Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.734
Поени од реакции
9.320
Не може така од ракав да кажува невистини за господа луѓе кои целиот свој живот и професионален ангажман го посветиле за доброто на народот и се вградиле во темелите на современата македонска држава....
За овие клептократи збориш?

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.253
Поени од реакции
5.507
Da ti zemam kućata, kolata tvoja, od roditelite, site nivi što gi imaš, i tie na selo, i da ti dadam edno 2000 evra....se soglasuvaš?
Проблемот е во тоа што „легалното„ одземање земјишни имоти не престана...и самиот можам да посочам како е одземен голем земјишен имот од мојот сега веќе покоен дедо, за дури 1Евро/м2, а земјиштето е потопено оти некое сомнително чиче, секако блиско до власта, решило да гради 3 мали ХЕЦ на блиската река...
Автоматски споено мислење:

Sakaš dokazi deka bilo taka????

Prašaj biko koj student što mu predaval Jane Miljoski koj go praveše zakonot za privatizacija( negov doktorat) ke ti kazi.......vaka predaval na časovi:

,,decaa.....jas ne sum kriv, taka mi naredija da pravam,,

Proba Jane malku da se izvleči, pa odma go stavija na tapet negovite deka toj e ,,ministerot vo trenerki,, što imal pari vo TAT.
Pa imaše istragi protiv nego....i na kraj koga toj se smiri, sve se zabošoti
Секако дека не е крив-чо‘екот едноставно си ги извршувал наредбите, дадени му „одозгора„, како што би рекле судените нацисти после ВСВ...

Да не се лажеме (како што би рекол Зоќе)-комунистите ја изведа приватизацијата и точно ги знаеја сите последици од тој грабеж, создавајќи ја првата генерација од домашни капиталисти, кои се‘ уште „дрмаат„ низ државава, држејќи го народов во сиромаштија и низок стандард...

Последно уредено:
Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.446
Поени од реакции
4.362
Da ti zemam kućata, kolata tvoja, od roditelite, site nivi što gi imaš, i tie na selo, i da ti dadam edno 2000 evra....se soglasuvaš?

Sakaš dokazi deka bilo taka????

Prašaj biko koj student što mu predaval Jane Miljoski koj go praveše zakonot za privatizacija( negov doktorat) ke ti kazi.......vaka predaval na časovi:

,,decaa.....jas ne sum kriv, taka mi naredija da pravam,,

Proba Jane malku da se izvleči, pa odma go stavija na tapet negovite deka toj e ,,ministerot vo trenerki,, što imal pari vo TAT.
Pa imaše istragi protiv nego....i na kraj koga toj se smiri, sve se zabošoti
2000 евра за имотот нема да прифатам. Тоа значи дека ако некој ми го земе имотот со сила, јас нема да ги земам тие пари, бидејќи сметам дека имотот ми вреди многу повеке. Со сила можат да ми земат ама со сила не можат да ми дадат. Тие што не прифатиле си ги вратија имотите во постапка за денационализација.
Нема никаква потреба да прашувам било кој студент на Јане, од причина што ми беше професор, односно јас сум негов студент и тврдам дека такво нешто човекот нема кажано пред нас како студенти, ниту пак некој колега од другите генерации, пред и после нашата, има кажано да Јане кажал такво нешто. Беше одличен професор, нека почива во мир.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.487
Поени од реакции
84.952
Приватизацијата на Бранко, Киро, Јане Миљоски и др. е криминалот со најзначајни последици, кои директно го одредија патот на државава (по удолница).

Поголеми последици за иднината на државата од све Грујо и Заев што направија.

Член од
3 јануари 2023
Мислења
9.164
Поени од реакции
5.751
Цел куп студенти (бивши, сегашни и идни) денгубат на форумов,
а зелени тресат, како во детска градинка.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.537
Поени од реакции
9.438
Не може така од ракав да кажува невистини за господа луѓе кои целиот свој живот и професионален ангажман го посветиле за доброто на народот и се вградиле во темелите на современата македонска држава....
ха ха господа кој немале за гашти пред да влезат во професионалниот ангажман за грабање на народен имот.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.317
Поени од реакции
15.489
2000 евра за имотот нема да прифатам. Тоа значи дека ако некој ми го земе имотот со сила, јас нема да ги земам тие пари, бидејќи сметам дека имотот ми вреди многу повеке. Со сила можат да ми земат ама со сила не можат да ми дадат. Тие што не прифатиле си ги вратија имотите во постапка за денационализација.
Нема никаква потреба да прашувам било кој студент на Јане, од причина што ми беше професор, односно јас сум негов студент и тврдам дека такво нешто човекот нема кажано пред нас како студенти, ниту пак некој колега од другите генерации, пред и после нашата, има кажано да Јане кажал такво нешто. Беше одличен професор, нека почива во мир.
Ok..nema da ae dokazime vaka, jas edno ti drugo. Eve so argumenti dokažimi zošto Gordana e vo zatvor, a Grujo vo begstvo za kupuvanje na blindiran Mercedes, koga prvoto nesto što go napravi Zoçi e što si kupi uste ponov, ave go gledam Tače pred Epinal vo Bitola go nosat so toj noviot

Od Gruki greben od mački:
mercedes-oliver.jpg

Od Tače najnoviot negreben od mački
20210808_122106.jpg

Dali imaše tender, izvestuvanje...promocija....

