Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
24 март 2010
Мислења
15.329
Поени од реакции
26.278
Која е разликата од ова до амнестиите на Хорхе. Јас да сум соборец на Павле и Васиљ би бил попричично разочаран.
Тие на Иванов беа регресивни. Со цел државата да назадува. Овие се прогресивни, за влез во ЕУ!

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.882
Поени од реакции
7.167
Zbunet, padot na VMRO po avtomatizam znacese podem na SDSM. Ne e toa nekoja visa matematika. Trebase da bidis ekstremno glup za da toa ne ti e kristalno jasno. E sega vaka po pisanoto iskreno mi deluvas kako da ne ti bese bas jasno.
Ni togas a bogami ni sega.
Oti predadena i kako Apasiev taka kako sto go dal gospod mudar dojde do toj genijalen zaklucok. Od kade na SDSM 49 pratenici. Koj mu gi dade, mile od bosna. Pa gi glasavte be torko, sigurno jas ne gi glasav. Jas vi sum kriv ili Zaev i SDSM deka ste politicki nepismeni i deka vi go nacukaja do kocanka. Odtamu e i ona izrekata iskoristeni sareni kurtoni, oti bukvalno ve iskoristija. Toa deka vie si se trsite deka ste imale najdobri nameri ne ve amnestira od odgovornosta ili deka ste glupi. Kako sakas vrti pak isto idi, toa deka ti nemas kapacitet da sfatis nekoj raboti ne go pravi toa pomalce tocno ili laga. Toa se fakti, lesno proverlivi, ne e nekoja tajna ova. Koj ja finandirass sarenata, koj nosese boja, baloni, dnevnici. Ili tebe ne ti dadoja nisto, sam od doma si nosese. Taka samoinicijativno resivte revolucii da krevate. Stvarno ne mi se veruva deka covek moze da bide tolku naiven, no od druga strana Levicar si, toa kaj vas se podrazbira. Nesto kako zastiten znak vi e. Gledas nekoj treska zeleni, naiven ko francuska sobarka, 99% mora da e bivs saren kurton ili po novo Levicar :toe:.
Абе Владе, народот гласа, не револуцијата. ВМРО победи на изборите во 2016 и покрај Шарената, зошто Гвујо не успеа влада да направи и дозволи Заев да го стори истото после рекордни 171 денови?

Член од
11 април 2023
Мислења
2.158
Поени од реакции
7.219
Ako i posle noviov zakon sto si go izglasaa nositelite na javna funkcija pak izlagate da gi glasate neznam sto da vi kazam.Najdobro za ovaa severna vukojebina e da se podeli i da vladeat drugi zakoni nie ne zasluzuvame drzava nie sme STOKA NAROD.
Sekoja cest za sipovite sekade se vlezeni i za se odlucuvaat,imaat celosna kontorla na vukojebina i pravat sto sakaat, a vo megu vreme za razbivanje monotonija ili od kurtasak prema narodnot si igraat basket i futbal vo kancalarija.

Член од
28 март 2023
Мислења
640
Поени од реакции
1.006
@мкд владе
Владимире џабе се повторуваш ко расипана плоча, падна Републиката зашто на тогашнато државно раковдство не му стискаше газот да си ги изврши своите обврски па и по цена на живот. Премиерот беше уценет, ги видовме аудио/видео снимките и знаеа дека копилето има поддршка, ако него го спаковаа многу полесно ќе беше. Судење ич, само некој гепек му беше потребен.

Постапките на копилето беа државен удар по секој основ и мораше тоа да биде решено. Следни на сцена ќе беа меѓуетнички пресметки (за што испипаа пулс со масакрот на смилковско езеро што беше отворена провокација за војна, буквално војна до требење бараше тој настан, мудро постапи Македонецот тогаш). Видоа дека не се собравме под оружје, следеше Диво Насеље но ги пресретнаа на време (иако предадени пак од сограѓаните наши почитувани гроб да им мочам) и Бродец кај што со смкнати гаќи ги фатија па сереа и плачеа.

Го промашив временскиот тек на настаните ама ме разбираш што сакам да кажам. Тој беше моментот да бидеме држава и многу ствари ќе беа појасни. Сега од гомнава кај што дишиме со сламка мора да се излезе и да се изгради петтата Република, дом на Македонците. Крушевската не ја рачунам, игравме кур со турците :icon_mrgr:

Машата не ви ја бива да ви ебам мајката :icon_lol:

Последно уредено:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.185
Поени од реакции
5.398
Зоти Грубими дегустирал гулаш со свинско во ексклузивен ресторан во Будимпешта?...:unsure:
Автоматски споено мислење:

Владимире џабе се повторуваш ко расипана плоча, падна Републиката зашто на тогашнато државно раковдство не му стискаше газот да си ги изврши своите обврски па и по цена на живот. Премиерот беше уценет, ги видовме аудио/видео снимките и знаеа дека копилето има поддршка, ако него го спаковаа многу полесно ќе беше. Судење ич, само некој гепек му беше потребен.
Се потпишувам!...(y)

Комуњарата е 6-та година на власт затоа што ДПНЕ и сердарот не покажаа „топки„ и не си ја завршија „домашната задача„, па сметаа дека на 27-ми (април, нели...) „некој друг„ е должен да ја брани државата...

