Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
19 март 2013
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.805
Народот како Оксфорд алумни да е па да се шокира од таквите испади. :icon_lol:
Па тоа е проблемот, мислат некои дека е нормално, но не се сите нискоинтелегентни него само се флегми и со игнорантски пристап.
Ќе тргнам од себеси за многу ситуации.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.666
Поени од реакции
31.564
Па тоа е проблемот, мислат некои дека е нормално, но не се сите нискоинтелегентни него само се флегми и со игнорантски пристап.
Ќе тргнам од себеси за многу ситуации.
Одамна деволуираше нашата култура, тоа се одразува со ученици што одат по трењерки на училиште, и луѓе што одат на доктор небањати по тренерки(секако не мислам на итни случаи).

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.793
Поени од реакции
24.833
Одамна деволуираше нашата култура, тоа се одразува со ученици што одат по трењерки на училиште, и луѓе што одат на доктор небањати по тренерки(секако не мислам на итни случаи).
Mene tie edni mi se, za veligden, za na svadba i za na doktor :toe:

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.310
Поени од реакции
6.398

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.434
Поени од реакции
6.865
Али Ахмети е многу одлепен од реалноста, ги обвинува дпне и сдс за моноетнички средби, па после албанското менување на моето име и албанско гласање за заев и понижувањата што ни ги приредија он и неговата партија, сеуште се чудам како постојат како субјект
Ако некој се нервира што Мицко се среќава со Филипче и таа татарска партија сдс е Македонски народ, затоа што многу добро знае за што разговараат.
Да се прашува овој народ одамна дпне и сдс немаше ни да постојат, но еве сеуште ги трпиме, додека Дуи само додава сол на рана и време е веќе да се избрише од регистар на партии.

Член од
11 август 2017
Мислења
585
Поени од реакции
539
Левица сериозно била во пад, е сега дали мал, дали голем, ќе се види на изборите. Неколку млади кои ги познавам и кои 3-4 години активно работеа во локалниот огранок на Левица во мојот град, пред некој месец излегле од партијата, таква била ситуацијата низ поголемите градови. Е сега колку е вистина ова за остатокот во Македонија, не знам, но во мојот град членството му се намалило, дел од нив сега го плукаат Апасиев по социјални мрежи. Скоро сите беа активни и во Црвена Младина, одеа дури и по состаноци во Скопје и тн...

Си заминал и главниот модератор, тој доби солидни гласови на локалните избори, со своите гласови повлече партијата да влезе со два советници, на прагот беа да имаат и три советници, но поради изборниот модел останаа само со два.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.805
Сите ќе бидат во пад , локалните у октомври има 45% да искочат. Нова партија со нови фаци е научна фантастика. Овие шо ги форсираат сеа од Кој е следен некој млади мајмуни све се пикнати по невладини и школувани во странство.

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
915
Поени од реакции
1.470
Сите ќе бидат во пад , локалните у октомври има 45% да искочат. Нова партија со нови фаци е научна фантастика. Овие шо ги форсираат сеа од Кој е следен некој млади мајмуни све се пикнати по невладини и школувани во странство.
Поарно тие млади "мајмуни" него ли стариве југословенски вампири. Е то че ти кажам.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.434
Поени од реакции
6.865
Мицко и Филипче ќе имаат средба, Сител фаќа да зима изјави од Благојче, во секоја нормална држава такви нема да имаат простор на националните телевизии, мислам дека они навистина веруваат дека со нивните ставови го манипулираат овој народ, едно 50 пати канал 5 да ги вика незнам благојче, генчов, солза, филип и тн неможат да прават од овој народ магаре, исто важи и за другата страна како стевче, боцевски, латас и сл.
Аман веќе, не сакаме како Македонци вакви ликови во етер ниту на функции.
Автоматски споено мислење:

Вмро сигурно добива, но може некоја општина да земат сдс со помош од се знае од каде.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.992
Поени од реакции
12.741

Речиси две децении подоцна, новата влада на ВМРО-ДПМНЕ констатира дека токму административните кастрења познати како „гилотината“, меѓу другото, придонеле за трагедијата во кочанското кабаре „Пулс“.
„За жал, во овие промени влегло и издавањето лиценци на ноќните клубови, кабареа и дискотеки“, изјави вториот човек во Министерството за економија, Марјан Ристески, осврнувајќи се на ефектите од регулаторната гилотина врз угостителството.

