Политички случувања во САД: Генерална дискусија

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?


  • Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Pa neli do sega sharenite ne uchea deka Makedonija e crna dupka i nema apsolutno nikakvo geopolitichko znachenje. Za eden drugar prashuvam.
pa sme crna dupka i nemame nikakvo znacenie. da imavme znacenie, nie kje napravevme nesto sto nashata geostrateska polozba, a ne da si go rentame gzot na amerite.
samo deka si na dobro geografsko mesto,ne znaci deka si biten.
vo nasiot slucaj,poso sme moroni a sme na dobro geografsko mesto,koj stigne ne ebe kako saka. mozda najpametno kje ni bide da se iselime site na nekoj kamen ostrov vo nekoja vukojebina,da bideme malce raat,da ne ne zamaraat i da se zakoleme kako sto probuvame vekje nekoe vreme.
 
Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.277
Поени од реакции
1.755
Републиканците почнаа подготовка за сушење на блатото, конгресот донесува предлог закон за ликвидирање на гестапо/етичка комисија за кодекс на поведение над конгресмените/, самиот конгрес ќе ја исполнува таа функција. Иако изгледа како нешто малечко и неважно, но тие комисии од тип СЈО ако се потчинети на Хабад или Заев може да направат доста бељи, така да Трамп и антиглобалистите си ја знаат работата, како функционирал досега тој фашистички систем и како да го разрушат.
Друго важно, Хабад почнува подготовка за префрлање и продажба на активи и компании од САД во Лондон, особено пропагандните и субверзивните медии и НВО, се плашат да не потпаднат под истрага од антифашистите, еден евреин од Хабад продава на друг, за да не се под американска јурисдикција, од тука може да се види дека мозокот на октоподот не бил само во САД а е распрскан низ светот.
Сепак таа структура за геноцид не е толку слаба и без заштитна за да се расформира одма, борба ќе има, за сега дувлото им е ЕУ, може и да пробаат да го бутнат доларот, пуч, граѓанска војна во САД, но од друга страна штом службите во САД успеаја да тргнат Хилари, сосема можно е и во Европа да почнат да се појавуваат трамповци, дел од бизнис елитата, средниот дел од службите веќе ја знаат вистината и се консолидираат за ослободувањето.
 
Член од
24 април 2008
Мислења
10.567
Поени од реакции
11.681
Републиканците почнаа подготовка за сушење на блатото, конгресот донесува предлог закон за ликвидирање на гестапо/етичка комисија за кодекс на поведение над конгресмените/, самиот конгрес ќе ја исполнува таа функција.

...
Баш напротив, ова делува како целосно отворање на браните кои досега спречувале понатамошно снабдување на блатото со канализациска вода, а кои досега биле нецелосно затворени, бидејќи сепак пропуштале канализациска вода во блатото.

Работата на наводно независната Канцеларија за конгресна етика е да ги испитува конфликтите на интереси кај пратениците во Конгресот, односно дали пратеникот предлага закони или законски измени или гласал ЗА или ПРОТИВ некои закони или законски измени бидејќи му следувала некаква дополнителна заработувачка од лобистите за таквите закони или законски измени.

Со предложените измени, работата на ова досега наводно независно тело ќе продолжи, но нема повеќе да ја има наводната независност која ја имало досега, туку ќе биде под надлежност на Комитетот за етика на американскиот Конгрес - тело составено од пратеници во Конгресот. Истовремено, Канцеларијата за конгресна етика, која би се преименувала во Канцеларија за разгледување на конгресни поплаки доколку бидат усвоени најавените законски измени, повеќе нема да прима анонимни дојави за корупција во американскиот Конгрес, но најважно од се, сите истражни постапки ќе бидат тајни и нема да бидат објавени јавно како досега.

Со оглед на фактот дека и после сите овие години, Канцеларијата за конгресна етика не издејствувала поништување на пратеничките мандати на воените лобисти како Џон Мекејн и Џон Кери, или лобистите на индустријата за зелена енергија како Ненси Пелоси, повеќе од очигледно е дека ова тело и досега не работело ефикасно и ефективно како што требало, поради што ваквите измени - доколку бидат усвоени - само ќе резултираат со статус кво или бетер - никаква контрола врз пратениците во американскиот Конгрес и уште поголема корупција во Конгресот.

US Congress: Republicans vote to limit ethics body

...

What does this change do?

The proposals, tabled in an amendment to House rules by Congressman Bob Goodlatte, would weaken the body's oversight of matters such as conflicts of interests and financial impropriety.

If the new rules package is voted in - as is likely as the Republicans have a clear majority - the Office of Congressional Ethics (OCE) would be renamed the Office of Congressional Complaint Review.

