- Член од
- 20 септември 2022
- Мислења
- 1.891
- Поени од реакции
- 7.194
izdrzana i korektna analiza, zemi vo predvid uste eden fakt, poslab lider nemale od osnovanje, korumpiran, intelktualno diskutabilen, organizaciski nesposoben, za partiski angazman nezainteresiran, rezultatot im e zacementiran.Првин Левица во 2016 има настапувано независно од СДС на избори и им има одкинато некој мислам 12-14 000 гласа, не гледам како им помогнале со тоа што им земале гласови, тоа е како да кажеш Интегра со попот во 2020 им помогна на ДПНЕ. Втора работа ти кажав и претходно правиш премногу претпоставки за мене и што сум правел во минатото, во 2016 мене комуњарските познаници ( и роднини за жал) ме нарекуваа фашиста и небањат зошто викав дека не се менуваат лопови со одродени предавници, дека тоа е катастрофален избор. Ниту еднаш во животот немам гласано за СДС ( а и воопшто до последните парламентарни избори), единствено гласав за Иванов против Фрчко, дека нема шанси да седам на страна и Фрчко да стане претседател, и еднаш за градоначалник. На други избори немам гласано, 2016 не гласав зошто иако ги презирам СДС, ДПНЕ имаше веќе дегенерирано во СДС лајт и јас генерално не гласам против ( освен фрчко). Чисто да си кажам не ни гласав ниту за Камиказа за Скопје дека човекот е кловн, иако беше кандидат на Левица.
Трета работа си пишав дека сега сум член на Левица, за надвор од Скопје не знам али во Скопје е СДС мртва партија. Не постојат во ниту една сфера ниту на кое било ниво.
И за крај секако и си има анкети, во моментов разликата помеѓу Левица и СДС е некој 2-3%. На следните избори во Скопје СДС ќе има 4 пратеника.
- Целата политичка структура во Скопје им е во нокаут или полу распаѓање. Во Кисела Вода, Аеродром, Гази Баба не постојат воопшто. Нема совет каде што барем по еден советник не им се шитна и тоа запази од позиција на власт. На сите страни советниците, општинските функционери и таа нивната дилерска "младина" пробува да направи дил. Кога стигнаа до дереџето кај нас да почнат да доаѓаат можам да замислам што е по другите места.
- Комплетно ја изгубија културната војна, они во 2016 си направија имиџ базиран на "прогресивност","иднина" и "урбаност", буквално добија гласови дека малтретираа психички народ дека ако не гласаш за нив се сељак. Во моментов сите ги доживуваат како најдолна сељачана,
- Бела државна администрација ( културни работници, дипломати, здравствени работници, професори на факултети) како што си кажа и сам ДПНЕ последните години од власт им ги пунеше гзовите со евра за да ги купи, не разбирајќи дека поради точка број два они никогаш нема да гласаат за нив зошто иако ги земаат парите они сепак се чувствуваат супериорно наспрема нив. Во моментов зошто ДУИ им нагази со чизма на врат на сите овие зошто сите овие ресори ДУИ ги држи, комуњарите пиштат на сите страни и овдека ќе изгубат еден тон гласови.
- Последната работа е демографската промена, СДС си ги имаше тие "Југословените" во торба и тие им носеа еден тон гласови али нивниот гласачки блок природно поради годините веќе се намалува драстично. така и го изгубија Скопје.
Ако Мицко и ДПНЕ не направат некакво политичко самоубиство ( иако гледам веќе почнаа да се трудат), следната влада е ДПНЕ- ДУИ. Каде што ДУИ ќе биде појачана со уште некој 2-3 пратеника кои ќе им ги соберат од заедничките листи и ДПНЕ ќе се правда дека нема избор.
Да не се лажеме, Уставниот суд не го поништи Упатството за водење матични книги заради некои повисоки причини, туку заради тоа што не бил испочитуван законски утврдениот рок за објавување во Службен весник.
Се што прави оваа влада е во контекст на големоалбанските интереси. Одлуката ќе ја спроведат така или онака. Така сака нашиот стратешки партнер - у крајна линија.Абе некои овде, у времето кога беше потпишан Преспанскиот договор, многу лапрдаа за тоа оти во изводите немало графа националност па тоа било предавство, претходно имало графа, бришење на идентитетот, не сме повеке македонци, коси кубеа, умирачка нема друго чаре... а сега истите тие плачат и лапрдаат оти имало графа националност, оти Лога внел таква графа, и се спасивме добро е уставен ја поништил одлуката... и ај фати му го крајот, лудница...
Упатството пред Уставниот суд беше оспорено затоа што како изгледа изводот односно кои податоци се внесуваат во него е законска категорија, регулирано е со закон и тоа може да се менува само со закон а не со упатство од министерот што претставува под законски акт. И тоа е правнички во целост издржано и Уставен по тој основ требаше да го укине тоа упатство. Зошто решиле да го укинат по основ на рокот за објавување во сл.весник незнам, ниту сум ја прочитал одлуката на уставен да видам што образлагаат.Да не се лажеме, Уставниот суд не го поништи Упатството за водење матични книги заради некои повисоки причини, туку заради тоа што не бил испочитуван законски утврдениот рок за објавување во Службен весник.
