Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.656
Поени од реакции
5.566
Абе човече, ти сакаш да ја опраиш и зачуваш државава или да се докажуваш дека Александров и Александар биле наши? Еве наши биле, ги убедиме сите, што си решил со тоа? Тотално залута со муабетиве. Пак ќе те вратам назад 30 години, држава не ни давале да иаме без модификација на надворешен назив.
Абе не ти спорам тоа, ти спорам каква држава имаме, ја чуствуваваш ти за твоја?
Што значи за тебе оправање?

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Абе не ти спорам тоа, ти спорам каква држава имаме, ја чуствуваваш ти за твоја?
Што значи за тебе оправање?
Веројатно сега целиш на внатрешниот проблем, односно 20те %. Ете даде предлог, размена на територии, една опција. Само и тоа треба добро да се осмисли, хипотетички после тоа, што би ја спречило бугарија да истури куфери пари у делчево, град со повеќе бугарски пасоши и да бараат отцепување?
За сите вакви муабети за кусурење со соседите прво треба да е човек писмен, да ја види реалната моќ наспрема моќта на соседот.
Пак ме враќаш на истото, пеење песни за Александров и мафтање со вергини е наменско билдање патриотизам за на избори, не е реал политика и мислење за доброто на државата.
Популистите обично на таргет електоратот му продаваат едноставни решенија за комплексни проблеми. Сепак коа ќе заминат позади нив оставаат дупло поголеми проблеми.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.750
Поени од реакции
23.031
Несериозно е да се тврди такво нешто затоа што никој не може со сигурност да знае што би било кад би било, односно ако останеше на власт. Освен ако не сте видовити. Не сте освестени за каков олош и психопат се работи? Ваљда ги слушнавте снимките. Името ќе останеше несменето?
Грујо патриот, дискусира како да се смени името
Abe vidovit, nevidovit, na srekja, kako sakas reci, toa sto rekov, toa i se sluci.
Ali batali toa, ne se prpelkaj bez potreba tuku odgovori na prasanjeto.
Ete sakase normalna diskusija, barase odgovor i go dobi. Red e sega da odgovoris i ti na moeto prasanje.
Go pamtis ili da ti go napisam uste ednas?

newcastle

Shearer
Член од
23 декември 2014
Мислења
428
Поени од реакции
316
Што се деси што сите пријатели комуњари почнаа патриоти да стануваат?

Еве пример, на еден тип до пред 2 месеци не му пречеше шо шиптaр е претседател на собрание, сеа глеам почнал шота да ја клава на зид
А што се деси со Вмровците до вчера и пречеше албанец спикер, а сеа овој ропакот што збори на албански е ок. Или да се лапа нешто исчезнува патриотизмот.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.750
Поени од реакции
23.031
А што се деси со Вмровците до вчера и пречеше албанец спикер, а сеа овој ропакот што збори на албански е ок. Или да се лапа нешто исчезнува патриотизмот.
Vnatre vo dusata si placat :D

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.742
Поени од реакции
6.461
Гледам Дуи плачат зошто не ги зима Вмро во власт , Бектеши на сител со онаа Цаци се буни, почнаа со закани и најавуваат дека нема да седат во место и така да гледаат неправда :icon_lol:

Кулминацијата ке биде кога ке се гласа во собрание за влада , а спикер знаеме е Гаши и очекувам да се јадат меѓу себе ...

Нема да ме чуди да падне тогаш и некој инцидент во собрание , дуи отворено вика дека они биле победник и морало они да бидат у влада :icon_lol:

Што мислите дали дуи може да направи меѓуетничка криза со инциденти во Мкд т.е дали мирно ке се помират со одење во опозиција ?

Последно уредено:

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.510
Гледам Дуи плачат зошто не ги зима Вмро во власт , Бектеши на сител со онаа Цаци се буни, почнаа со закани и најавуваат дека нема да седат во место и така да гледаат неправда :icon_lol:

Кулминацијата ке биде кога ке се гласа во собрание за влада , а спикер знаеме е Гаши и очекувам да се јадат меѓу себе ...

Нема да ме чуди да падне тогаш и некој инцидент во собрание , дуи отворено вика дека они биле победник и морало они да бидат у влада :icon_lol:

Што мислите дали дуи може да направи меѓуетничка криза со инциденти во Мкд т.е дали мирно ке се помират со одење во опозиција ?
Дуи е куче на калето.

Се знае што се прави со кучиња што ќе почнат да лаат по тој што ги рани.

Кур ќе свиткаат, ќе пробаат у собрание циркус да прават ама пред јавноста за да мачкаат очи.

