Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.225
Поени од реакции
661
А државата е дужна да обезбеди бесплатно здравство и бесплатно образование!

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.306
Поени од реакции
6.240
како што кажува Апасиев, средната класа треба да има Стан или куќа, автомобил, работно место за двајцата и викендица!
Со седење у кладиона и свиркање по пичиња од кафич у Кисела Вода, не сум баш сигурен. А тоа е "средната класа" реално во Македонија.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.790
Поени од реакции
8.499
овие левица пациентиве мислат дека они ако бидат дека ќе биде поинаку. Нема димчета апасијата да го седнат на столче оние од амбасадите како треба да работи.
Ајде уште влада не составија, се почна со изговори и барање оправдувања.

Па ако нема никаква разлика, што искинаа патики за да дојдат на власт? За они да бидат тие кои крадат наместо СДС? Значи тоа беше целата амбиција да бидат "нашите", наместо "нивните".Ако го внесат и ЗНАМ во влада со 2 министерски места, ДПНЕ од влада составено од 16 министерства ќе има само 8 :pos: . И првата и втората влада на Зоран Заев ќе имала повеќе министри од ДПНЕ со 58 пратеника, какви пациенти.

И за крај да не мислите дека собираат пратеници за промена устав за да го вратат името? Тек ќе се трпа измет во уста и ќе се вика дека се колачи. И на крајот исто како комуњарските ботови, кога ќе почне да изгледа безнадежно сите апологети ќе ги снема.

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.638
Поени од реакции
42.182
Ајде уште влада не составија, се почна со изговори и барање оправдувања.

Па ако нема никаква разлика, што искинавте патики за да дојдете на власт? За вие да бидете тие кои крадат наместо СДС? Значи тоа беше целата амбиција да се доберете до буџетот и да се накрадете.Ако го внесете и ЗНАМ во влада со 2 министерски места, ДПНЕ од влада составено од 16 министерства ќе има само 8 :pos: . И првата и втората влада на Зоран Заев ќе имала повеќе министри од ДПНЕ со 58 пратеника, какви пациенти.

И за крај да не мислите дека собираат пратеници за промена устав за да го вратат името? Тек ќе трпате измет во уста и ќе викате дека се колачи. И на крајот исто како комуњарските ботови, ќе ве снема.
брат, јас не сум ВМРО, вие сте Левица, едни исти членови штанцате секој ден пропаганда овде. Вие уште на неформирана влада донесувате заклучоци што како ќе биде и све остало. Не го праам тоа јас, него ти, Борат, и слични. Неподмитливите, најјаките, кои да се најдат у истата ситуација истата песна би ја пееле.

И јас сум будала што влагам у дискусија со вас, боље е да ја игнорирам темава пошто со ботови никој не излегол на крај.

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
брат, јас не сум ВМРО, вие сте Левица, едни исти членови штанцате секој ден пропаганда овде. Вие уште на неформирана влада донесувате заклучоци што како ќе биде и све остало. Не го праам тоа јас, него ти, Борат, и слични. Неподмитливите, најјаките, кои да се најдат у истата ситуација истата песна би ја пееле.

И јас сум будала што влагам у дискусија со вас, боље е да ја игнорирам темава пошто со ботови никој не излегол на крај.
Не е проблем ако си член на било која партија или и ги браниш ставовите. Проблем е да браниш нешто што не се брани. Некој што ќе проба да брани давање на спикер и тоа на онаков лик и битни ресори при скоро 60 пратеника(при левица/знам отворени за соработка) не е ништо подобар од некој кој брани северна.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.739
Поени од реакции
5.670
За Прилеп незнам, ама Велес не е. Не веќе.

Прво, во времето на Грујо почнаа да се пикаат шипците од околните села во администрација, во пошта, во подрачните единици на разно-разни фондови, во судот, итн,и да се доселуваат во градот, за со воа мршнициве од СДС тој процес добие епски размери.
Во време на сдс цела сообраќајна полиција во Велес беше шиптаризирана.
Нема врска, од тие колку живеат по градовите? тие се од албанските села, исто е случај и со битола или охрид.
Само Куманово и Скопје се повеќе албанизирани ако се одземат кичево и струга иако и овие сеуште во градот македонците се мнозинство.

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
неподмитливите во собрание, со 6 души ќе хараат, сто претставки на уставен ќе пратат за само 1 месец.
Секако се подобри од вас продадените души, со 61 пратеник уште премиер албанец не стаивте.
Автоматски споено мислење:

Нема врска, од тие колку живеат по градовите? тие се од албанските села, исто е случај и со битола или охрид.
Само Куманово и Скопје се повеќе албанизирани ако се одземат кичево и струга иако и овие сеуште во градот македонците се мнозинство.
Ти дозна кој ќе е спикер и колку министерства ќе се дадат на косово?

Не веруваше на шпекулации и лажни вести од комуњарите, сега има некои дојави од твоите блиски другари патриоти?

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.997
Поени од реакции
7.659
Уште немаш информација кој ќе е спикер? Сега појасно ти е какви предавници сте целата клапа вмрони?
I shto sega od citiranovo??
Shto kazhav pogreshno?
Rekov da pochekame i da vidime!

