Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.848
Поени од реакции
24.929
Сфатив дека издркотини како тебе и идиоти без критично размислување оставија држава без просперитет за младите и дека единствен излез е да се бега од државава :)
Tatko ti so e ? I toj e izdrkotina? Toj vo podrum bese celo vreme pa te ostavil vaka beznadezen i ocaen so zelba za beganje ?
I begaj, koj te drzi ?
Ete sposoben si i ja imas cela mudrost na svetot. Probaj mu se.

Член од
7 септември 2016
Мислења
22.287
Поени од реакции
38.401
Sto napravi so mladinata ?
Ete pocni od tebe, sto sfati ti dosega od zivotot osven da ripas ko mlad majmun i da bidis korisen idiot ?
sobranie-se-boi.jpg sarena-revolucija-catal-12.jpg

...а бе зш така за младината, баш беше многу креативна со шарената револуција, со чатали фрлаа боја, па ги фарбаа улиците, објектите,

13522055_10209337481305244_4469525831439920529_n.jpg
boenje-1.jpg
skopie-1.jpg
27153732082_a6a81c7ad0_k-1-1024x683.jpg

...па се испофарбаа самите себе, не го може секој тоа, мора да се има висока интелигенција за со пластични пиштоли полни со боја да се прска наоколу, не може секој да се сети дека на ваков начин се доаѓа до правда - ,, Заев за сите, а сите за никаде!"

sarena-revolucija.jpg

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.848
Поени од реакции
24.929
Прегледај го приврзокот 448764Прегледај го приврзокот 448765

...а бе зш така за младината, баш беше многу креативна со шарената револуција, со чатали фрлаа боја, па ги фарбаа улиците, објектите,

Прегледај го приврзокот 448767
Прегледај го приврзокот 448768
Прегледај го приврзокот 448769
Прегледај го приврзокот 448770

...па се испофарбаа самите себе, не го може секој тоа, мора да се има висока интелигенција за со пластични пиштоли полни со боја да се прска наоколу, не може секој да се сети дека на ваков начин се доаѓа до правда - ,, Заев за сите, а сите за никаде!"

Прегледај го приврзокот 448766
Ostaj go be tolku razbira i toj.
Tuku si se zaprasala nekogas kaj isceznaa site onie golemi intelektualci tuka koi glumea bog i batina na vremeto. Site isceznaa od koga sfatija kolkavi trkala ispadnaja. Tuk i tamu ostana nekoj ko ovaj sto uste nisto ne mu e jasno, so zaglavil vo pubertetot pa proserva nesto bezveze, vlega vo nekoj Che Guevara filmoj.

Последно уредено:
Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.545
Поени од реакции
7.031
Ostaj go be tolku razbira i toj.
Tuku si se zaprasala nekogas kaj isceznaa site onie golemi intelektualci tuka koi glumea bog i batina na vremeto. Site isceznaa od koga sfatija kolkavi trkala ispadnaja. Tuk i tamu ostana nekoj ko ovaj sto uste nisto ne mu e jasno, so zaglavil vo pubertetot pa proserva nesto bezveze, vlega vo nekoj Che Guevara filmoj.
Битно е на Замир Мехмети да му капе плата, Стефан, Стојан, Аце, Дамјан да се селат.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.848
Поени од реакции
24.929
Идеално право на глас е од 35 до 60 години.
Ја анулираме незрелоста и сенилноста.
Idealno pravo na glas e koga toa pravo ke go zasluzis. Sega za zal e so napolneti 18 godini pa idime vo situacija bubuljicari sto ne znaat vo gazot da se dupnat da go imaat toa pravo.
Najpravilno bi bilo, sekoj/ja prvo neka si go otplati dolgot kon tatkovinata, neka isluzi edna godina voen rok, pa posle neka se zdobie, go zasluzi pravoto na glas, pravo da bira i da bidi biran. Pravo na drzavna rabota itn itn.

Последно уредено:
Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.545
Поени од реакции
7.031
Таман ќе спиев и ова ми излезе.
Мицко има ли капетан на бродов бре ненормални, за ова треба да се апси.

Балист, и подржувач на фашизмот со Хасан Приштина. и поделба на Македонија.
Скопје, Тирана, Приштина
Нашите политичари за амбасадор го пратиле.
Не се трпи ова веќе.
IMG_20250414_022109.jpg

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.848
Поени од реакции
24.929
Битно е на Замир Мехмети да му капе плата, Стефан, Стојан, Аце, Дамјан да се селат.
Ne se site Stefanovci, Acevci ,Damjanovci da gi drzis tuka po sekoja cena. Tie isti Acevci, Damjanovcu, Stefanovci napravija povekje belja otkolku tamu nekoj Damir ili Arif.
Goni gi u picku mater, stetni bubacki se tie, teret na opstestvoto. Podobro neka se isselat. Ko ne im tekna da se istrebat na vremeto pred se da zaserat .

