Полициска академија - Скопје

Член од
12 јануари 2009
Мислења
37
Поени од реакции
0
Абе на овој факултет е добро ама тешко бара учење а не заебанции не е лесно.
Има Безбедност и финансиска контрола и Криминалист
после незнам како оди си бираш за што сакаш инспектор незнам што ............

Него дали има некој што завршил таму или некој што е сега 3-4 ако има нека пише.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
me interesira... ovde dali baraat skroz odlichni ili? Posho minatava godina pominav so prosek 4,00..... :S I dali e mnogu tezhok ovaj fakultet , dali ima zeznati profesori i dr raboti..?

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
me interesira... ovde dali baraat skroz odlichni ili? Posho minatava godina pominav so prosek 4,00..... :S I dali e mnogu tezhok ovaj fakultet , dali ima zeznati profesori i dr raboti..?
Јас се запишав таму и сега гласи факултет за безбедност.. Јас на пример бев одличен но не скроз(4.6) и со слаба матура 2-Англиски и 3-Македонски блегов како 18 на конечна ранг листа, но со кофинансирање(400евра).. Е сеа доколку живееш у Скопје и си Центар, Аеродром или пак не дај боже Карпош, Влае Ѓорче би ти препорачал да си се запишеш вонредно и ич уво да не ти чуе.. Јас многу се зезнав што не отидов вонредно, ме излажаа демек нема секој ден предавања нема да мораш да идеш секој ден али испадна спортивното. Предавања секој ден од 8:30 сабајле и зависи од денот али порано од 13h нема идење дома. А за професори неможам многу да ти кажам 1ва година сум и тие што ми предаваат се сосема океј ти зборам за отсек Криминалист, а за БФК незнам како се професорите. :)

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Јас се запишав таму и сега гласи факултет за безбедност.. Јас на пример бев одличен но не скроз(4.6) и со слаба матура 2-Англиски и 3-Македонски блегов како 18 на конечна ранг листа, но со кофинансирање(400евра).. Е сеа доколку живееш у Скопје и си Центар, Аеродром или пак не дај боже Карпош, Влае Ѓорче би ти препорачал да си се запишеш вонредно и ич уво да не ти чуе.. Јас многу се зезнав што не отидов вонредно, ме излажаа демек нема секој ден предавања нема да мораш да идеш секој ден али испадна спортивното. Предавања секој ден од 8:30 сабајле и зависи од денот али порано од 13h нема идење дома. А за професори неможам многу да ти кажам 1ва година сум и тие што ми предаваат се сосема океј ти зборам за отсек Криминалист, а за БФК незнам како се професорите. :)
znachi jas sum od pp (PRILEP) ... A oti da odam vondredno?

--- надополнето ---

i ushte neshto me interesirashe,... Ami onie site policajci sho se "OBICHNI" zarem so fakultet se tie ili?

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
znachi jas sum od pp (PRILEP) ... A oti da odam vondredno?
Епа малтретирање е секој ден има предавање од 8:30 до 15h значи пола ден и повеќе ќе ти поминува на факултет. Мене лично не ми одговара многу зашо иам и други обврски, е сеа ти пошто си од Прилеп најверојатно ќе бидеш тука у Скопје сместен и само факултетот ќе ти биде обврска така да нема да биде страшно... Незнам колку си запознаен Факултетот е на 13-14км од центарот на Скопје :)

Инаку тие 'обичните' не се со факултет, уживај. Ако го завршиш факултетов отсек криминалист се здобиваш со звање Дипломиран Криминлист(оперативец).

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Епа малтретирање е секој ден има предавање од 8:30 до 15h значи пола ден и повеќе ќе ти поминува на факултет. Мене лично не ми одговара многу зашо иам и други обврски, е сеа ти пошто си од Прилеп најверојатно ќе бидеш тука у Скопје сместен и само факултетот ќе ти биде обврска така да нема да биде страшно... Незнам колку си запознаен Факултетот е на 13-14км од центарот на Скопје :)
me interesirashe ushte edno neshto... za onie obichnite cajkani ... zarem i za niv treba fakultet taka? ili ?

