Политички случувања во САД: Генерална дискусија

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Член од
1 март 2014
Мислења
283
Поени од реакции
73
Верувај ми,попрво во Македонија ќе се сменат работите на подобро отколку во САД.
САД може да тргне на подобро само доколку обичниот народ започне хардкор револуција.
За жал,премногу им е испран мозокот на повеќето,а и премногу силна полициска и воена контрола се врши врз населението,така да...
Vo drzava kako SAD, Rusija, Kina vo denesno vreme tesko deka ke moze da ima revolucii no opstestveni promeni i te kako ima, kako bese SAD do pred 20 god kako e sega? Sekade ima siprani mozoci, no SAD e pregolema za da generaliziras.[DOUBLEPOST=1437249175][/DOUBLEPOST]
Да, и јас сум на истото мнение. Во САД нема како да има промена, ова е денесшната верзија на Римската империја, која ке се разпадне за тоа што статуквото се задоржа премногу време и нема спасение. Кога во САД е имало извонредни избори ? Кога во САД е имало протести со последни оставки во "политическиот елит" ? Никогаш. Па најсмешното и истовремено најстрашното е дека НЕМА значение за кого ке гласува човекот X - президентот не се бира од општо гласанје, а од "електорс". За кого гласаат лјугето е апсолјутно и само статистика, па за тоа ми е чудно зашто воопште гласаат ?
Abe pametnjakovic si slusnal za Impeachement?
https://en.wikipedia.org/wiki/Impeachment_in_the_United_States

Последно уредено:

Ciudad Juarez

rothschild
Член од
18 март 2015
Мислења
385
Поени од реакции
403
Vo drzava kako SAD, Rusija, Kina vo denesno vreme tesko deka ke moze da ima revolucii no opstestveni promeni i te kako ima, kako bese SAD do pred 20 god kako e sega? Sekade ima siprani mozoci, no SAD e pregolema za da generaliziras.
Види другар.
Во САД се повеќе и повеќе се влошува состојбата.
Во многу блиска иднина (а веќе е почнат тој проект ),земјата ќе се турне во фашистички режим.
Доларот наскоро ќе колабрира.
Колку и да ти изгледаат овие работи невозможни,овоа е една болна вистина.
Од време навреме,од нигде никаде,во поголемите градови,униформирани лица вршат брутални рации без никаква причина.
Безброј дефектори на ЦИА,ФБИ И војската имаат излезено во јавност и предупредуваат за страшен тоталитаристички режим што се планира да се воведе по колабрирањето на доларот.
Безброј поранешни конгресмени и сенатори јавно кажуваат тоа кој е вистинскиот господар на САД.
Секоја година во просек во САД изчезнуваат -запази 700 000 деца.
Овоа е жива вистина.Отвори на официјалната страна на ФБИ и самиот ќе се увериш.
Земјата е страшно сатанизирана.Се донесуваат закони кои се повеќе и повеќе го поробуваат обичниот народ.
САМО ЈАКА РЕВОЛУЦИЈА ГИ СПАСУВА.
И ТОА ВЕДНАШ.
АКО ПОЧЕКААТ УШТЕ ЕДНА ГОДИНА,ГОТОВИ СЕ.

Може ја претерувам малку со заговориве,но доколку сакаме да дискутираме за претседателските избори во САД,мора прво да разјасниме дека уствари претседателите во САД немаат никакво значење и не одлучуваат за ништо.Ама баш за ништо.

Член од
1 март 2014
Мислења
283
Поени од реакции
73
Види другар.
Во САД се повеќе и повеќе се влошува состојбата.
Во многу блиска иднина (а веќе е почнат тој проект ),земјата ќе се турне во фашистички режим.
Доларот наскоро ќе колабрира.
Колку и да ти изгледаат овие работи невозможни,овоа е една болна вистина.
Од време навреме,од нигде никаде,во поголемите градови,униформирани лица вршат брутални рации без никаква причина.
Безброј дефектори на ЦИА,ФБИ И војската имаат излезено во јавност и предупредуваат за страшен тоталитаристички режим што се планира да се воведе по колабрирањето на доларот.
Безброј поранешни конгресмени и сенатори јавно кажуваат тоа кој е вистинскиот господар на САД.
Секоја година во просек во САД изчезнуваат -запази 700 000 деца.
Овоа е жива вистина.Отвори на официјалната страна на ФБИ и самиот ќе се увериш.
Земјата е страшно сатанизирана.Се донесуваат закони кои се повеќе и повеќе го поробуваат обичниот народ.

