Политички случувања во Израел

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.371
Поени од реакции
6.976
Прегледај го приврзокот 431742

После ова и ништо не им преостанува на Израел освен да прекинат со огнот, да ја изградат повторно цела Палестина, да ја признаат, да и дадат и дел од својата територија, па и што уште не друго, против све се може, ама против ваквите небањанковци со влакна под мишка у никој случај. :cenzura:
Овие на мапа не знаат да покажат каде е Палестина.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.944
Поени од реакции
83.232
Ова како што Русите гаѓаат кафулиња и хотели, па место платеници убиваат цивили и деца. Јако бате си бил ти.
Да, немаат друга работа ќе гаѓаат кафичи и хотели на рандом. Исто важи и за Украинците.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.489
Поени од реакции
33.636
Еве пример за свесен Евреин кој разбира дека кога чашата ќе се преполни, покрај сувото гори и сировото.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.534
Поени од реакции
42.028
Гледам било јом кипур, вртеле кокошка околу глава. Да им честитам на јамајка и компанија.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.851
Поени од реакции
4.987
Обичај било за јом кипур да се врти жива кокошка околу глава.

Веќе ми е жал за кокошките...ни криви, ни должни.

Жива „среќа„ е што не се исколени, оти во старозаветние верски обичаи, очистувањето на Еврeите од своите гревови се вршело од страна на нивното свештенство, кое коле жртвени животни и со пролеаната крв ги попрскува грешниците.

Она што се‘ уште ги спречува Евреите да ја повторат/обноват крвната жртва, тоа е разурнатиот Соломонов храм, како единствен простор/објект во Ерусалим, во кој може да се практикува крвна жрва. Се чини дека и „проболемот„ со наоѓање на чиста јуница, со црвена боја, која треба да биде жртвувана, ќе биде решен...

Последно уредено:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.470
Поени од реакции
27.279
Еве пример за свесен Евреин кој разбира дека кога чашата ќе се преполни, покрај сувото гори и сировото.

Човекот е во право. Меѓутоа тие што се бавтаат со ова не се ни 5% од евреите. Со вакви работи се бават и многу западњаци и дојденци во Америка. И нема тука никаков заговор, туку има само лични интереси и алчност. И точно е дека во случајот на евреите заради тие 5% на крајот ќе го јадат сите евреи, како што го јаделе во Германија.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.489
Поени од реакции
33.636
Човекот е во право. Меѓутоа тие што се бавтаат со ова не се ни 5% од евреите. Со вакви работи се бават и многу западњаци и дојденци во Америка. И нема тука никаков заговор, туку има само лични интереси и алчност. И точно е дека во случајот на евреите заради тие 5% на крајот ќе го јадат сите евреи, како што го јаделе во Германија.
Нема заговор во тоа. Има заговор во фактот дека тој мал процент ја контролираат наративата во медиумите, ги контролираат банките, ги контролираат самиоте САД и повеќе.
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.470
Поени од реакции
27.279
Нема заговор во тоа. Има заговор во фактот дека тој мал процент ја контролираат наративата во медиумите, ги контролираат банките, ги контролираат самиоте САД и повеќе.

Не е ни тоа вистина.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.489
Поени од реакции
33.636
Не е ни тоа вистина.
Не се Евреите тие кои ги контролираат САД?
Па тогаш кој ги контролира САД?

Во други прилики сум те прашал, никако да ми одговориш: Кој ги контролира САД?
Јас ја аргументирав својата теза, ти можеш да не се согласуваш ама без аргументи тој твој став нема тежина.

И зошто ова ти е толку незгодна тема, дискусија а тоа кој ги контролира САД?
Ако САД се демократија, тогаш народот ги контролира САД преку политичарите кои ги бира на избори. Но пошто политичарите на власт ги носат моќниците/олигарсите тогаш САД не се демократија туку олигократија. А ова инаку е факт со научни студии дека САД дека САД се олигократија. Како што во САД олигарсите ги носат политичарите на власт, така и следствено ги поседуваат.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.534
Поени од реакции
42.028

тврдењава дека се најдобра раса ме потсеќа на некој друг низ историјата што го има тврдено тоа :icon_lol:

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.489
Поени од реакции
33.636
тврдењава дека се најдобра раса ме потсеќа на некој друг низ историјата што го има тврдено тоа :icon_lol:
Споредбата е соодветна, пошто исто како нив без претседан убиваат цивили... Со таа задршка што за нацистите имаме и оснаван сомнеж дека им е накалемено повеќе одошто навистина направиле. Но за Ционистиве им ги следиме злосторствата пренесувани на видео во живо 24/7.

Kajgana Shop

На врв Bottom