Последно уредено:
Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.028
Поени од реакции
6.153
Најдобра работа што се случи во 2017 е прекршувањето на мајскиот договор победник со победник, сите овие циркузи мора еднаш ние да им ги ставиме на терет на албанците, а имаат многу гревови, ќе си ја вратиме државноста ако сме малце паметни, да не дозволиме повторно типовите со паролите братство и единство да пресудат за целосно изчезнување на нашиот народ.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Зоти Грубими дегустирал гулаш со свинско во ексклузивен ресторан во Будимпешта?...:unsure:
Автоматски споено мислење:

Се потпишувам!...(y)

Комуњарата е 6-та година на власт затоа што ДПНЕ и сердарот не покажаа „топки„ и не си ја завршија „домашната задача„, па сметаа дека на 27-ми (април, нели...) „некој друг„ е должен да ја брани државата...
Мислам апсурдно и небулозно е ова што го збориш…
829737FD-94DC-4760-A593-80E59F21FB27.jpeg

Ivan898

they see you, but you don't see them!
Член од
3 јуни 2020
Мислења
417
Поени од реакции
792
Драган Богдановски бил во право кога рекол дека Вмро како партија треба да се избрише, плус која владее со кодоши уште од формирањето.Не ми е јасно како некои ботови таму не разбираат дека Мане Јаковлевски дава тендери за дрва и струја на луѓе кои не се компететни за тоа, па Антонио Милошовски да го имаат во партија а ликов во 2002 сакал да се префли во Сдс затоа што немало за него пари во Вмро.Оној глумецот Димовски ликов соработник на Дбки, место да го истераат они го држат а Љупчо као да “не знаел” .Грујо веројатно евреите го исфорсираа за нивни некои интереси, уште од 1997 година прават мит па разговори со Сам Вакнин, па некој театар дека во министерство за економија кога беше со упалени светла па дека работел до 11 вечер ноќта, све станува јасно кога лик како Мијалков станува на чело на службата, а ваму моткал работи со Сдс за лични и нивни интереси.Срањата кои Грујо ги направи поради негова наувност иликови кои го манипулираа ја дестабилизираше партија која се согласи да се продаде по којзнае кој пат.Жмиц и Ќурка иста сорта, влашкото лоби која ја цепа финансијски Македонија уште од времето на 80тите на Колишевски.Жмиц само да се има пари и тендери и да се тера бизнисот за хидроцентрали со неговиот кум и Ангушев па и веројатно и српската бизнис линија.Сдс секогаш против интересите уште од старт, Заев како лик кој има све во рака да смени се покажа како еден инсталат од странците, па на Шарена доаѓаат ликови да бранат демократија а они уништувале животи, оној поганот Милчин неправедно згаснал живот а оној Бабамовски којзнае колку срања има правено па сега за сето тоа се кае, не бил свесен 90тите..
Лошо е што секогаш чека народот од партиски да се собере и што чекаме секогаш од некој друг да ни решава проблеми а ние да си лежиме и да коментираме.Да сакаа американците вистниски да ја згаснат корупцијата тука, со овој договор меѓу трите пари ке ги блокираше сите партнерски односи со Македонија но мора да си чепнат некое природно богатство.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.706
Поени од реакции
37.691
...со Законот за изменување и дополнување на Кривичниот законик, кој вчера експресно бил усвоен во Собранието, со европско знаменце и во забрзана постапка со кои измени се предвидува и намалувањето на казните за злоупотреба на функцијата и за злосторничко криминално здружување, всушност ќе важи од објавување во Службен Весник, па натака за нови идни пресуди, све тоа што е осудено до сега не може да важи овој закон за уназад кривични пресуди, освен ако не се амнестира старите кривични пресуди.

....така да, доста ја наметнувате опозиција, ова е иден бенефит на позиција т.е власта ако не ги добие следните избори си мести помали казни, исто како што се направиле измени и партизација во судството преку брзото СЈО ем да осуди и елиминира конкуренција, ем да си направи терен за самоволие без одговорност и крадење на фондовите и осиромашување на државата, до нејзино исчезнување.
п.с.
...доста му го пушите на Грујо, ми се скурчи да слушам то па то.

Член од
3 јуни 2023
Мислења
650
Поени од реакции
2.201
После сите овие скандали и криминали секој втор ден, корупција, урнисување на правен поредок, закони за амнестија, бришење газ со Устав, да беше активен еден член на форумов, сега сигурно би бил многу разочаран и би рекол дека комуњариве ја направија државава Белорусија на Балканите. :icon_lol:
Далеку сме од Белорусија. Ајде да почнеме од коефициенти на интелегенција, скоро сите статистики што сум сретнал се при врвот со Финска во Европа. Далеку почиста држава од веќе недефинираниов политички субјект РСМ, индустрија далеку подобра, ИТ секторот бркот почна пред 20 години да го развива па кога се искурчија програмерите и скокнаа доста како овде ги рати на земја со поголеми даноци, Минск е Копенхаген за Шкуп, ако си работел со белоруси се доста професионални и паметни. Нема внатрешна закана за поделба и распад. Олигархија освен ако е Лукашенко немам прочитано ко што има во Русија и Украина.
Тие што прават споредба со Белорусија се разни комуњарски неписмени пацови. Толку санкции имаат, ја одбраа финансиски далеку послабата геополитичка страна и пак имаат поголем БДП по жител од нас.

Може да се споредуваме само со умрената Молдавија па и Босна донакаде само зашто е политички нестабилна, крв до колена беа пред 30 години, разрушена и пак поголема плата и бдп по жител од нас. Ма да само Молдавија ни останува.

Со Косово и Албанија економски сме подобри и тоа ќе е уште 2-3 години ама сме нивни кучки благодарение на муртино за да виде на власт и да лапнат некој тендер. Со наши даноци и здравствено се плаќаат скапи лекови за рак и тие завршиле поефтино на Косово , а на нас физиолошки раствор со витамин Ц.

Kajgana Shop

На врв Bottom