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
me interesirashe ushte edno neshto... za onie obichnite cajkani ... zarem i za niv treba fakultet taka? ili ?
Факултет немаат дефинитивно, идат на курс(обука) како што сум информиран 12 месеци(9теорија+3терен) :)

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
A toa Kursot kade go ima? I dali posle Kursot ima shansi da se vraboti nekoj ? I dali na kursot mozhe sekoj da se zapishe kakvi se uslovi? Izvini vaka ama sakam da se rasprasham , sakam da imam nekoja cel pred da se zapisham na fakultet ili sl... Zatoa izvini so prashanjava naporen sum :kesa:

L

Liberation

Гостин
Порано имало средно полициско училиште, колку што знам. Со матурирање, одма се вработувале како полицајци.

Сега треба да имаш средно и да завршиш некој курс од неколку месеци.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Порано имало средно полициско училиште, колку што знам. Со матурирање, одма се вработувале како полицајци.

Сега треба да имаш средно и да завршиш некој курс од неколку месеци.
Ucham sredno trgovsko uchilishte... sega kolku shto znam nema Policisko uchilishte...

L

Liberation

Гостин
A toa Kursot kade go ima? I dali posle Kursot ima shansi da se vraboti nekoj ? I dali na kursot mozhe sekoj da se zapishe kakvi se uslovi? Izvini vaka ama sakam da se rasprasham , sakam da imam nekoja cel pred da se zapisham na fakultet ili sl... Zatoa izvini so prashanjava naporen sum :kesa:
Имам другар одеше во центарот во Идризово кај што е факултетот, таму е обуката. После курсот веднаш се вработи, мислам сите се вработуваат веднаш

А за да се запишеш на курсот... услов е да имаш ненормално јаки врски или да не си Македонец :) Друго чаре нема.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Имам другар одеше во центарот во Идризово кај што е факултетот, таму е обуката. После курсот веднаш се вработи, мислам сите се вработуваат веднаш

А за да се запишеш на курсот... услов е да имаш ненормално јаки врски или да не си Македонец :) Друго чаре нема.
E sea me razochara i nanervira :P A oti da ne sum makedonec? Treba da si promenam nacionalnost? :D Znachi vo Makedonija zhiveam i da ne bidam makedonec? :D

L

Liberation

Гостин
Рамковен договор, баче. Рамковен договор. После него, Македонците се граѓани од втора класа во сопствената држава.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Па нормално.Ако си малцинство може да се жалиш да дискриминација ако си мнозинство неможиш.

Член од
12 јануари 2009
Мислења
37
Поени од реакции
0
Е вака значи за да работиш како обичен џандар малце потешко повеќе се барат срби,турци,босанци и други си има рамковен договор многу местата се преполнети со Албанци и Македонци брат и овие што ти ги кажав имаат преднос дека многу малце ги има а и да ти кажам што ќе се замараш кога можеш да одмараш тек факултет си почнал сакаш и работа не се замарај ќе ти дојде и твоето па после ќе жалиш шо работа си избрал хахахах.Уште е рано за нови џандари да примаат има време.Гледај другар факултет да завршиш може после да баталиш факултет и после џабе ти е. А најубаво редовен да си на факс од вонреден ништо.Вонредните си имат посебни термини кои ги кажуваат професорите ама ништо од тоа уште 2 недели до колоквиумска а професорите не одржиле ниеден час на вонредните ке отидеш на вежби кај редовните ќе ти рече неможе оди си.
ВОНРЕДЕН НИКАКО и ОСТАЈ РАБОТА ако се фаќаш за книга ФАТИ СЕ!! нема да згрешиш

Kajgana Shop

На врв Bottom