Ќе чекаат војводиве бугарите да ги стават у устав, а после тоа сите карти се отврени, ваљда ќе идат на дестабилизација и предвремени.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.225
Поени од реакции
661
ДУИ може да се подели на левичари и десничари. Единствено може да опстојат со немири како што кажа Ахмети.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.656
Поени од реакции
5.566
Ние сме против терористи
и нивните убијци
балисти и учкари
ај кармела
ај кармела
башибозук и учкари
ај кармела
ај кармела

мисла ни е само една
момструми повеќе да нема
ај кармела
ај кармела

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.056
Ми доаѓа едни и зборат за политика. Секакви детали. Јас на крај им реков ако сте го потрошиле истото време од политика на бркање своја работа ќе имавте х5 ефект. Јас си бркам работа тоа е повеќекратно поефикасно од следење политика. А за политичарите лесно лични контакти и средена работа. Гласање на избори за индивидуа и избор на прав кандидат информирано е хајкост микроефект.

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Abe vidovit, nevidovit, na srekja, kako sakas reci, toa sto rekov, toa i se sluci.
Ali batali toa, ne se prpelkaj bez potreba tuku odgovori na prasanjeto.
Ete sakase normalna diskusija, barase odgovor i go dobi. Red e sega da odgovoris i ti na moeto prasanje.
Go pamtis ili da ti go napisam uste ednas?
Не, не би го оставил паторот на власт 2017. Не се движеше државата во добра насока и никој не знае дали ќе ја имавме денес ако останеше на власт и каде ќе стигнеме. Не само што не би го оставил, го сметам за директен соучесник за секоја пиздарија што следеше.
Да можам да го вратам времето, би се активирал многу порано уште ‘10-11 и би одел на протести.
Kill it before it lays eggs. Шарена беше задоцнета.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.516
Поени од реакции
22.155
Види бе кој зборува за асимилирање...
Па малцинствата добија права заради албанците бе.
Ne bas. Od multinacionalna drzava sakate da pravite binacionalna so poznata cel. I zakonite se tokmu napraveni za vasite potrebi. Sto korist ima Bosnjak od Albanski jazik na primer? Ili od Albansko zname pred opstina?

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.789
Поени од реакции
8.486

ДУИ не може да направи ама баш ништо, нема шанси Америка да им дозволат да прават дестабилизација на Македонија ( НАТО членка) во ваква ситуација во светот. Такви преседани воопшто не им се потребни. Они го продаваат членството на НАТО како 100% гарант на стабилност, ако испадне дека НАТО членки вусшност може да се дестабилизираат, е тогаш целата игра драстично ќе се промени.

Ова е моментот кога можеме да уценуваме и ќе можевме еден куп работи да вратиме назад, али зошто се што ги интересира е да се докопаат до позиции за крадење, затоа си се согласуваат на сите барања само да не го брануваат морето и да си почнат со крадење.

Не се али минимум што требаше да изнудат е:
  1. Процесирање на Хашките случаи назад во Хаг и со тоа Америка да го распадне УЧК.
  2. Правење на влада само со една-две фракции од дуи и вреди, кои би добиле 4 министерски места.
  3. Грантови за барем еден-два поголеми проекта, дали Валона-Охрид-Битола-Куманово-Бугарија пруга и автопат како подршка за логистика на НАТО, дали логистички аеродром во Штип. Нешто поголемо.
Во замена во следните 4 години никакви понатамошни бранувања би немало во Македонија , Бугарија и Грција ги игнорираш за подобри денови, и почнуваш да кратиш пополека од салото по институциите и нивна реорганизација, за да направиш вишок пари да почнеш некој проект. Формирање на градежно претпријатие со капацитет за големи проекти, и индустрија за градежни материјали се тука круцијални.

Со вакви мивки се што ќе добиеме е:
  1. Ново ДУИ во форма на ВРЕДИ кое ќе биде под контрола на Курти.
  2. Со Тимчо, рачунајте дека до Јануари ќе имаме и војници во Украина најверојатно.
  3. Ќе земат некој еден - два кредити за да ги покријат дупките во буџетот кои ќе ги потрошат на корупција во пресрет на следните локални избори и тоа е тоа.
И нема што да им давам 100 дена или 6 месеци или година дена, ги знам на локално ниво како работат, комплетно неспособни лопови се. Не личности туку на ниво на организација, нема шанси истата организација да почне различно да делувa на централно ниво. Зошто тоа се луѓето.

Последно уредено:
Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.656
Поени од реакции
5.566
Ne bas. Od multinacionalna drzava sakate da pravite binacionalna so poznata cel. I zakonite se tokmu napraveni za vasite potrebi. Sto korist ima Bosnjak od Albanski jazik na primer? Ili od Albansko zname pred opstina?
тоа им е идејата со тргање на 20% јазик, тоа е многу опасно, ќе може да имаат право на сецесија, со рамковниот немаат, но одење над рамковниот ние утре нема да може да си ја браниме земјата.

Kajgana Shop

На врв Bottom