Политички случувања во САД: Генерална дискусија

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.438
Поени од реакции
7.814
Кои веќе пуштаат корени во Брисел. И се мислат дека се деспоти.
Среќа во Русија и Кина на секои 4 години се менуваат политичарите.

Единствен некој кој е независен е Орбан и Фицо. Све друго на синџир си ги имаат Сад.
Орбан и Фицо независни од САД бидејќи имаат нуклеарки, сигурно сметаш дека и гркот што му кажа на Буш не за Македонија, беше независен

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.157
Поени од реакции
13.524
Среќа во Русија и Кина на секои 4 години се менуваат политичарите.

Орбан и Фицо независни од САД
бидејќи имаат нуклеарки, сигурно сметаш дека и гркот што му кажа на Буш не за Македонија, беше независен
Бафра ај не замарај. Не се обидувај да ми нафрлиш дека сум бил лицемерен.
Никој не наведе дека Русија и Кина дека се демократски системи.
Ама барем не продаваат муда за бубрези.
Ако баш пратиш муабет, лицемерието е во тоа што бирократите од Брисел не се ништо поразлинчни од тие од Москва или Пекинг. Ама затоа првиве имаа право да оправаат кој што треба да прави. Ама ти добро, најпаметем излезе па го кажа ова дека затоа во Русија и во Кина не се менувале.
Лелел, хаххаха хихихо. Ама ти интелегентен мора да си.

Бафра сериозно. Имаш поништени демократски избори во Романија. Вмешување директно на избори во Грузија. Што не се ни Еу. И Молдавија. Цензура на Афд во Германија. Ле Пен бел ден не виде во Франција.

И ти сериозно Русија и Кина ги мешаш?

Не те разбирам, после се разочаруваш кога ти викам не се тера дискусија со тебе.

Како што кажа Ванс. Не зе ниту Кина ниту Русија опасност како што се моменталната гарнитура што седи во Брисел опасна за Еу. Ванс тоа го говори, бидејќи кумњарата истото го правеше и во Сад.

Сега ти вака како поинтелгентен ќе кажеш дека и Трамп е во оро фатен.
Ама тоа нема да го негира што Еу се претвора во комуњарска творевина.
Автоматски споено мислење:

Најново според Келог. На преговарачка маса ќе биде Украина но не и Европа.
Дури и Руте им советува да престанат да кукаат Еу. Да почнат да даваат предлози, и да си ги зголемат воените давачки кон Нато. Секоја земја 5% од ГДП-то.
Беричтврсн.

Последно уредено:
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.438
Поени од реакции
7.814
Бафра ај не замарај. Не се обидувај да ми нафрлиш дека сум бил лицемерен.
Никој не наведе дека Русија и Кина дека се демократски системи.
Ама барем не продаваат муда за бубрези.
Ако баш пратиш муабет, лицемерието е во тоа што бирократите од Брисел не се ништо поразлинчни од тие од Москва или Пекинг. Ама затоа првиве имаа право да оправаат кој што треба да прави. Ама ти добро, најпаметем излезе па го кажа ова дека затоа во Русија и во Кина не се менувале.
Лелел, хаххаха хихихо. Ама ти интелегентен мора да си.
Ти прв напиша врска пуштањето корења, деспоти, сакајќи нешто да укажеш, јас само дополнив, не знам што толку се расплаче. Полека, смири се. Веќе имам напишано дека западот се однесува како комунистичките и социјалистичките држави па затоа се распаѓа како они што се распаднале, самите од себе. Ниту Русија ниту Кина им се виновни, а уште помалку арапските држави.

Дури и Руте им советува да престанат да кукаат Еу. Да почнат да даваат предлози, и да си ги зголемат воените давачки кон Нато. Секоја земја 5% од ГДП-то.
Беричтврсн.
Русија веќе втора или трета година има воен буџет, мора и спротивниот табор да превземе слични мерки, за да си парираат. Со среќа на младите

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.157
Поени од реакции
13.524
Ти прв напиша врска пуштањето корења, деспоти, сакајќи нешто да укажеш, јас само дополнив, не знам што толку се расплаче. Полека, смири се. Веќе имам напишано дека западот се однесува како комунистичките и социјалистичките држави па затоа се распаѓа како они што се распаднале, самите од себе. Ниту Русија ниту Кина им се виновни, а уште помалку арапските држави.

Русија веќе втора или трета година има воен буџет, мора и спротивниот табор да превземе слични мерки, за да си парираат. Со среќа на младите

Смирен сум јас. Си пишувал и ги знаеме мислењата. И мене ми е познато и на 90% од форумов.
Само комњар ќе ти негира дека не е така.

Туку ова. До кога е планот да се префрли центарот на моќта од Вашингтон во Пекинг?

Член од
11 октомври 2024
Мислења
375
Поени од реакции
667
This aged so well...

Каде е тој стариот Путин што велеше преговори со Киев нема да има после Курск? Зошто на две недели ретерира од своите ставови? Ако толку добро им оди економски и на военото поле?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.297
Поени од реакции
43.069
This aged so well...

Каде е тој стариот Путин што велеше преговори со Киев нема да има после Курск? Зошто на две недели ретерира од своите ставови? Ако толку добро им оди економски и на военото поле?

Па не преговара со Киев. Со Трамп преговара.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
737
Поени од реакции
1.930
[QUOTE="~>}VOJVODATA~~LAVOT{
Квичењата на невладините испрдоци ми се ода на радоста, а вашите солзи еликсир на младоста.

Тоа што Америка се ослободи од најгомнарската секта у свемир и историја е споредно, мене несреќата на нејзините подржувачи ме крепи.