Затоа ќе ни се случуваат вакви криминали. Еден куп згради заглавени

Последно уредено:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.348
Поени од реакции
5.635
Вмро сигурно добива, но може некоја општина да земат сдс со помош од се знае од каде.
За да може ДПСНЕ да победи на локалните, таа партија треба нешто и да понуди како досегашен успех на политички и економски план. Такво нешто нема, а нема ниту да има, ама за ДПСНЕ тоа не е проблем, оти нивното членство ќе гласа оти е „морално„ да гласа, а не оти таа партија стори нешто паметно или корисно...освен за нив самите, разбира се.

Член од
29 март 2025
Мислења
11
Поени од реакции
17
najgolem rast na ovie lokalni, a i na sledni parlamentarni kje ima levica, kolku i da sum na drugata strana na politickiot kompas sepak istoto e ocigledno spored raspolozenieto na narodot, kako i poradi toa sto e edinstvena opoziciona partija.

vlen e raznisan odvnatre, nemaat nikakvo vlijanie kaj albanskiot narod nitu kako koaliciski partner vo vlada, ako kasami izgubi na lokalnite vo Tetovo toa kje znachi povtorno vrakjanje na DUI kako vodechka albanska partija.

dpmne-znam kako koalicija e vo opasnost shto se gleda po poslednite megjupartiski prepukuvanja i incidentot izmegju miloshevski i filkov, a poshto vo politika nema sluchajnosti i nikoj pod pretsedatelot na partijata ne raboti bez dobieno zeleno svetlo, jasno e deka koalicijata ne e sigurna.

toa znachi ili ZNAM igra na karta da se distancira od DPMNE se so cel da postigne podobri rezultati na lokalni i da go vrati narusheniot rejting ili vistina koalicijata e kompletno narusena.

kako i da e, bez DPMNE, ZNAM nema sansi da go osvoi kumanovo koj shto e momentalen bastion na ZNAM i od kade partijata go crpi vlijanieto i rejtingot, golema e sansata deka ako Maksim ne gi dobie lokalnite vo Kumanovo deka toa kje bide kraj na partijata.

spored mene, golema e sansata za prevremni izbori i za raspagjanje na koalicijava, ili pak formiranje na nova koalicija koja shto kje ja vkluchuva i SDS.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.992
Поени од реакции
12.741
Професионализам. Само качувајте плата, никогаш нема да ги биде

Последно уредено:
Член од
29 март 2025
Мислења
11
Поени од реакции
17
bez nonstop bodycam kameri, prekomandi na mesta od kade sto ne poteknuvaat ili ziveat i bez obavezni drogatestovi (pogotovo za ntsh), ne ochekuvajte profesionalizam pa i platite da im se nekolku iljadi evra.

koj se raboti vo MVR i vo javna administracija, i tie pari so gi zimaat im se premnogu, rechi ne vrtat nekolku iljadi evra vo leto koga e sezona so strancite.

ova ti e edinstvena drzava kade inspektori za droga na ulici se povidlivo izdrogirani nego transeri na rejv.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.861
Поени од реакции
4.595
Професионализам. Само качувајте плата, никогаш нема да ги биде
Под чии ингеренции се овие од паркинзите пајаците во Скопје ?
Прво треба да лапаат отказ двајцава морони во пајакот за памет на други, а потоа и полицаецот да лапа една дисциплинска

Kajgana Shop

На врв Bottom