Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.639
Поени од реакции
31.524
Vo najgolemiot pik na studenata vojna pomegju zapadot i istokot, koga bese prasanje na vreme koga ke pocnat da letaat nuklearki, pak se izleguvalo vo presret i se pomagalo pri vakvi i slicni situacii.
Ne mesaj babi i zabi.
Ne znam vlade, no znam deka bugarija epten znaci zrtva dade za decava nasi, plus 100 dusi doniraa krv samo za niv...

Член од
6 ноември 2024
Мислења
771
Поени од реакции
1.391
I Turcija pomozi ? I za niv ke smenis stav. I Grcija pomozi, mislam i Albanija.
Se im e oprosteno ili ? :cautious:
Во ред е, не се напнувај. Ќе отвориме тема за благодарност за сите што помогнале.

Израел од пичка си мајчина пуштија 10 доктори специјализирани за изгореници и спремни се да земат пациенти кај нив на лекување ако е потребно. Дали јас анти-џуз екипата на форумов треба да ја рендам за многу коментари? Не.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.778
Поени од реакции
24.798
pa vo ustav se tie i turcite i albancite...
mozebi sum greska... no ete situacijava i ocajot na toa me naveduvaat.
Nemas gajle, ke ti pomini za den dva, ne si ni prva ni posledna sto odlukite gi nosi na baza na emocii namesto na razum.
Автоматски споено мислење:

Во ред е, не се напнувај. Ќе отвориме тема за благодарност за сите што помогнале.

Израел од пичка си мајчина пуштија 10 доктори специјализирани за изгореници и спремни се да земат пациенти кај нив на лекување ако е потребно. Дали јас анти-џуз екипата на форумов треба да ја рендам за многу коментари? Не.
Nisto ne spomnav jas za blagodarnost, zablagodaruvajte mu se na koj sakate, kolku sakate, samo ne mesajte babi i zabi.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.778
Поени од реакции
24.798
ne bi rekla deka sum bez razum. razumniot ne treba da gi zaborava dobrinite.
Ne rekov deka nemas razum tuku odlukite gi nosis na baza na emocii.
Ke prajme muabet po nekoe vreme, neka ti splasnat emociite. Ni prva si ni posledna so ogled na toa sto se ne se pisi na drugata tema.

Член од
14 февруари 2009
Мислења
505
Поени од реакции
1.722
Кога беше земјотресот во Скопје, скоро цел свет помогна. Ај да го ставиме цел свет во уставот.
Сега за пожарот помогнаа сите соседи, плус Хрватска и Австрија мислам. И во Виена мислам се лечат некои Македонци од пожарот. Ај да ги ставиме сите во уставот.
Кога беа пожарите низ цела држава пред некое време, од не знам каде во Европа праќаа авиони и опрема за гаснење на пожарите. Ај да ги ставиме и нив во уставот.
Не е на темата ама на Украина и помогна пола свет, директно или индиректно. И ќоро и сакато од држава даде некој придонес за да можат да умираат Украинци. Ај Украина да ги стави сите тие држави во уставот.

Владе е глуп што е глуп, ама тука е во право, не треба да се мешаат работите.

П.с. Повеќе од 600 луѓе во Бугарија донирале крв.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.437
Поени од реакции
38.527
Го читав случајот за пожарот во Романија во дискотеката каде загинаа над 60 лица чинам.
Случајот е потполно ист како во Кочани, до најситен детал значи.
Она што ми остави впечаток е дека пред неколку години дури судот донесе одлука да му се исплати вкупна оштета од некои 30-на милиони евра на жртвите од пожарот.
Не е тоа толку битно колку што е битно колку се осудени виновниците.

Еве што најдов на нет

И таму случајот се влечкал со години, и одложувани било судењето неколку пати.
Не беа таму директно од пожарот загинати 60 лица, туку околу 20-тина. Поголемиот број од починатите во тој случај беше отпосле, во болнички услови, но не како последица од повредите здобиени при несреќата, туку од MRSA бактерија. Имаше документарен филм во 2019, Collective, беше номиниран и за Оскар, го гледав тогаш. Таму за да ги лапнат парите од тендери за дезинфициенси по болниците, ги терале болничарите да ги разредуваат средствата за дезинфекција на раце, некаде и по неколку пати, со што всушност лекарите и болничарите наместо дезинфициенс, користеле вода. Заради тоа се развила MRSA бактерија речиси во сите болници низ Букурешт од која починуваат уште околу 40 пациенти кои се спасиле од пожарот. Таму по овој скандал беше уште пострашно - масовни демонстрации по улици и ја срушија целосно власта, премиерот даде оставка, а ако не сум грешка - министерот за здравство заврши во затвор.

Гледај го филмот, сцените со дискотеката се слични како кај нас, но таму фокусот на проблемот е во смртноста по болниците отпосле, а не во несреќниот случај.

Член од
14 октомври 2021
Мислења
215
Поени од реакции
486
Овие гнидите во вакви моменти не условуваат бугарите во устав па преговори, абе одма ја повлекувам кандидатурата за членство, ги палам сите еу знамиња по институции, ни пари ни фонд ми требаат од нив, нека си ебат племето лгбтвско.
Трајко Славески на презентации на позадина му беа Димитар Ковачески, како и да се презиваше и остали од СДСМ. Мене тоа малце ми е ненормално.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.420
Поени од реакции
6.831
И од трагедијава стоката прави пропаганда, племе.
Изрод.
Истиот што лани лажеше

Пендиков го цитира Ванчо Михајлов дека Македонска народност не постои.
Следен пост на фејсбук како вработен во црвен крст во бугарија се фали дека ни помагаат.
Чим не постои Македонска народност сами си помагате.
Невидена пропаганда од Софија, јас мислев дека Србите згрешија со Вучиќ овие пак ги надминаа во грозниот и негаторски пиар.
img_1_1742453813139.jpg

Последно уредено:
Член од
30 август 2024
Мислења
275
Поени од реакции
1.214
Ај малку оф.

Босанецот кој изнапиша неколку коментари за тоа како сме биле албанска држава и сме гореле како коцкици за потпала, па после да каже дека мрзел крстени, за на крај да мисли дека е многу јак па почнал кај него на профил да објавува профили што го пцуеле... го избркале од работа, го пријавиле во полиција од самата фирма кај што работел и одредени институции во Германија посочиле дека случајот го отвориле.

Нема веќе ФБ, а ова му е последна објава :pos:

482259245_10235486365369731_8616184509228503886_n.jpg

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.420
Поени од реакции
6.831
Ај малку оф.

Босанецот кој изнапиша неколку коментари за тоа како сме биле албанска држава и сме гореле како коцкици за потпала, па после да каже дека мрзел крстени, за на крај да мисли дека е многу јак па почнал кај него на профил да објавува профили што го пцуеле... го избркале од работа, го пријавиле во полиција од самата фирма кај што работел и одредени институции во Германија посочиле дека случајот го отвориле.

Нема веќе ФБ, а ова му е последна објава :pos:

Прегледај го приврзокот 446515
Ех кога ќе ми текне колку босанци примивме, но забораваат.

Kajgana Shop

На врв Bottom