Таму е друга причината, непожелни се каурите а на пример во 5ка од 18 пратеници сдс и вмро во 2016, се сведоа на 16 во 2020, пак нека им даваат на албанците гага.А во 6ка секои избори се помалку и помалку македонски пратеници, годинава можи и само 4 да се.
Ова треба да се изучува по факултетите.
...и дали „системот„ од ДИК паѓа по нарачка или сам од себе?...Дали по пребројувањето на гласовите членовите на избирачкиот одбор го сликаат записникот со изборните резултати од избирачкото место и го пуштаат електронски директно до ДИК?
Или само го носат до ОИК а потоа ОИК до ДИК? Дали податоците за изборните резултати ДИК ги добива од ОИК или директно од избирачките места?
Sent from my 23021RAA2Y using Tapatalk
Pa da ne ne, odma cim ovoj nekapeniot mu prati dopis vo OON deka pu pu nevaziEj, cuvajgo stariot Pasosh!! Pak ce pocni da ti vazhi
бугарски софтвер затоа паѓал...и дали „системот„ од ДИК паѓа по нарачка или сам од себе?...
Mora nekoj 493794 pati na den da vi crta, kolku sto gledam i toa e malce sprema filmot vo koj ste vlezeni. Apasiev vi e biten samo vo vasite glavi, da ne go tupite vie tri cetvorica sarenokurtonci tuka 24/7 i da go glorificirate kako mesaja, edinstveno ke bese spomnat kako gomnoto od sarenata revolucija, aktivniot ucesnik vo SJO, licnosta koja mnogu doprinese da sme vo gomnata vo koi sme sega od koi navodno ke ne vadel zaedno so ostanatite sarenokurtonci, denesni blagonadezni levicari.И затоа што е небитен, само по 493794 пати на ден го спомнуваш? Што ли ќе направеше владе, ако беше Апасиев некој битен, ќе го урнеше не форумот, туку цел интернет.
Апсолутно го разбирам твојот дефетизам, не е ова нешто ново и непознато. Напротив, многу често го има во нашево општество, за жал.
Ама, ниту е од некаква корист ова кукање, ниту пак е потребно. Ако до толку чувствуваш потреба да пишуваш едно исто по неколку пати на ден, можеш и на лист хартија да си го пишуваш.
Не знам дали си ме помешал со некој, или така напамет си бладаш, не сум сигурен дали воопшто некогаш сум го спомнал на форумов Апасиев. Ти со опседнат со него, човече.Mora nekoj 493794 pati na den da vi crta, kolku sto gledam i toa e malce sprema filmot vo koj ste vlezeni. Apasiev vi e biten samo vo vasite glavi, da ne go tupite vie tri cetvorica sarenokurtonci tuka 24/7 i da go glorificirate kako mesaja, edinstveno ke bese spomnat kako gomnoto od sarenata revolucija, aktivniot ucesnik vo SJO, licnosta koja mnogu doprinese da sme vo gomnata vo koi sme sega od koi navodno ke ne vadel zaedno so ostanatite sarenokurtonci, denesni blagonadezni levicari.
Pamtis NEMA PRAVDA NEMA MIR.
I zatoa nekoj treba celo vreme da ve potsekja koi ste i vo sto ne zaglavivte, za da ne ostani zaboraveno
Toa e najmalce sto mozam da napravam za da stetni bubacki kako sareno kurtonci zasekogas ostanat zapamteni kako talogot na edna drzava, kako najglupoto nesto sto nekogas imalo pravo na glas.
Znam deka ve boli vistinata, deka si ste vlezeni vo nekoj film tamu , no realnosta e taa, nema beganje od toa kolku i da glumite ludilo.
A tebe ti preci nesto ako e spomnat Apasiev i levica vo pravo svetlo ili sto e rabotata ?Не знам дали си ме помешал со некој, или така напамет си бладаш, не сум сигурен дали воопшто некогаш сум го спомнал на форумов Апасиев. Ти со опседнат со него, човече.
Да.А да прашам, за гласање ќе важат старите документи ?
Е како така бе? Нели неважечки се. Јас не го прифаќам тоа како одговор и не гласам.