Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.671
Поени од реакции
37.658

...предавството кон сопствената држава и народ е велепредавство, а Министерот за надворешни работи според негово однесување во одбрана на Грција би требало да се прогласи за велепредавник на Македонија, но со негов министерски ангажман во оставка, дава до знаење дека Македонија ниту му е сопствена држава, ниту народот на државата е негов народ, така да не можам да кажам дека д-р Б.Османи (не) е велепредавник на Макeдонија! :toe:

467172_327759930683844_1511698784_o.jpg

...најдете го овчарот, упссс извините, сакав да кажам нашиот министер за надворешни работи, кој не сака да си оди!

Последно уредено:
Член од
13 јуни 2024
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво, не се разбирам многу од политика ама дали кога ќе се смени нова влада идат и нови огласи за вработувања или вработувањата се пред избори од стара влада? Може ли да се очекува сега да вработуваат во државни институции? Конкретно ме интересира за Битолскиот универзитет, старата влада имаше одобрено некои вработувања кои не се остварија па сега ме интересира дали новиве би го оствариле тоа или пиши пропало?

Член од
13 март 2015
Мислења
189
Поени од реакции
193
Здраво, не се разбирам многу од политика ама дали кога ќе се смени нова влада идат и нови огласи за вработувања или вработувањата се пред избори од стара влада? Може ли да се очекува сега да вработуваат во државни институции? Конкретно ме интересира за Битолскиот универзитет, старата влада имаше одобрено некои вработувања кои не се остварија па сега ме интересира дали новиве би го оствариле тоа или пиши пропало?
Ако се започнати постапки за вработувања, Врз основа на член 8-а став (1) алинеја 4 од Изборниот законик:
„започнатите постапки за вработување на административни службеници се ставаат во мирување“.
Ова е за административни службеници, за истите ќе продолжат постапките за вработување по целосно завршување на изборите, но институциите имаат право да поднесат барање да се поништи огласот, огласот може да се поништи пред да започне 3-та фаза-Интервју, така да ако се смени раководството на институцијата, новото раководство може да побара да се поништи започнатиот оглас до Агенција за Администрација/ сега по ново Министерство за Администрација и огласот ќе биде поништен.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.326
Поени од реакции
8.015
Sakash da kazhish, dali che go krkash stapot zatoa shto gazdite kaj shto sluguvashe so otidoa?

Последно уредено:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.146
Поени од реакции
5.353
Влатко е далеку, далеку пониско на скалата од Тимчо. Он е повеќе како маскота што била во вистинското време на вистинското место, се пробил доволно високо и сега си ја одржува позицијата со тоа што не е многу амбициозен.

Тимчо во кариерата оди само нагоре, а притоа на ниту една позиција не покажал ниту елементарна способност.

Пред две години доста луѓе мислеа дека Николовски му ја завршил кариерата на Тимчо со тоа што го кандидираа за градоначалник на Аеродром, и немал од таму на каде да оди. Зошто и двајцата имаа амбиции за истата позиција, министер за надворешни.

И Тимчо на градоначалничка позиција испадна дека е комплетно неспособен, али сепак зошто има врски челични сајли ( кај странски амбасадори, судство и казина) пак на крај ја доби позицијата Министер за Надворешни.
За сите кои се каат што гласале за ДПНЕ, не берете гајле...ќе имате прилика да си ја поправите грешката, под услов грешењето при изборот на партија за која ќе гласате да не ви стане навика.

А до тогаш...ќе си ги трпите последиците од вашиот претходен избор, небитно дали се презиваат Суцунски, Милјановска-Савкова, Мараварими и ним слични.

Во текот од наредниов мандат од овој собраниски состав и влада, очекувам да биде „...како и до сега...„.

Член од
29 март 2024
Мислења
436
Поени од реакции
842
Османи за човек што неможе да живее без плата многу зборува деновиве, на што се должи ова слободно време, јас мислев ќе се вработи некаде за да остане со кров на глава.
Куче, нив им е гајле само Македонија да не ја закочи албанија. Да се критикува дека не сме напраиле доволно после целосно менување на све што беше Македонско е срам и беда што дозволуваат човек на власт тоа да го прави.

грците Скопје не викаат. Ни северна Македонија не не викаат.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.007
Поени од реакции
6.114
Куче, нив им е гајле само Македонија да не ја закочи албанија. Да се критикува дека не сме напраиле доволно после целосно менување на све што беше Македонско е срам и беда што дозволуваат човек на власт тоа да го прави.

грците Скопје не викаат. Ни северна Македонија не не викаат.
Од наша страна се е исполнето дури и пред роковите дадени во тој таканаречен договор, нешто јаде гомна за мрт и ману, а нигде во договорот не пишува дека треба навионалниот сервис да носи име на држава особено не со географската одредница, може да се користат кодовите мк или мкд, исто важи и за ману и другите институции, мкд филхармонија, мкд театар, мкд армија и слично.
Османи треба да се навикне на опозициски живот, неговото мешање во македонски работи заврши.
Гревовите Мицко и Силјановска никаде не го прекршија таканаречениот договор.

Член од
6 април 2015
Мислења
423
Поени од реакции
150
Ме интересира дали после нова влада ќе менуваат директори/шефови на поголеми приватни компании?

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.514
Поени од реакции
9.363
Ме интересира дали после нова влада ќе менуваат директори/шефови на поголеми приватни компании?
највероватно не, како може влада да менува луѓе во моја фирма, јас одлучувам, не некој ебан политичар што освен пушење курој не знае ништо друго.

Член од
6 април 2015
Мислења
423
Поени од реакции
150
највероватно не, како може влада да менува луѓе во моја фирма, јас одлучувам, не некој ебан политичар што освен пушење курој не знае ништо друго.
На големи приватни странски фирми на тоа мислев , не мислев за бутик

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.514
Поени од реакции
9.363
На големи приватни странски фирми на тоа мислев , не мислев за бутик
од кај знаеш дека сум газда на бутик, имам фабрика со 500 вработени, и сега Мицко ќе решава за мојава фабрика ?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.141
Поени од реакции
42.879
ако Левица беше на власт ќе менуваа директори кои не се согласуваат со режимот. Ќе му дадат услов или прифаќаш или ќе се лизнеш на лушпа од банана. Обично тоа е методот на комунистите.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
665
Левица има критериум за секоја позиција, не само директорска!

Образование, искуство и практика од дадената област!

Ќе има преквалификации, доквалификации за да може идниот државен работник да го служи народот како што треба!

Оти Левица се слуги на народот!

Во иднина и самото зачленување во Левица ќе биде тешко!

Моментално членовите на Левица покрај општото членување, членуваат и во секторите на партијата каде членовите стекнуваат искуства и знаења од областите за кои се заинтересирани!

Левица може за 24 саата да ја преврти Македонија наопаку кога дојде на власт!

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom