Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.892
Поени од реакции
43.872
па оти гласаа старциве за дпмне и Данела, гледаме како изгледа Скопје. Ружи цветаат.
Данела беше грешка на Мицко. Непартиски човек да номинираш. Одма му го сврте грбот и почна да прави глупости.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.696
Поени од реакции
31.603
Треба да им се укине правото да одлучуваат за младите на кои допрва им претстои живот.
Старците и веруваа на Данела за бесплатен превоз и ете што бидна од Скопје.
Кога ќе ги видам како се туркаат бесплатно да се возат кога деца одат во школо, бааах.
Besplatno ne e nisto, toa se gluposti vo koi mladite seuste veruvaat.
Tie avtobusi postojat poradi danokot sho go plakaat starite.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.409
Поени од реакции
5.686
Прегледај го приврзокот 448764Прегледај го приврзокот 448765

...а бе зш така за младината, баш беше многу креативна со шарената револуција, со чатали фрлаа боја, па ги фарбаа улиците, објектите,

Прегледај го приврзокот 448767
Прегледај го приврзокот 448768
Прегледај го приврзокот 448769
Прегледај го приврзокот 448770

...па се испофарбаа самите себе, не го може секој тоа, мора да се има висока интелигенција за со пластични пиштоли полни со боја да се прска наоколу, не може секој да се сети дека на ваков начин се доаѓа до правда - ,, Заев за сите, а сите за никаде!"

Прегледај го приврзокот 448766
Хммм...од олку потрошена боја, може да призлезе некој нов сликарски правец, невиден и непознат до сега...
Автоматски споено мислење:

Данела беше грешка на Мицко. Непартиски човек да номинираш. Одма му го сврте грбот и почна да прави глупости.
Тета Данела е далеку од непартиски чо‘ек...особено како лик кој доаѓа од стопанската комора на „нашата земјата„, ако не грешам.
Инаку, сама по себе, Данеле е една од многуте грешки од ДПНЕ, а ним (на ДПНЕ) никако да им текне дека грешат „големосериски„.

Член од
14 октомври 2021
Мислења
282
Поени од реакции
553
Данела е грешка на векот бе. Го уништи Скопје.
Ја у жени обично имам надеж, ма какви. Градов е депонија. За Нова Година и празници само депресија пука, никаква еуфорија.

Член од
28 март 2006
Мислења
18.035
Поени од реакции
12.812
Доблесно од советничката. Има надеж, сеуште има луѓе

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.843
Поени од реакции
24.894
Не сакам да емигирирам бе, ете сакам да те нервирам. Ми можеш нешто?
Edno nerviranje so mi pravis, oko ne sklopiv od nervi. A i ne deka plata od mene zemas pa kao mi zabusavas, nervite mi gi kinis a ne mozam da te izbrkam pa moram da te trpam. Taka da namesto zaludno da si trosis resursi i vreme za da me nerviras, popametno bi ti bilo da emigriras. Sekako vo plan si ;)

Треба да им се укине правото да одлучуваат за младите на кои допрва им претстои живот.
Кога ќе ги видам како се туркаат бесплатно да се возат кога деца одат во школо, бааах.
Taka de, sojma za mladite da odlucuvame, sposobni se tie. Cim prestana da cica izbrkaj go od doma, sam neka si odlucva, so saka neka pravi.

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
917
Поени од реакции
1.480
Оти никогаш во овие муабети не спомнуваат, дека има доста богаташи Македонци во Македонија кои претежно со грабеши дошле до многу пари, не ги користат тие пари да инвестираат во Македонија? Виновни се секогаш дијаспорците кои немале патриотизам. Убо пиша кано, заеби патриотизам кога условите се лоши и поединци во секој момент можат да ги лапнат парите, како што често било пример од 90тите до денес?
На тие мислев арамиите кои преку крадење се збогатиле, и истите тие бараат % од нашите од дијаспората и странци за да можат да инвестираат, односно дај ми толку пари мене па че ти дозволам да градиш.

Не гледам проблем на дијаспората кога проблемот е внатрешен а не надворешен.

Многу од дијаспората е со друга култура, не таа циничната лицемерна култура ко во Северџан, кои ако би се пружело шанса би инвестирале во МК. Ама и јас да сум не би сакал, дури не ги видам на колци среде плоштад курајбери не верувам во промена.