САМО ЈАКА РЕВОЛУЦИЈА ГИ СПАСУВА.
И ТОА ВЕДНАШ.
АКО ПОЧЕКААТ УШТЕ ЕДНА ГОДИНА,ГОТОВИ СЕ.

Може ја претерувам малку со заговориве,но доколку сакаме да дискутираме за претседателските избори во САД,мора прво да разјасниме дека уствари претседателите во САД немаат никакво значење и не одлучуваат за ништо.Ама баш за ништо.
Kazi mi za boldiranovo kade gi citas tie gluposti?

Ciudad Juarez

rothschild
Член од
18 март 2015
Мислења
385
Поени од реакции
403
Kazi mi za boldiranovo kade gi citas tie gluposti?
Ај ти мене кажи ми од каде се информираш за глобалната политика.
Најверојатно од нашиве патетични медиуми и тек-тук од СNN,BBC и интернет портали кои ги превземаат информациите од појаките медиуми.
Како за почеток:
Пиши на Youtube: TED GUNDERSON (поранешен шеф на ФБИ во Лос Анџелес ).
Ги има уште безброј,само не сакам веќе да се замарам да докажувам дали се вистина или не овие работи.
Не верувај.Твое право.
Само едно нешто да знаеш.
Многу луѓе биле убиени затоа што излегле во јавност и го предупредиле народот за овие работи.Можам да ти наредам најмалку дваесетина кои биле убиени заедно со фамилијата.
Прочитај и за FEMA камповите.
Ова се факти.Не знам дали би замижал откако ќе погледаш барем малку алтернативна медиа.

Член од
1 март 2014
Мислења
283
Поени од реакции
73
Ај ти мене кажи ми од каде се информираш за глобалната политика.
Најверојатно од нашиве патетични медиуми и тек-тук од СNN,BBC и интернет портали кои ги превземаат информациите од појаките медиуми.
Како за почеток:
Пиши на Youtube: TED GUNDERSON (поранешен шеф на ФБИ во Лос Анџелес ).
Ги има уште безброј,само не сакам веќе да се замарам да докажувам дали се вистина или не овие работи.
Не верувај.Твое право.
Само едно нешто да знаеш.
Многу луѓе биле убиени затоа што излегле во јавност и го предупредиле народот за овие работи.Можам да ти наредам најмалку дваесетина кои биле убиени заедно со фамилијата.
Прочитај и за FEMA камповите.
Ова се факти.Не знам дали би замижал откако ќе погледаш барем малку алтернативна медиа.
Hahaha e sega me ubedi svaka ti cast..... blagodarenie na tebe sega ja doznav vistinata :)

C

cige

Гостин
700.000 деца исчезнуваат секоја година? Тоа е 20% од децата што се раѓаат во САД годишно. Од кај ти се овие глупости. Кој има капацитет да направи такво нешто? Дали тоа би успеало да остане толку несериозно. Каде завршува таа толку голема бројка?

Ciudad Juarez

rothschild
Член од
18 март 2015
Мислења
385
Поени од реакции
403
700.000 деца исчезнуваат секоја година? Тоа е 20% од децата што се раѓаат во САД годишно. Од кај ти се овие глупости. Кој има капацитет да направи такво нешто? Дали тоа би успеало да остане толку несериозно. Каде завршува таа толку голема бројка?
Кој е задолжен за вакво истражување ? ФБИ.
Ај прочитај кој биле директори на ФБИ сите овие години и истражувај за нив на интернет.
Пак ќе пишам. TED GUNDERSON-YOUTUBE.
Од него ќе разбереш.
Не умираат сите 700 000 деца бе друже.
Ама голема е цифрата на оние што никогаш не се пронајдени.

