Позитивни и негативни личности од историјата

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Јас не сум насилен ни колку ти што си (за пајаците и зоните :) ). Ама секогаш на некого му “скиснува“ од одредени луѓе или групации, народи... И ако не прави (ретки се тие што прават конкретно зли дела), тогаш барем ќе помисли и тука апсолутно невина личност не постои... Кој се декларира за таков - лаже.
Во право си. Човек кој ја сака историјата не може да биде насилен. Ти се извинувам, што ги повредив твоите чувства. Слобода е да се прави се што на друг не пречи, а мислењето никому не може да пречи. Legibus idcirco servimus, ut liberis esse possimus.
Кој е на сликата над твоето име?
 
Член од
8 ноември 2008
Мислења
2.172
Поени од реакции
1.265
Во право си. Човек кој ја сака историјата не може да биде насилен. Ти се извинувам, што ги повредив твоите чувства. Слобода е да се прави се што на друг не пречи, а мислењето никому не може да пречи. Legibus idcirco servimus, ut liberis esse possimus.
Кој е на сликата над твоето име?
- Baron Münchhausen :)
 

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
27
Ма ништо, само окупација.
Окупирале нешто веќе окупирано? Кој би им бил интересот да ја окупираат Македонија? Ти убо знајш кој окупирал и кој сеуште има окупирано а за германците дека не окупирале баш ти се изнасмеав. Арно напишав дека уште ве лажат комунистите ама ми го избришаа коментарот.
 

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.059
Окупирале нешто веќе окупирано? Кој би им бил интересот да ја окупираат Македонија? Ти убо знајш кој окупирал и кој сеуште има окупирано а за германците дека не окупирале баш ти се изнасмеав. Арно напишав дека уште ве лажат комунистите ама ми го избришаа коментарот.
Добро ајде Македонија веќе била под српско па Германците не ја окупирале. Ама тоа што Хитлер не ја поробил и Македонија не значи дека е позитивна личност. Ако не сме виделе лошо од Германците (а сме виделе), сигурно не сме виделе ни добро.
 
Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Аман од тој Хитлер... Хитлер оградувал делови од градовите и ги нарекувал гета. Денеска во Скопје, зонашите оградуваат делови од Градот и ги нарекуваат зони или паркиралишта. Погледнете како се викам. Јас не поднесувам ништо што подсеќа на Хитлер.
 
Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Смрт за зони и пајак возила @ Кариес
Огромна и суштествена е разликата. Pогледни го поимот Ghetto во Wikipedia.
Кај Хитер се работи за присилна гетоизација, со цел дел од популацијата да се опљачка, понижи и малтретира и физички ликвидира.
Во Шуто Оризари, Стајковци, Скопско Поле и на други места, има благи елементи на социјална гетоизација.
Единтвена присилана гетоизација јас гледам во „ зонското паркирање “, затоа и толку упорно и жестоко му се спротивставувам.
 
Член од
8 ноември 2008
Мислења
2.172
Поени од реакции
1.265
Зонското паркирање не е гетоизација. Зонското паркирање е дрчотија за пари. Кога земаа пари за правење на водоводи не кажуваа дека ќе треба во шише вода да си купуваме. Со самодоприноси ги правеа улиците и тротоарите, паркинзите - сега бараат да плаќаме за нешто што ние или нашите родители го граделе. Тоа е узурпација на слободата...
А, да не сум оф-топик... Позитивна личност од историјата - Катиљ Ѓорѓи! (Лично го познавав). Еве го на слика :
Катиљ Ѓорѓи (Ѓорѓија Мијаковски) на прагот од својата куќа во ’70-тите години од  20 век.jpg
 
Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Зонското паркирање не е гетоизација. Зонското паркирање е дрчотија за пари. Кога земаа пари за правење на водоводи не кажуваа дека ќе треба во шише вода да си купуваме. Со самодоприноси ги правеа улиците и тротоарите, паркинзите - сега бараат да плаќаме за нешто што ние или нашите родители го граделе. Тоа е узурпација на слободата...
А, да не сум оф-топик... Позитивна личност од историјата - Катиљ Ѓорѓи! (Лично го познавав). Еве го на слика :
Прегледај го приврзокот 34728
Потполно си во право. Тоа е узурпација на слободата... Меѓутоа останувам на ставот дека зонското паркирање е облик на гетоизација на богатите.
Јас живеам во центарот и сум „ привилегиран “.да плаќам 200 денари месечно, а други мои сограѓани плаќаат 40 денари на час и се изложени на поставување на лисици и пајак возила. Во доверба ќе ти кажам дека јас не ги плаќам ниту тие 200 денари , бидејќи надлежните ме ослободиле, мислејќи дека јас толку жестоко се спротивставувам ради 200 денари. А јас се борам са СЛОБОДАТА....
За Катиљ Ѓорѓи, досега не сум слушнал. Каде би можел да прочитам нешто за него.
Инаку мој идол од историјата е Лафајет. Marie-Joseph Paul Yves Roch Gilbert du Motier, marquis de La Fayette.
 
Член од
8 ноември 2008
Мислења
2.172
Поени од реакции
1.265
За почеток можеш да ја слушнеш песната “Болен ми лежи Катиљ Ѓорѓи“.
 
Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.665
Зонското паркирање не е гетоизација. Зонското паркирање е дрчотија за пари. Кога земаа пари за правење на водоводи не кажуваа дека ќе треба во шише вода да си купуваме. Со самодоприноси ги правеа улиците и тротоарите, паркинзите - сега бараат да плаќаме за нешто што ние или нашите родители го граделе. Тоа е узурпација на слободата...
А, да не сум оф-топик... Позитивна личност од историјата - Катиљ Ѓорѓи! (Лично го познавав). Еве го на слика :
Прегледај го приврзокот 34728
Треба да си прилично стар за персонално да познаваш некој како Ѓорѓи Мијакоски. Од каде се знаете? Да не сте биле роднини?
 
Член од
8 ноември 2008
Мислења
2.172
Поени од реакции
1.265
Треба да си прилично стар за персонално да познаваш некој како Ѓорѓи Мијакоски. Од каде се знаете? Да не сте биле роднини?
Комшии. Јас учев гимназија кога умре, си поживеа добар низ години...
 
Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
За почеток можеш да ја слушнеш песната “Болен ми лежи Катиљ Ѓорѓи“.
На Youtube ја најдов и ја слушнав песната во повеќе верзии. Но ненајдов никаков податок за Него.
 
Член од
8 ноември 2008
Мислења
2.172
Поени од реакции
1.265
На Youtube ја најдов и ја слушнав песната во повеќе верзии. Но ненајдов никаков податок за Него.
Има нешто на ФБ, нешто прочитав на профилот од “Прилеп стари фотографии“ (коментари на луѓе што го познавале), мислам и дека некој подготвувал нешто да напише поопширно за него (книга или слично нешто).
 

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Хитлер мајсторе партал правел.. Да дојде кај нас има да ја направи Македонија хахаха
 

Kajgana Shop

На врв Bottom