Се согласувам, сите стари вампири од Југославија и пост Југославија треба да им се одземи правото на глас.

Државата ќе ја биде кога ќе се свестиме дека неможе да е мултиетничка, едноставно тоа е.
Комуњарите се обидуваа да бидат луѓе кон албанците но небива џабе е.
Незнам колку албанци да се стават на функции тие пак ќе се иридентисти и ќе гледаат да го понижат каурот.
Само човек што не си ја сака државата, народот, нацијата, симболите, јазикот, земјата, може да остане рамнодушен на секојдневните провокации.
Ние Македонците знаеме што е Македонија и каква треба да биде, доста се понижуваме себеси...
Јас то го баботам на форумов отко сум тука, ама nope нацист сум бил.

Поубо нацист него ли гостопримлив, виножито, толерантен дудук.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.531
Поени од реакции
6.999
На тие мислев арамиите кои преку крадење се збогатиле, и истите тие бараат % од нашите од дијаспората и странци за да можат да инвестираат, односно дај ми толку пари мене па че ти дозволам да градиш.

Не гледам проблем на дијаспората кога проблемот е внатрешен а не надворешен.

Многу од дијаспората е со друга култура, не таа циничната лицемерна култура ко во Северџан, кои ако би се пружело шанса би инвестирале во МК. Ама и јас да сум не би сакал, дури не ги видам на колци среде плоштад курајбери не верувам во промена.

Се согласувам, сите стари вампири од Југославија и пост Југославија треба да им се одземи правото на глас.

Јас то го баботам на форумов отко сум тука, ама nope нацист сум бил.

Поубо нацист него ли гостопримлив, виножито, толерантен дудук.
Брат нацисти се тие што сакале да прават Македонско Албанска држава според Хасан Приштина Ванчо Михајлов и Анте Павелиќ, Балисти, Усташи и Михајловисти, тие беа згазени 44та, сега сакаат пак да го враќаат тој филм, ние им должиме на нашите дедовци и по втор пат да газиме.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.531
Поени од реакции
6.999
Само да потсетам дека угледната авангардна професорка Ана Чупевска има интервју кај петелот Иван Мирчевски за 40 минути на телевизија канал 5, не пропуштајте дуел на титаните.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.500
Поени од реакции
7.885
'Не предадоја Сороспиите'

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.409
Поени од реакции
5.686
'Не предадоја Сороспиите'

Одлично...

А сега, штом чиче Шваб решил да ни инсталира уште една корисна б*дала, не е тешко да се претпостави во која насока ќе се движи „нашата земјата„.

Таман помислив дека само од муртинските ниви се црпат шупаци...

Последно уредено:
Член од
28 ноември 2022
Мислења
579
Поени од реакции
1.089
Ja citam komunjarkava nasa //,,prijatel,, na fejsbuk, ne odi da se brise//, angazirana i so polna poddrska za sharenite vo Srbija
Screenshot_20250415-174244_Facebook.jpg
Nostalgija.. soros i komapnija i nedostiga.

Pa popladnevno, lezerno si razmisluvam.
Neli Srbite imaa prilika da naucat sto ni se sluci nas, po sarenata. Cunami.
Ne ja pratam situacijata tamu, no treba da se zamislat sto nosi sharenata parada.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.682
Поени од реакции
5.371
Таман ќе спиев и ова ми излезе.
Мицко има ли капетан на бродов бре ненормални, за ова треба да се апси.

Балист, и подржувач на фашизмот со Хасан Приштина. и поделба на Македонија.
Скопје, Тирана, Приштина
Нашите политичари за амбасадор го пратиле.
Не се трпи ова веќе.
Прегледај го приврзокот 448773
Сега бил словен или не бил?
Ти треба билобил, за концентрација и помнење.

Државата ќе ја биде кога ќе се свестиме дека неможе да е мултиетничка, едноставно тоа е.
Комуњарите се обидуваа да бидат луѓе кон албанците но небива џабе е.
Незнам колку албанци да се стават на функции тие пак ќе се иридентисти и ќе гледаат да го понижат каурот.
Само човек што не си ја сака државата, народот, нацијата, симболите, јазикот, земјата, може да остане рамнодушен на секојдневните провокации.
Ние Македонците знаеме што е Македонија и каква треба да биде, доста се понижуваме себеси...
Кога спиеш ти жив ти све?

Kajgana Shop

На врв Bottom