C

cige

Гостин
Кој е задолжен за вакво истражување ? ФБИ.
Ај прочитај кој биле директори на ФБИ сите овие години и истражувај за нив на интернет.
Пак ќе пишам. TED GUNDERSON-YOUTUBE.
Од него ќе разбереш.
Не умираат сите 700 000 деца бе друже.
Ама голема е цифрата на оние што никогаш не се пронајдени.
Каде спомнав умирање? Ако ги киднапираат каде ги носат? Колку години ова се случува, колку милиони искачи таа бројка?

Ciudad Juarez

rothschild
Член од
18 март 2015
Мислења
385
Поени од реакции
403
Каде спомнав умирање? Ако ги киднапираат каде ги носат? Колку години ова се случува, колку милиони искачи таа бројка?
Батали другар.
Немам ни сили,ни воља за објаснување.
Не добиваме ништо од дебатава.
Само напнување и губење време.

Џес Вентура собирал потписи за да може да се кандидира на изборите во 2016 како независен кандидат.
Изјавил дека се надева на победа затоа што на голем дел од луѓето им било преку глава од ретардираниве Републиканци и Демократи.
Доколку победел рекол дека ќе ја исчисти земјата од дрога.
Џес Вентура е поранешен гувернер на Минесота.

Член од
1 март 2014
Мислења
283
Поени од реакции
73
Батали другар.

Џес Вентура собирал потписи за да може да се кандидира на изборите во 2016 како независен кандидат.
Изјавил дека се надева на победа затоа што на голем дел од луѓето им било преку глава од ретардираниве Републиканци и Демократи.
Koga ke kazes nesto treba da go dokazes toa a ne samo da pisuvas gluposti,

Eve citaj malce Put it another way: The Department of Justice reports that of the 800,000 children reported “missing” in the United States each year, 115 are the result of “stereotypical kidnapping” — a stranger snatching the child. About 90 percent of abductees return home within 24 hours and the vast majority are teenage runaways. http://www.freerangekids.com/crime-statistics/

Raw Data: Kidnapping statistics

The discovery of the two missing boys in Missouri got some of us here at "360" wondering: Just how prevalent is kidnapping in the United States?

While researching this question today, I came across some interesting statistics. According to theNational Center for Missing and Exploited Children (citing U.S. Department of Justice reports), nearly 800,000 children are reported missing each year. That's more than 2,000 a day.

The NCMEC says 203,000 children are kidnapped each year by family members. Another 58,200 are abducted by non-family members. Many others are runaways or pushed out of the home by parents.

Despite these huge numbers, very few children are victims of the kinds of crimes that so-often lead local and national news reports. According to NCMEC, just 115 children are the victims of what most people think of as "stereotypical" kidnapping, which the center characterizes thusly: "These crimes involve someone the child does not know or someone of slight acquaintance, who holds the child overnight, transports the child 50 miles or more, kills the child, demands ransom, or intends to keep the child permanently."

Of these 115 incidents, 57 percent ended with the return of the child. The other 43 percent had a less happy outcome.
http://www.cnn.com/CNN/Programs/anderson.cooper.360/blog/2007/01/raw-data-kidnapping-statistics.html

Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
decki kako sakate svrtite ama ako nekoj trvdi i ubeduva deka amerikanskoto e OK opstestvo, nivnite pretsedatelski kandidati se OK i seto toa e sosema slucajno cist i nedvosmislen izbor na nivnite glasaci, togas ili toj zivee na mars ili so sila se pravi budala... pa neli vidovte kako bush go pobedi gor na izborite?

toa e masinerija vodena od satanisticki budali koi, megju drugoto, rakovodat i so eden kup drugi procesi vo svetot, a seto toa vekje ODAMNA e razotkrieno... e sega nekoj ako saka so sila da bide neuk i da se pravi priprost, toa e druga rabota

inaku, kako sto rekov i pogore, Bush ke pobedi na ovogodinesnite izbori i vo USA nisto nema da se smeni na podobro.... samo sto nezz koj ke im bide krajot i koga

