W
Werther
Гостин
Отвори си Антихрист на Вики и тумачија сам.Искрен идиот е да немаш грижа или? Ами тогаш придаФчево безгрижен шо значење би имало? Aj протумачи ми ја малку ,,изреката" oд Ничета
Отвори си Антихрист на Вики и тумачија сам.Искрен идиот е да немаш грижа или? Ами тогаш придаФчево безгрижен шо значење би имало? Aj протумачи ми ја малку ,,изреката" oд Ничета
Ja имам зачитано, ама глупа ми е искрено Ми се коси со филозофијата на живеење, или да речам премногу нарцисоидна ми е, од страна на човечкото битие и неговата егоистичност, премногу себична, ограничена и празна.Отвори си Антихрист на Вики и тумачија сам.
Секој си има право како ќе си го живее животот и каков избор ќе направи.Ja имам зачитано, ама глупа ми е искрено Ми се коси со филозофијата на живеење, или да речам премногу нарцисоидна ми е, од страна на човечкото битие и неговата егоистичност, премногу себична, ограничена и празна.
Веројатно поради црвеново го имам ставот.
Не е за разбирање, приоритет давам на нешто шо се вика духовно а Ничета го негира или плука да речиме по истото. Пак на црвеното се врајчам од погоре. Ниче е посебен во мислите, но според мене не е најфилозоф, интересен е максимално и назад како личност и поттикнувач на нова филозофска мисла , но не бев јас од оние средношколци кои ,,свршуваа" за да бидат ,,посебни" ко него Си го сакав Кантче најмногу како најдобар филозоф според мене со најголем придонес.Секој си има право како ќе си го живее животот и каков избор ќе направи.
Јас на пример се согласувам со тоа што го напишал Ниче за Исус и со секој негов став за Христијанството,
Не сакам да бидам дел од таков робовски морал и да страдам од апатија.
Можеби и не си ја разбрал добро во целина.
И јас го почитувам Имануел,но не би користел апстрактни зборови како вистина,ептен широка тема е тоа.Не е за разбирање, приоритет давам на нешто шо се вика духовно а Ничета го негира или плука да речиме по истото. Пак на црвеното се врајчам од погоре. Ниче е посебен во мислите, но според мене не е најфилозоф, интересен е максимално и назад како личност и поттикнувач на нова филозофска мисла , но не бев јас од оние средношколци кои ,,свршуваа" за да бидат ,,посебни" ко него Си го сакав Кантче најмногу како најдобар филозоф според мене со најголем придонес.
Пример креационизам можда е сајнс фикшн , но Биг Бенг е еден вид на докажана невистина од друга страна, така да првово уште е нецелосно сфатливо и нема да биди за долго време или засекогаш, како што вели Кант, недокажливи вистини демек шо се прифаќаат или не се прифаќаат.
Да не ја грдиме темава да не ни спискаат некои од модераторите.