Следниот пат УЧК ќе го запази рокот и готово.
оспорено е ради незапазен рокУпатството пред Уставниот суд беше оспорено затоа што како изгледа изводот односно кои податоци се внесуваат во него е законска категорија, регулирано е со закон и тоа може да се менува само со закон а не со упатство од министерот што претставува под законски акт. И тоа е правнички во целост издржано и Уставен по тој основ требаше да го укине тоа упатство. Зошто решиле да го укинат по основ на рокот за објавување во сл.весник незнам, ниту сум ја прочитал одлуката на уставен да видам што образлагаат.
odlichno napishano za bitolskiov pacovПрвин Левица во 2016 има настапувано независно од СДС на избори и им има одкинато некој мислам 12-14 000 гласа, не гледам како им помогнале со тоа што им земале гласови, тоа е како да кажеш Интегра со попот во 2020 им помогна на ДПНЕ. Втора работа ти кажав и претходно правиш премногу претпоставки за мене и што сум правел во минатото, во 2016 мене комуњарските познаници ( и роднини за жал) ме нарекуваа фашиста и небањат зошто викав дека не се менуваат лопови со одродени предавници, дека тоа е катастрофален избор. Ниту еднаш во животот немам гласано за СДС ( а и воопшто до последните парламентарни избори), единствено гласав за Иванов против Фрчко, дека нема шанси да седам на страна и Фрчко да стане претседател, и еднаш за градоначалник. На други избори немам гласано, 2016 не гласав зошто иако ги презирам СДС, ДПНЕ имаше веќе дегенерирано во СДС лајт и јас генерално не гласам против ( освен фрчко). Чисто да си кажам не ни гласав ниту за Камиказа за Скопје дека човекот е кловн, иако беше кандидат на Левица.
Трета работа си пишав дека сега сум член на Левица, за надвор од Скопје не знам али во Скопје е СДС мртва партија. Не постојат во ниту една сфера ниту на кое било ниво.
И за крај секако и си има анкети, во моментов разликата помеѓу Левица и СДС е некој 2-3%. На следните избори во Скопје СДС ќе има 4 пратеника.
- Целата политичка структура во Скопје им е во нокаут или полу распаѓање. Во Кисела Вода, Аеродром, Гази Баба не постојат воопшто. Нема совет каде што барем по еден советник не им се шитна и тоа запази од позиција на власт. На сите страни советниците, општинските функционери и таа нивната дилерска "младина" пробува да направи дил. Кога стигнаа до дереџето кај нас да почнат да доаѓаат можам да замислам што е по другите места.
- Комплетно ја изгубија културната војна, они во 2016 си направија имиџ базиран на "прогресивност","иднина" и "урбаност", буквално добија гласови дека малтретираа психички народ дека ако не гласаш за нив се сељак. Во моментов сите ги доживуваат како најдолна сељачана,
- Бела државна администрација ( културни работници, дипломати, здравствени работници, професори на факултети) како што си кажа и сам ДПНЕ последните години од власт им ги пунеше гзовите со евра за да ги купи, не разбирајќи дека поради точка број два они никогаш нема да гласаат за нив зошто иако ги земаат парите они сепак се чувствуваат супериорно наспрема нив. Во моментов зошто ДУИ им нагази со чизма на врат на сите овие зошто сите овие ресори ДУИ ги држи, комуњарите пиштат на сите страни и овдека ќе изгубат еден тон гласови.
- Последната работа е демографската промена, СДС си ги имаше тие "Југословените" во торба и тие им носеа еден тон гласови али нивниот гласачки блок природно поради годините веќе се намалува драстично. така и го изгубија Скопје.
Ако Мицко и ДПНЕ не направат некакво политичко самоубиство ( иако гледам веќе почнаа да се трудат), следната влада е ДПНЕ- ДУИ. Каде што ДУИ ќе биде појачана со уште некој 2-3 пратеника кои ќе им ги соберат од заедничките листи и ДПНЕ ќе се правда дека нема избор.
не е од Биртола од Роботино е, кај што се тепаат сегаodlichno napishano za bitolskiov pacov
ama dzabe e, on ushte misli deka levica e kriva sho padnal pastirot negov i site nelogichni raboti nego mu se logichni![]()
Тоа за националноста не е само Албански интерес туку првенствено бугарски интерес, со тоа за 200 денари ќе може да си се пишеш како сакаш и ќе си се вработиш по квота, ако помине таков закон исто како да сме потпишале поделба на македонија, лога е платен од радев.Се што прави оваа влада е во контекст на големоалбанските интереси. Одлуката ќе ја спроведат така или онака. Така сака нашиот стратешки партнер - у крајна линија.
Не верувам дека на следните избори, после овој мандат, ќе гласа некој за нив. Особено после пуштањето од затвор на овие од Смилковско и другиве криминалци.