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
6.045
Поени од реакции
18.552
Tatko ti so e ? I toj e izdrkotina? Toj vo podrum bese celo vreme pa te ostavil vaka beznadezen i ocaen so zelba za beganje ?
I begaj, koj te drzi ?
Ete sposoben si i ja imas cela mudrost na svetot. Probaj mu se.
Taтко ми е чесен човек, кој целиот животен век е работен, а не како тебе да соли памет и да виси по штабови и да брани партии кои ја урнираа оваа држава.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.848
Поени од реакции
24.929
Taтко ми е чесен човек, кој целиот животен век е работен, а не како тебе да соли памет и да виси по штабови и да брани партии кои ја урнираа оваа држава.
Znaci site ja usraa republikata, samo taticko tvoj posten. Zato ti vaka bistar. E dobro ko taka, cim bila takva rabotata, ete toj mozi da glasa, drugite ne :facepalm:
Odi be emigriraj, ko boga te molim.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.545
Поени од реакции
7.031
Државата ќе ја биде кога ќе се свестиме дека неможе да е мултиетничка, едноставно тоа е.
Комуњарите се обидуваа да бидат луѓе кон албанците но небива џабе е.
Незнам колку албанци да се стават на функции тие пак ќе се иридентисти и ќе гледаат да го понижат каурот.
Само човек што не си ја сака државата, народот, нацијата, симболите, јазикот, земјата, може да остане рамнодушен на секојдневните провокации.
Ние Македонците знаеме што е Македонија и каква треба да биде, доста се понижуваме себеси...

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
6.045
Поени од реакции
18.552
Znaci site ja usraa republikata, samo taticko tvoj posten. Zato ti vaka bistar. E dobro ko taka, cim bila takva rabotata, ete toj mozi da glasa, drugite ne :facepalm:
Odi be emigriraj, ko boga te molim.
Не сакам да емигирирам бе, ете сакам да те нервирам. Ми можеш нешто?
Автоматски споено мислење:

Прегледај го приврзокот 448764Прегледај го приврзокот 448765

Прегледај го приврзокот 448767
Прегледај го приврзокот 448768
Прегледај го приврзокот 448769
Прегледај го приврзокот 448770

Прегледај го приврзокот 448766
Докторке, да беа сите луѓе иннтелигентни како тебе, Македонија ке беше далеку подобра земја за живеење. Од на пример Северна Кореја. Не е штета за форумот што постојаат такви луѓе како тебе, колку за државава, за жал. А и ке гледам целото вмро друштво се собрале, па си го дудлате едни на други, како шарениве на времето :)

Член од
7 март 2009
Мислења
1.192
Поени од реакции
873
Pojasen zdravje. Sekoj gragjanin na Makedonija (ako ne se otkazal od drzavjanstvo) kako i vo sekoja demokratska zemja, ima pravo da glasa.
Bash vo zemji kako Makedonija, kade shto ako realno se prebroi, mozhe da dojde do priblizhno ista brojka lugje doma i vo dijaspora (rachunajkji gi i vtora treta generacija iselenici), treba dijasporata da ima povekje uloga i vlijanie.
Се е тоа убаво што си го напишал ама не остана скоро ништо од некогашниот славен,македонски борбен менталитет....Денешното македонче е со измеќарски менталитет, исплашен глушец кој бега од сите, овде исклучок правам со максимум 15-20% кои се вистински македонци, останатите 75% се за никаде,затоа државава ни е претворена во америчка колонија,затоа уценети криминалци кои глумеа и сеуште глумат политичари ни сменија име што е преседан и нонсенс во светски и историски рамки (да менуваш име под притисок на туѓа држава), затоа фабриките ни ги опљачкаа, доведоа до стечај и распродадоа на сомнителни ликови,затоа пола младина ни е во странство а нивните деца ќе си немаат блага веза со македонштината (пошто нели се раснети под туѓ менталитет и во туѓи држави) итн. итн. да не редам тука.....
Народ који се буди у туџој држави!-пано.jpg

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.713
Поени од реакции
31.624
Никој што е над 40 години неможе да даде образован глас, старите даваат глас на ветер и емоции, многу лесно може да се изманипулирани затоа што со години се изложени на истата пропагада и не се способни да размислуваат со здрав разум.
Za razlika od mladite pak, samo razumno nosat odluki, imunu na propaganda, zlatni oni :icon_lol:

Член од
28 март 2006
Мислења
18.041
Поени од реакции
12.821
Треба да им се укине правото да одлучуваат за младите на кои допрва им претстои живот.
Старците и веруваа на Данела за бесплатен превоз и ете што бидна од Скопје.
Кога ќе ги видам како се туркаат бесплатно да се возат кога деца одат во школо, бааах.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.933
Поени од реакции
43.924
Треба да им се укине правото да одлучуваат за младите на кои допрва им претстои живот.
Старците и веруваа на Данела за бесплатен превоз и ете што бидна од Скопје.
да не се дечурланава Левица ќе има 0 пратеници.

Kajgana Shop

На врв Bottom