Батали другар.

bogami samo napnuvanje @Ciudad Juarez , imaat net ne mora nikoj nisto da dokazuva samo neka se zainteresiraat povekje, ako mislat deka e pametno... ako ne, moze i taka

Ciudad Juarez

rothschild
Член од
18 март 2015
Мислења
385
Поени од реакции
403
Koga ke kazes nesto treba da go dokazes toa a ne samo da pisuvas gluposti,

Eve citaj malce Put it another way: The Department of Justice reports that of the 800,000 children reported “missing” in the United States each year, 115 are the result of “stereotypical kidnapping” — a stranger snatching the child. About 90 percent of abductees return home within 24 hours and the vast majority are teenage runaways. http://www.freerangekids.com/crime-statistics/

Raw Data: Kidnapping statistics

The discovery of the two missing boys in Missouri got some of us here at "360" wondering: Just how prevalent is kidnapping in the United States?

While researching this question today, I came across some interesting statistics. According to theNational Center for Missing and Exploited Children (citing U.S. Department of Justice reports), nearly 800,000 children are reported missing each year. That's more than 2,000 a day.

The NCMEC says 203,000 children are kidnapped each year by family members. Another 58,200 are abducted by non-family members. Many others are runaways or pushed out of the home by parents.

Despite these huge numbers, very few children are victims of the kinds of crimes that so-often lead local and national news reports. According to NCMEC, just 115 children are the victims of what most people think of as "stereotypical" kidnapping, which the center characterizes thusly: "These crimes involve someone the child does not know or someone of slight acquaintance, who holds the child overnight, transports the child 50 miles or more, kills the child, demands ransom, or intends to keep the child permanently."

Of these 115 incidents, 57 percent ended with the return of the child. The other 43 percent had a less happy outcome.
http://www.cnn.com/CNN/Programs/anderson.cooper.360/blog/2007/01/raw-data-kidnapping-statistics.html
Леле Си-Ен-Ен ми ја ставил.Другар не ме замарај.
Стварно немам сили да се докажувам.Пиши си твое мислење на темава,никој не те задева.
Стварно не ме замарај.
Си-Ен-Ен :facepalm:[DOUBLEPOST=1437333804][/DOUBLEPOST]
decki kako sakate svrtite ama ako nekoj trvdi i ubeduva deka amerikanskoto e OK opstestvo, nivnite pretsedatelski kandidati se OK i seto toa e sosema slucajno cist i nedvosmislen izbor na nivnite glasaci, togas ili toj zivee na mars ili so sila se pravi budala... pa neli vidovte kako bush go pobedi gor na izborite?

toa e masinerija vodena od satanisticki budali koi, megju drugoto, rakovodat i so eden kup drugi procesi vo svetot, a seto toa vekje ODAMNA e razotkrieno... e sega nekoj ako saka so sila da bide neuk i da se pravi priprost, toa e druga rabota

inaku, kako sto rekov i pogore, Bush ke pobedi na ovogodinesnite izbori i vo USA nisto nema da se smeni na podobro.... samo sto nezz koj ke im bide krajot i koga

bogami samo napnuvanje @Ciudad Juarez , imaat net ne mora nikoj nisto da dokazuva samo neka se zainteresiraat povekje, ako mislat deka e pametno... ako ne, moze i taka
На светот уште одамна му е јасно дека банкарите управуваат со светот.
Имам гледано документарци на youtube каде што уште во 50-тите имало луѓе што предупредувале за Новиот Светски Поредок и опасноста од банките и централизацијата на моќта.
Само тука кај нас можe да ти се инатат за вакви работи и да викаат: Aj докажи.

Ајде уште нешто за сите вас што не верувате.
Најдете го говорот на Џон Кенеди кај што зборува за тајните друштва и за нуклеарната програма.
Или што сега ?
И Џон Кенеди ли е теоретичар на заговор ?

Последно уредено:
C

cige

Гостин
Ако и на овие избори победи Демократ јас мислам и инцестот ќе го легализира

Kajgana Shop

На врв Bottom