Последно уредено:
Член од
2 февруари 2014
Мислења
69
Поени од реакции
52
Ама навалиле ботовине од Вмро после изборите на темава машала.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.739
Поени од реакции
5.670
Секако се подобри од вас продадените души, со 61 пратеник уште премиер албанец не стаивте.

Ти дозна кој ќе е спикер и колку министерства ќе се дадат на косово?

Не веруваше на шпекулации и лажни вести од комуњарите, сега има некои дојави од твоите блиски другари патриоти?
дечко јас да сум ти раководител во сдс би те избркал, и за бот си многу глуп, ги мешаш гаши со ибрахими, моето мислење за албанците на темава е јасно, но ти си аномалија, не се прави патриот оти никогаш нема да бидеш, јас глава во торба ќе ставам за македонска држава, ти ако сакаш мултиетничко јас ќе ти купам карта правец за лондон, бирмигем, марсеј, париз, можеш да бираш.

Член од
21 септември 2011
Мислења
702
Поени од реакции
2.069
Станете химната се пее во парламентот. Македонска.!!!

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.500
Поени од реакции
37.336
Уште немаш информација кој ќе е спикер? Сега појасно ти е какви предавници сте целата клапа вмрони?
Да беше на 50, премиер косовар ќе беше неизбежната реалност, и ќе требаше да му дадеме време на човекот, да почекаме пред да судиме.
Еве на пример горе новиот спикер на македонското собрание, господинот Африм Гаши, перфектно ја пее албанската химна, што би рекол рон бургунди, човек кој ќе работи во интерес на вмро и македонија.
... а бе срамота како деца мали со превара ќе удрите со глава во ѕид, ако даваш факти и вистина давај, не туку фрлаш дезинформации тука, аууу на што спадна некогаш најсилна партија на СДСМ, ваков кадар никогаш веќе нема да се издигне како партија на власт, џабе ни како опозија нема да функционира!

...пеачот на албанската химна е токму од завземање на парламентот од страна на СДСМ со ДУИ со гласање со раце и нозе, без записник без ништо, а пеачот, не е А.Гаши од Алтернатива туку Зекирија Ибрахими од Беса,

но и денес се изјаснува на ист начин, значи ВМРО според него не треба да биде исто како за време на Груевски, ама тој може и има право да биде ист како за време на коалиција со ДУИ и СДСМ, па и сега со коалиција со ВМРО ( Х.Мицковски) се сили, не е крив тој, требаше да одговара за тој акт на пеење на странска химна на собранискиот микрофон, :

...да се потсетиме:

„Пратеникот Зеќирија Ибраими кој на продолжението од конститутивната седница на 27 април во 2017 година, ја испеа албанската химна, вели дека тоа било процедурално.

Во исказ пред судот како сведок за настаните од 27 април, тој истакна дека ја пеел химната на Албанија, бидејќи претходно пратеникот Крсто Мукоски ја пеел македонската химна, па Ибраими бил испровоциран.

– На седницата пратениците од ВМРО-ДПМНЕ им забележуваа на пратениците на СДСМ дека соработуваат со партија која не се чуствува добро со државната химна. Кога Крсто Мукоски ја испеа македонската химна јас излегов и ја испеав албанската. Но, тоа беше моја лична одлука – рече сведокот Ибраими.

Тој објасни дека претседателот на Беса, Билал Касами во интервју на една телевизија, неколку дена пред настаните во Собранието изјавил дека Албанците не се чувстуваат добро кога ја слушаат државната химна, а Зекирија кој му ги пишувал говорите вели дека, всушност Касами требало да каже, дека Албанците не се претставени во химната.“

...еве во моментот во Собрание се конституира новата влада, а Беса/Касами го нема!

Последно уредено:
Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
јас глава во торба ќе ставам за македонска држава, ти ако сакаш мултиетничко јас ќе ти купам карта правец за лондон, бирмигем, марсеј, париз, можеш да бираш.
Добро бе со кој си праиш муабет, сите ли сте такви у штабот? Торба ќе стаил у глава за македонска држава, ало се слушаш ли што збориш?

Да не ги зборам срањата што ги праите веќе 30 години како партија, сега имавте готова влада а пола министерства на косово дадовте, плус спикер. Он не бил за мултиетничко. :pos:

Вакви како тебе лудаци имаше и на протестот на онкологија, и ми збореа како ќе умреле попрво него здравство да го дадат на косово, и што се случи сега? Еве убаво гледаме сите. Изроди.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.739
Поени од реакции
5.670
Добро бе со кој си праиш муабет, сите ли сте такви у штабот? Торба ќе стаил у глава за македонска држава, ало се слушаш ли што збориш?

Да не ги зборам срањата што ги праите веќе 30 години како партија, сега имавте готова влада а пола министерства на косово дадовте, плус спикер. Он не бил за мултиетничко. :pos:

Вакви како тебе лудаци имаше и на протестот на онкологија, и ми збореа како ќе умреле попрво него здравство да го дадат на косово, и што се случи сега? Еве убаво гледаме сите. Изроди.
Ти не разбираш дека и јас сум против Мицко за оваа одлука, ти продолжи да кењаш, нити сум член на дпне ниту зависам од нив, туку ти спреми се на следните избори да имате и под 10 пратеници. Племето ваше балисто бугарашко.

Kajgana Shop

На врв Bottom