Under the proposals the new body would no longer be able to receive anonymous tip-offs, nor have a spokesperson, and would be under the supervision of the House Ethics Committee. Accusations against lawmakers would not be made public, as they are currently.

Any referral to law enforcement agencies would have to be approved by members of the committee.

...[DOUBLEPOST=1483472967][/DOUBLEPOST]Ништо од најавеното ограничување на овластувањата на Канцеларијата за конгресна етика.

Откако новоизбраниот претседател на САД, Доналд Трамп на Твитер ги охрабри пратениците во американскиот Конгрес да се позанимаваат со посериозни проблеми како што се даночните и здравствените реформи и други работи од поголема важност, пратениците од новоизбраниот 115-ти состав 2017-2019 на американскиот Конгрес од редовите на Републиканската Партија на САД, најавија повлекување на најавените законски измени.

New Republican Congress reverses ethics move after outcry

Republicans are to drop a plan to gut the independent body that investigates political misconduct, after an outcry.

President-elect Donald Trump had criticised Republicans after they voted to strip the Office of Congressional Ethics of its independence.

"Focus on tax reform, healthcare and so many other things of far greater importance!" Mr Trump said in a tweet.

...
 
Последно уредено:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387


наредниот пат кога ќе слушнете "Ама државата треба да финансира овие, да ги поддржи оние..."
не заборавајте дека тоа се ваши пари.
 
B

Bafra

Гостин
Вистина ли е тоа што пишуваат по интернет дека Обама издал наредба сите носачи на авион да се вратат назад во Амерички пристаништа/води и доколку е вистина која би била причината ... сигурно не се редовни ремонти :D
 
Член од
24 април 2008
Мислења
10.567
Поени од реакции
11.681
Вистина ли е тоа што пишуваат по интернет дека Обама издал наредба сите носачи на авион да се вратат назад во Амерички пристаништа/води и доколку е вистина која би била причината ... сигурно не се редовни ремонти :D
Или за да му приреди парада на Доналд Трамп на денот на неговата инаугурација на 20 јануари 2017, или за да им остави едно 2 недели слободен период на ИСИЛ/ИСИС/ИД за да освојат што е можно повеќе територии во Либија, Сирија и Ирак, за да не му бидат баш удобни првите неколку недели на Трамп во овалната канцеларија во Белата Куќа на Авенија Пенсилванија број 1600 во Вашингтон, САД.
 

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.859
Поени од реакции
4.791
Вистина ли е тоа што пишуваат по интернет дека Обама издал наредба сите носачи на авион да се вратат назад во Амерички пристаништа/води и доколку е вистина која би била причината ... сигурно не се редовни ремонти :D
Vreme za servis im bilo...rebrast kais i vodna pumpa ke im menjale!
 
Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.277
Поени од реакции
1.755
После малку притисок од страна на Трамп, Форд се откажа од префрлање на производството во Мексико.
Гледате како со убав збор ако културно ги замолиш, ќе те послушаат. ;)
Следуваат, коли General Motors, авиони Boeing, клима уреди Carrier, им кажа дека треба американскиот работник да има работа, глобализмот, фашизам либерализамот се лоши работи, ако не ќе има 35% царина кон Мексико.
Многу е јасно дека заедно со слободна трговија иде и деиндустријализација на богатите држави, ако земеме дека после 90-те години активно почна овој процес, до денес САД е 80% деиндустриализиран, ако продолжеа со истото темпо за дваесетина години ќе беа тотално деиндустријализирани.
Така да една од целите на Трамп е индустријализација на САД, нема да се само колите и климауредите, со директива ќе ги врати компјутерите и ред други производства во САД.
За останатиот свет радосна вест е дека Трамп во најкраток рок ќе ги смени сите амбасадори и администрација низ светот.
Збогум Бејли!
 
B

Bafra

Гостин
http://www.reuters.com/article/us-usa-russia-cyber-idUSKBN14S0O6?utm_campaign=trueAnthem:+Trending+Content&utm_content=5872946804d3010cd3ee2824&utm_medium=trueAnthem&utm_source=twitter

President-elect Donald Trump accepts the U.S. intelligence community's conclusion that Russia engaged in cyber attacks during the U.S. presidential election and may take action in response, his incoming chief of staff said on Sunday......

Абе нели Хилари криминал ова-она, дека не е битно кој хакирал битно во криминал се фатени па ќе добијат што им следи итн итн.
Маж рекол, Маж одрекол е работава :D

Греота ќе биде 100ци амерички тенкови и друга воена машинерија што се истовари Холандија и Германија да ги вратат неискористени. Изгледа Хабад така се руши :(
 
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.862
На кретеноидот Трамп треба да му забранат да користи твитер.
Озбилно америте ќе имаат претседател кои се понаша како разгалена тинејџерка.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom