Политички случувања во САД: Генерална дискусија

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.024
Поени од реакции
13.274

Трагично е да се гледа вака да се уништува иднината на една земја па и на целата планета.
Зошто што како е нејасно.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.022
Поени од реакции
12.524

Трагично е да се гледа вака да се уништува иднината на една земја па и на целата планета.
Зошто што како е нејасно.
На една земја - да, на некои земји - да, но на целата планета - не.

Извади ја повторно таа мапата на држави кои имаат воведено санкции против Русија и тие држави се отприлика истите држави кои ја уништуваат иднината на сопствените народи.

Од друга страна ги имаш над 80% од државите во Азија, цела Африка и речиси цела средна Америка и речиси цела јужна Америка - со исклучок на британските/француските/холанѓанските колонии, пардон: територии - кои сеуште не се тргнати на тој самоубиствен пат.

Ако европејците и северноамериканците не се опаметат до 2030 година - до кога е зацртано остварувањето на главните цели на либерал-фашистите, веќе најдоцна од 2050 година муслиманите ќе почнат да доминираат низ северната полутопка - веројатно со исклучок на Русија - до крајот на 21-от век, па и понатаму.

Винстон Черчил одлично знаел што сака да потенцира кога спомнал дека исламот во човечкото суштество е опасен како беснилото во куче, но две работи кои им даваат предност на муслиманите од почетокот на 21-от век е масовното размножување, односно високите стапки на наталитет, и нивниот имунитет против либерал-фашистичките идеи и размислувања.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.022
Поени од реакции
12.524
Нареден пат пред некој да почне да тресе зелени од типот "нас никој ништо не не` прашува" и "се` ни е одлучено одозгора", нека ја прочита уште еднаш оваа статија.

San Francisco DA DROPS charges against carjacking pair accused of dramatically crashing vehicle down famed Sanchez Steps - despite being warned by cops in March to stay away from each other

Во држава во која јавните обвинители се избираат на непосредни, фер и демократски избори, јавен обвинител отфрлува обвиненија против криминален пар откако биле снимени и фатени на дело како крадат автомобил и си одиграле весела вожња.

Член од
9 август 2012
Мислења
285
Поени од реакции
1.309
Растечки и опаѓачки индустрии во САД.
Со други зборови, услугите и сервисите ака ветер и магла во пораст, а индустријата и производството во пад. Можеби е рано, ама уште сега нека почнат да се учат да јадат ветер и магла.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.044
Поени од реакции
34.469
The ex-husband of First Lady Jill Biden has broken his silence to speak out against the "Biden crime family" for "targeting" he and Donald Trump.

Bill Stevenson, who was married to Jill Biden between 1970 and 1975, told Newsmax last week that the president's brother, Frankie Biden, tried to intimidate him during his divorce with Jill, and claimed the family threatened him with repercussions.

"Frankie Biden of the Biden crime family comes up to me and he goes, "Give her the house or you’re going to have serious problems,"" Stevenson said. "I looked at Frankie and I said, "Are you threatening me?" and needless to say, about two months later, my brother and I were indicted for that tax charge for $8,200."

When asked to clarify whether he thinks Joe Biden was behind the tax charge, Stevenson told host Greg Kelly: "I not only think it, but I know it," adding that he "could not believe the power of Joe Biden and the Department of Justice. I couldn’t believe it."

Kelly also noted the parallels between Stevenson's case and Hunter Biden's ongoing tax troubles - noting that Hunter was hit with just two misdemeanor counts for $2.2 million in unpaid taxes, while Stevenson and his brother were slapped with two felonies for just over $8,000 in unpaid taxes.

"It’s hard to believe what they’re doing to President Trump right now, and that’s why I came to you," said Stevenson, 75. "He is doing the exact same thing."

"I was on the wrong side of them, and they have literally come after me for 35 years in a row. One little thing after another," he continued. "I can’t let them do this to a president that I love and respect. I can’t let them do this to our country."

"This is the only reason I’ve come forward. It’s like I said, nothing about the divorce, no bitterness, but Jimmy, Frankie, and President Biden are very dangerous, and it’s tragic. I can’t let them do what they did to me to President Trump. I can’t do it," he added.

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
Нареден пат пред некој да почне да тресе зелени од типот "нас никој ништо не не` прашува" и "се` ни е одлучено одозгора", нека ја прочита уште еднаш оваа статија.

San Francisco DA DROPS charges against carjacking pair accused of dramatically crashing vehicle down famed Sanchez Steps - despite being warned by cops in March to stay away from each other

Во држава во која јавните обвинители се избираат на непосредни, фер и демократски избори, јавен обвинител отфрлува обвиненија против криминален пар откако биле снимени и фатени на дело како крадат автомобил и си одиграле весела вожња.
Во Македонија се уште ја немаме таа култура на избирање наши претставници со име и презиме, а според мене би требало да се развие таа идеја и кај нас.

Проблемот е што оригиналните западни вредности не тоа што би требало нас да ни е одбивно, туку лгбт модерниот комуњаризам кој извира од таму.

Мислам дека дури и таму се води таа борба со лгбт модерниот комуњаризам, и од тука ставот мој дека ако таму победат против лгбт комуњаризмот, ќе победат и кај голем дел од светот.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.576
Поени од реакции
27.414
Замисли дојде време во САД каде што курчаторскиве педерски не се заштитени како мечки. Каков отстрел ќе биде тоа. И покрај сите курчења што ги видов последните 2 децении, јас мислам деке еден нормален човек нема да сподели емпатија со нив. Тоа ќе биде покољ на векот.

Kajgana Shop

На врв Bottom