Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Значи не би се променило ништо, пак нема причина зошто да не го прифатиме договорот сега за сега.
Како не менува ништо? Од една страна ќе трошиме пари и време на ситни заеанции, од друга некој од страна ти диригира шо ти е јазик, идентитет и историја.

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Значи 80 пратеника требаат за да пројде предлогот. 2/3 од 120 е 80. Според Викепедија што отворив, ДПНЕ имала 44, а Левица 2 пратеника. Епа дами и господа, ете што треба. Да си останат доследни ДПНЕ и Левица и да се против. Само тоа се бара од нив. Левица се сигурни во тоа дури најавија и план Б и други правни начини за да го блокираат предлогот. Мицко денес кажал дека ДПНЕ немало да поддржат уставни измени. Се надевам дека ќе си го одржи зборот ако не сака ДПНЕ да се распадне и дезинтегрира целосно.

Член од
14 јули 2017
Мислења
662
Поени од реакции
1.344
Од утре блокади во цела држава, најверојатно ќе се блокират патишта или којзнае, а и време е, ВМРО држе 90% од општините, треба се да закоче да заглаве па конечно да падне ваа окупаторска власт.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Jamajka on the roll today.
mi go napravi denot poubav brat
Јас за среќа не мора да пишувам колку Јамајка е глуп едно стопати на темава. Овој агрегат на постови самиот си ја покажува глупавоста.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.850
Поени од реакции
4.544
Јас за среќа не мора да пишувам колку Јамајка е глуп едно стопати на темава. Овој агрегат на постови самиот си ја покажува глупавоста.
пробај си ја среќата во душевна болница, на форумов не ти оди баш

Член од
28 август 2013
Мислења
4.424
Поени од реакции
13.463
Се јави Проливер

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.509
Поени од реакции
87.474
Најмасивен досега? :unsure: Има и по другите градови.

Ма да мислам дека треба да ја сменат рутата и да одат пред Бихачка малце да им ебат матер на мувлите таму

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.576
Поени од реакции
27.414
@Con Artist @Menethil @Darling Ете да не речете дека сум патетичен, почнав и јас денеска со протест чисто за загревање, па да видиме до каде и како ќе се оди. Ете закачив и знаме од Кутлеш на балкон. Ги поканувам сите да го следат тој потег.
Автоматски споено мислење:

Чисто размислував и да ти кажам, криво ми е што те нареков дебил.... бајаги е потценувачки тоа за дебилите.

Последно уредено:

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.319
Поени од реакции
21.538
@Con Artist @Menethil @Darling Ете да не речете дека сум патетичен, почнав и јас денеска со протест чисто за загревање, па да видиме до каде и како ќе се оди. Ете закачив и знаме од Кутлеш на балкон. Ги поканувам сите да го следат тој потег.
Автоматски споено мислење:

Чисто размислував и да ти кажам криво ми е што те нареков дебил.... бајаги е потценувачки тоа за дебилите.
Така, ами како. Не ќе седиме дома да се самосожалуваме додека неспособниве идиоти ни мочаат на глава и нè прават будали на очи. Ако ништо друго, барем пред себе ќе сме чисти дека тоа што било до нас, сме го направиле. Респект!

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
972
Поени од реакции
1.599
poarno kje bese kaj-kaj ako ne bea sipinkite da ne dupat 20 godini

Kajgana Shop

На врв Bottom