Сега кога се сумират сите работи, очигледно е дека Премиерот лажи.
Вчера во интервјуто за ТВ 21 македонскиот претседател Стево Пендаровски изјави дека ако нема договор за историјата ќе има ново бугарско вето за ЕУ преговорите. Осум дена пред тоа премиерот Димитар Ковачевски даде изјава дека историјата нема да е дел од преговорите со ЕУ.
Вчера во интервјуто за ТВ 21 македонскиот претседател Стево Пендаровски изјави дека ако нема договор за историјата ќе има ново бугарско вето за ЕУ преговорите. Осум дена пред тоа премиерот Димитар Ковачевски даде изјава дека историјата нема да е дел од преговорите со ЕУ.
И повторно да нагласам. Ова треба да го направиме во ситуација кога Франција отворено зборува дека нема да има проширување се додека не се реформира унијата.
Да не прајме муабет што односите во ЕУ ќе бидат доведени до пукање ова зимо заради Украина и Русија.
Зошто пукаат у толпа народ шошонциве што мислиш?
Затоа што мислат дека е тоа нивна територија, а и источна оди накај татарите. Нас тивко не разнебитуваат, буљашки за да плитки у мозок не знаат што се случува.
И тоа паралелно ти вршат напад на 30 места(не бугариве него раката на злото) ако можам така да ги дефинирам...дваесет и кусур се водат психолошки а рестото се преку храна,воздух,земја,црква и тн.Кој би се одбранил во таква позиција и плус треба да си ментално јак за да не паднеш на тие работи а луѓево врска немаат што им се дешава и го дефинираат тоа како-така требало да биде,случајно е...
И тоа паралелно ти вршат напад на 30 места ако можам така да ги дефинирам...дваесет и кусур се водат психолошки а рестото се преку храна,воздух,земја,црква и тн.
На нив им требаат борци во големата коалиција наречена демократија, поим кој треба да симболизира владеење на народот, а уствари е владеење на злото. Ако не постои ѓаволот тогаш најблиско до тоа денеска е демократијата, мантрата со која не водат у WW3. Ова е крајот на еден систем кој ги троши последните ресурси на колонијализмот, а ни продаваше муда за бубрези 50 год. уназад за некаква си супериорност. А ако имала некаква супериорност таа е во можноста со криминал да дојдат до ресурси.
Јас сум бил скептик, и сум мислел дека немаме спас како луѓе овде на планетава и сме оковани на неопределено време, арно ама на злото семето на своето самоуништување му е инкорпорирано во неговите темели. И кога го гледам Бајден и кога ги гледам сите тие воук и кансел трендови, ЛГБТ, трангендер се ми е јасно.
Практикувањето на западните „вредности„ од тој Запад, ги доведе нивните народи во денеша состојба, каде не знаеш што е „машко„, што е „женско“ а што е „животиња„...
Народите им стареат, стануваат се‘ позаглупавени и се‘ понеобразувани, се откажаа од верата во Бога, глумат атеисти, на власт им доаѓаат најглупавите политички претставници, цветаат блудот, педофилијата, зоофилијата...на пат се да станат киборзи, согласно трансхуманистичката идеологија.
Западни вредности велиш? Задржи ги за себе и за по дома...
А како па може да се очекува дека Мицко ќе спречи бугаризација кога тој самиот кога отиде пред Борисов, пред камери, ни два, ни три, одма почна да се труди да му збори на бугарски...
А како па може да се очекува дека Мицко ќе спречи бугаризација кога тој самиот кога отиде пред Борисов, пред камери, ни два, ни три, одма почна да се труди да му збори на бугарски...
А зошто не важи истата мантра од 2016 што ја лаевте, "да падне само Груевски после се ќе биде полесно нема да е диктатура". Еве нека падне Таче со СДС од власт, па ќе видиме после, полесно ќе биде.
А зошто не важи истата мантра од 2016 што ја лаевте, "да падне само Груевски после се ќе биде полесно нема да е диктатура". Еве нека падне Таче со СДС од власт, па ќе видиме после, полесно ќе биде.
Може јас да ти кажам? Додека не шета овој и таквите како него ишишан ќељав со „предавник“ истетовирано на чело. Све ќе биде исто.
И додатно секој што бил на функција во оваа држава по минимум 3 години тешка робија, во зависност од делото и повеќе, притоа да се има во предвид дека за нив ќе важи и смртна казна со јавно бесење на плоштад.
... ако јас ти дадам поклон, а ти со истиот се курчиш и ми ги малтретираш роднините, наместо да бидеш благодарен, биди сигурен дека ќе дојдам да си го земам поклонот назад!
...чија територија „ја зема“ Русија од Украина?
Постојат индикации, дека ДУИ го штити еден од пиштолџиите од инцидентот кај Мавровка, кој се случи на петтиот ден од сенародниот протест против бугаризација...
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.