Sent from my iPhone using Tapatalk
[/QUOTE]
Чоек народот се спаси од Сорос и неговите разорни агенди.Преку УСАИД се посра на западот на сите полиња,им довлечка орки од кои не можат да се отарасат.Пласирање на сатанистички изветоперени агенди.За нас пак ич да не прајме муабет.Одма пред моите очи се појавува гадот Тричко,Колозова,Заев,Павле,Оригански и други шаренолики душмани на Македонија.Не знам шо не ти е јасно?

Член од
11 октомври 2024
Мислења
375
Поени од реакции
667
Па не преговара со Киев. Со Трамп преговара.
Ќе преговара и со Киев. Не се секирај. Живи били...

Не скокајте премногу со изјавите на Трамп.

Со некое повремено примирје руската економија мора од воена да се врати во нормална, а за тоа треба да се скинат санкциите. Просечен Русин сака да е дел од Европа. Никој не сака со Кинези или Индијци. Не си продавајте илузии.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.165
Поени од реакции
1.714
Чоек народот се спаси од Сорос и неговите разорни агенди.Преку УСАИД се посра на западот на сите полиња,им довлечка орки од кои не можат да се отарасат.Пласирање на сатанистички изветоперени агенди.За нас пак ич да не прајме муабет.Одма пред моите очи се појавува гадот Тричко,Колозова,Заев,Павле,Оригански и други шаренолики душмани на Македонија.Не знам шо не ти е јасно?[/QUOTE]

Како мислиш се спаси? Исчезнаа овие што ги пиша? Нема повеќе педери дс постојат? Нема да има повеќе орки? Во кој свет живееш?

Како се спаси?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.297
Поени од реакции
43.069
Ќе преговара и со Киев. Не се секирај. Живи били...

Не скокајте премногу со изјавите на Трамп.

Со некое повремено примирје руската економија мора од воена да се врати во нормална, а за тоа треба да се скинат санкциите. Просечен Русин сака да е дел од Европа. Никој не сака со Кинези или Индијци. Не си продавајте илузии.
Никој не е поканет од Киев и ЕУ на преговорите во СА. Само Русија и Америка ќе бидат.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.165
Поени од реакции
1.714
никој не вика педерите да не постојат[/QUOTE]

Бот, те прсшав и погоре што доби ти со промена на Претседател во Уса?

Што привилегија имаш сега, што пред тоа ја немаше? Што ти се промени во животот во Македонија после укинување на некоја невладина?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.412
Поени од реакции
84.719
Што привилегија имаш сега, што пред тоа ја немаше? Што ти се промени во животот во Македонија после укинување на некоја невладина?

Нерелвантно ми е тоа дали со промента на идеологијата на САД нешто за мене лично би се променило.

Тоа е морално и етички премногу дегутантно да се праша, но гледам стално го поставуваат. Особено во контекст на односите со Албанците. Демек, зошто се бунам против тоа што го прават Албанците, кога мене лично ништо не ми направиле. Или пак, кога се бунам против тоа што го прават, гарант мене лично нешто ми згрешиле, нема друго.
Поставката дека имаш право да се буниш само ако тебе лично те засега е морално и етички дегутантна.
First They Came на Мартин Ниемилер токму за тоа збори.

И покрај тоа, ова не е таков случај.

Еве ти само еден конкретен пример (а има уште):

Имам пријател новинар. Иде на брифинзи у америчка амбасада. Не знам точно како ги викаат тие средби со амбасадорот, што се дешаваат еднаш годишно. Неговиот впечаток е дека амбасадорот тие средби вообичаено суптилно ги користи за притисок врз новинарите да ги тинтраат невладините. На последниот ваков состанок тоа не било случај. Јас не го обвинувам американскиот амбасадор за вртење капа, тој треба да ја следи политиката на својата земја. Да ја претставува својата земја.

А ако треба да ти објаснувам зошто ми е битно невладините да бидат на мета на новинарите и на мета на целиот јавен наратив, тогаш немаше ни потреба ни све ова претходно да го пишам.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.165
Поени од реакции
1.714
Тоа е морално и етички премногу дегутантно да се праша, но гледам стално го поставуваат. Особено во контекст на односите со Албанците. Демек, зошто се бунам против тоа што го прават Албанците, кога мене лично ништо не ми направиле. Или пак, кога се бунам против тоа што го прават, гарант мене лично нешто ми згрешиле, нема друго.
Поставката дека имаш право да се буниш само ако тебе лично те засега е морално и етички дегутантна.
First They Came на Мартин Ниемилер токму за тоа збори.

И покрај тоа, ова не е таков случај.

Еве ти само еден конкретен пример (а има уште):

Имам пријател новинар. Иде на брифинзи у америчка амбасада. Не знам точно како ги викаат тие средби со амбасадорот, што се дешаваат еднаш годишно. Неговиот впечаток е дека амбасадорот тие средби вообичаено суптилно ги користи за притисок врз новинарите да ги тинтраат невладините. На последниот ваков состанок тоа не било случај. Јас не го обвинувам американскиот амбасадор за вртење капа, тој треба да ја следи политиката на својата земја. Да ја претставува својата земја.

А ако треба да ти објаснувам зошто ми е битно невладините да бидат на мета на новинарите и на мета на целиот јавен наратив, тогаш немаше ни потреба ни све ова претходно да го пишам.[/QUOTE]

Каква врска има брифинг во амбасада и што работел твојот пријател со тоа што те прашав? Ајде прочитај го уште еднаш прашањето, напи се една чаша вода и пробај да одговориш. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom