А зашто не си земеш еден добар анти вирус еве јас ќе ти препорачам АВГ ќе го закачам тука ако сакаш и лиценца ќе ти дадам до 2018г.
Го имам јас авг ама free верзија. Ако сакаш дај лиценца за оваа AVG Internet Security. :)

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.046
Поени од реакции
2.135
имам некои тројанци kryptik , injector...и имам нод32 ..како да ги избришам?

Член од
31 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
38
дај бе некој не знае да го е*ам...цццц..:mad:
А да си смениш антивирус. И инсталирај си програма за малвер. Избери некоја од трите погоре наведени. Сите работат одлично

W

WildChild

Гостин
Ви препорачувам Kaspersky PURE :)
Досега го користам и многу сум задоволен :)

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.046
Поени од реакции
2.135
А да си смениш антивирус. И инсталирај си програма за малвер. Избери некоја од трите погоре наведени. Сите работат одлично
сеа инсталирам malwarebytes..и ке скенирам..добар е?

Член од
31 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
38
Добар е,јас го користам во комбинација со MSE. Мавни фул скен па види дали ке најде

Kajgana Shop

На врв Bottom