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.446
Поени од реакции
4.362
ха ха господа кој немале за гашти пред да влезат во професионалниот ангажман за грабање на народен имот.
Тоа што они се домаќини и добри стопанственици и направиле пари е за секоја пофалба, а за некои е причина за љубомора и завидлук...
Ако немале гаќи тоа само ја потврдува лагата која овде се пласира. Како можело во претседателската резиденција Билјана да викнат на состанок некој без гаќи?
А за да тврдиш дека некој грабал народен имот мораш за тоа да имаш правосилна судска одлука во која судот утврдил дека некој нешто грабал. На која правосилна пресуда го темелиш твоето тврдење дека некој грабал? Само судот може да каже дали некој грабал или не. Пример, има правосилна судска одлука дека Груевски муќкал и врз основа на таа судска одлука слободно можеш да кажеш дека Грујо е виновен за тоа и тоа. Инаку, без докази, од ракав и јас овде можам да кажам дека на наводната средба во Билјана бил повикан и присутен и Пунтер, кој имал гаќи и кој побарал и му било дадено да ги грабне Скопка пивара, Макпетрол, Цементара, Макстил, Тиквеш, Метропол и Белви во пакет арно ама тиквата пукнала кога истиот побарал и камп приколка во Крани по што настанала расправија и Пунтер по гаќи и на клоци бил избркан од Билјана и не му дале ништо...
Внимавај, за такви паушални и кафански муабети се сноси одговорност и предметните лица можат против тебе да поведат соодветна постапка пред судовите па после да останеш и без гаќи...

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.537
Поени од реакции
9.438
Внимавај, за такви паушални и кафански муабети се сноси одговорност и предметните лица можат против тебе да поведат соодветна постапка пред судовите па после да останеш и без гаќи...
можете сите вие кој немавте за гашти мене за куров да ми се фатите, пробавте еднаш порано ама не ви успеа планот, сега па ич, не ви сум се плашел ни во некој потешки времина а не па сега кога деновите ви се избројани.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.446
Поени од реакции
4.362
Ok..nema da ae dokazime vaka, jas edno ti drugo. Eve so argumenti dokažimi zošto Gordana e vo zatvor, a Grujo vo begstvo za kupuvanje na blindiran Mercedes, koga prvoto nesto što go napravi Zoçi e što si kupi uste ponov, ave go gledam Tače pred Epinal vo Bitola go nosat so toj noviot

Od Gruki greben od mački:
Прегледај го приврзокот 392411

Od Tače najnoviot negreben od mački
Прегледај го приврзокот 392412

Dali imaše tender, izvestuvanje...promocija....
Гордана е во затвор врз основа на правосилна судска одлука. Со истата правосилна судска одлука и Грујо е осуден на ефективна казна затвор ама он јуначиште избега како сокол а овие како пички го бркаат... Во судската постапка, судот ги ценел доказите и аргументите и нашол дека се виниовни и ги осудил. Тоа му е работа на судот. Во судската пресуда стои дека тие не се осудени затоа што го купиле мерцедесот ами затоа што постапката за купување на мерцедесот била незаконски спроведена...
Има еден друг момент, никој жив не споменувате дека со таа пресуда е осуден и Ѓоко Поповски.

можете сите вие кој немавте за гашти мене за куров да ми се фатите, пробавте еднаш порано ама не ви успеа планот, сега па ич, не ви сум се плашел ни во некој потешки времина а не па сега кога деновите ви се избројани.
Внимавај, може да ти се одрази... бегај од политика и мотика.

Последно уредено:
Член од
12 јули 2018
Мислења
1.816
Поени од реакции
5.921
Абе и за мене нема правосилна судска пресуда дека сум го убил комшијата, ама не значи дека ќе се врати од мртвите ако нема пресуда. Шо дека немало одлука, не значи дека господата не ја спровеле криминалната приватизација, и како да има судска одлука кога од тогаш до денес судството е нивна сопственост, не ќе ги судат тие кои ги поставиле за судии. Изгледа си од оние 4% со доверба во судството, или судија или фамилија судиска.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.734
Поени од реакции
9.320
Гордана е во затвор врз основа на правосилна судска одлука. Со истата правосилна судска одлука и Грујо е осуден на ефективна казна затвор ама он јуначиште избега како сокол а овие како пички го бркаат... Во судската постапка, судот ги ценел доказите и аргументите и нашол дека се виниовни и ги осудил. Тоа му е работа на судот. Во судската пресуда стои дека тие не се осудени затоа што го купиле мерцедесот ами затоа што постапката за купување на мерцедесот била незаконски спроведена...
Има еден друг момент, никој жив не споменувате дека со таа пресуда е осуден и Ѓоко Поповски.

Внимавај, може да ти се одрази... бегај од политика и мотика.
Си чул ли за ова?

1695992936156.png

Законите се пајажина низ која поминуваат големите муви, а малите остануваат.

Член од
3 јуни 2023
Мислења
650
Поени од реакции
2.201
Комуњарите испаднаа се правници. Како овој овде така и оние твитер пацови синиша, миниша се тоа е на правен и лижење муда за државна работа.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.446
Поени од реакции
4.362

Kajgana Shop

На врв Bottom