Ќе треба целосно да се претопат во ДУИ ако сакаат политичка иднина.
Koj e tuka dovolno bolen da glasa za Aleksandar i Filip, da napomenam, dvajca koi se grci, shiriteli na Helenizmot i grchka kultura vo Mala Azija i Juzna Azija (koi da napomenam ne se ni pola svet, nitu pa Aleksandar e nekoj dobar vojskovodec) treba da se proveri dali e dobar. Za site ultrasi i nacionalisti koi ne doprele niedna obrazovna institucija, nitu si go znaat jazikot, nie sme Sloveni. Bugarite, koi gi mrazime, se isto Sloveni, nitu se Azjati, nitu cigani, kako shto Magjarite ne se Azijati, tuku Evropejci koi govorat Uralski jazik PORADI MALA RAKOVODECHKA ELITA kako shto bile Asparuh i malata banda Bugari od Stara Bugarija.Абе некои овде, у времето кога беше потпишан Преспанскиот договор, многу лапрдаа за тоа оти во изводите немало графа националност па тоа било предавство, претходно имало графа, бришење на идентитетот, не сме повеке македонци, коси кубеа, умирачка нема друго чаре... а сега истите тие плачат и лапрдаат оти имало графа националност, оти Лога внел таква графа, и се спасивме добро е уставен ја поништил одлуката... и ај фати му го крајот, лудница...
Си беше тоа во тиранска платформа. Патем уште неверуваат во неа борците против режимодот. Еве на пример го имам прашано @AntonT12 за тиранска одма одвраќа тема и оди накај бомбите за прикривање на убиство. Го прашуваш за тоа дали ја слушнал целосната бомба која е 10тина минути пак нема ништо. Исто и во живо се, ма бетер се еден кога го прашав истото ми стана одма телетабис и почна да блада еу, нато.Двајца осуденици од „Монструм“ на слобода ако помине Законот за амнестија, Косово уште одбива да го екстрадира терористот Демири
Уште едно од ветувањата на господинот Заев и комуњарите кон шиптараната-реализирано.
Поддршка од шипците за избори-обезбедена.
Шлајм во фаца на роднините на масакрираните деца- опален.
Буквално бугарите ти ја крадат средновековната историја ти за александар си запнал, него го земаа грците, сега и самоил ќе го земат, незнам како тоа тврдиш дека бугарите се словени кога не се, што мислиш нашите кралеви Хацон и Пребонд само со Ромеја се бореле, има теракотни икони за борби на словените и бугарските канови. Но нашата историска наука што тврди денес? дека нашата нација потекнува од 19век што е ноторна лага, нашата нација потекнува од средниот век или нејзините зачетоци исто како и кај другите балкански народи.Koj e tuka dovolno bolen da glasa za Aleksandar i Filip, da napomenam, dvajca koi se grci, shiriteli na Helenizmot i grchka kultura vo Mala Azija i Juzna Azija (koi da napomenam ne se ni pola svet, nitu pa Aleksandar e nekoj dobar vojskovodec) treba da se proveri dali e dobar. Za site ultrasi i nacionalisti koi ne doprele niedna obrazovna institucija, nitu si go znaat jazikot, nie sme Sloveni. Bugarite, koi gi mrazime, se isto Sloveni, nitu se Azjati, nitu cigani, kako shto Magjarite ne se Azijati, tuku Evropejci koi govorat Uralski jazik PORADI MALA RAKOVODECHKA ELITA kako shto bile Asparuh i malata banda Bugari od Stara Bugarija.
Sekoj Makedonec deneshen treba da se srami shto pravi bolna mentalna gimnastika da go opravda mozebi najloshiot chovek vo togashnicata, Aleksandar, koj e prichina za destabilizacija na region koj pod Persisko rakovodstvo CVETAL. Ako treba da se reche deka nekoj osvoil "cel svet", koj nepismenive nacionalisti go smetaat bliskiot istok i Azija, a ne chepnale kniga za ostatkot od Evropa, Azija, Afrika i Amerikite, togash treba da se reche deka Cyrus III e Carot na Carevite.
Nas ne ni trebaat Grci da se glupirame kako idioti pred ostatkot od Balkanot, nie treba da se zasilime i da ja promovirame nashata istorija do 6ti vek navamu, koga nashata Slovenska kultura e dojdena na Balkanot. Nashi junaci ne se Grci, tuku se Samoil, Goce, Jane, Chento, Karposh, Sandanski i Samoil.
тие не се ваши јунаци, тие се бугарски јунаци, ваши јунаци се Заев, Таче, Маричиќ. Џафери, Али ....Nas ne ni trebaat Grci da se glupirame kako idioti pred ostatkot od Balkanot, nie treba da se zasilime i da ja promovirame nashata istorija do 6ti vek navamu, koga nashata Slovenska kultura e dojdena na Balkanot. Nashi junaci ne se Grci, tuku se Samoil, Goce, Jane, Chento, Karposh, Sandanski i Samoil.