Пожар во Кочани, диско Пулс.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.740
Поени од реакции
11.898
Истото го кажа и тогаш, дека досега не е утврдена одговорност, но понатака доколку истрагата открие нешто ново, ќе се постапи како и за другите.

Исто и овие засега 34 осомничени, не се финална бројка.

Изјава од 16.03.2025:
Најпрво пробува да го извади, не е под него надлежност, не ги издаваат општините веќе лиценците итн итн. Е јбг овој му влегува искусно и знае што да го праша па на крај зема Тошковски превртува очи

Член од
14 април 2012
Мислења
33.179
Поени од реакции
68.683
Најпрво пробува да го извади, не е под него надлежност, не ги издаваат општините веќе лиценците итн итн. Е јбг овој му влегува искусно и знае што да го праша па на крај зема Тошковски превртува очи
Не знам како не можеш да разбереш. Тошковски не е тој кој мора да каже кој е виновен. Тоа го прави судот. Полицијата собира докази, судот суди. Не министерот за Внатрешни работи.

Зарем очекуваш да каже за човек кој стои до него, да крив е, еве, собираме докази, дур овој нема никаква забрана за напуштање на земјата, и да му ја кидне дур не го приведат? Не ве разбирам.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.411
Поени од реакции
22.052
Па убаво му одговорил дека општините не ги издаваат лиценците, туку Министерството за економија. Еве ти една таква лиценца, издадена од министерството, со потпис на државниот секретар по овластување на министерот за економија.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.348
Поени од реакции
6.732
Понеделник сите ќе излезат и ќе бараат одговорност и тоа ќе биде општо национално без партиски знамиња, со пораки за одговорност и никогаш да не се повтори ваква трагедија, е сега поврзување на ова со Вучиќ и Србија мислам дека е рано да се каже, Вучиќ е децении на власт, не гледам на протестите кај нас како антивладини иако некои посакуваат да е така.

Член од
11 октомври 2024
Мислења
492
Поени од реакции
885
Не знам како не можеш да разбереш. Тошковски не е тој кој мора да каже кој е виновен. Тоа го прави судот. Полицијата собира докази, судот суди. Не министерот за Внатрешни работи.

Зарем очекуваш да каже за човек кој стои до него, да крив е, еве, собираме докази, дур овој нема никаква забрана за напуштање на земјата, и да му ја кидне дур не го приведат? Не ве разбирам.
Не можеш да објасниш на луѓе со ајкју 55 и кои не разбираат што значи презумција на невиност. Невин си се дур не те осудат. Сакаат правна држава, а не знаат што значи тоа.

1000 пати повторена лага станува вистина и се служат со манипулации кога народот е лесен за манипулација.

Член од
30 август 2012
Мислења
3.653
Поени од реакции
6.455
Не тресете глупости. Сте чуле, а не дочуле нешто.

Никој никаде не дал оставка.

Во Грција се случи несреќа со возот и Мицотакис се уште е на власт. Валенсија беше покосена од поплава, пола град уништен. Иста влада. Можам до утре да ти набројувам примери.

Во Македонија успеваат вакви шарени револуции и “пленуми“ затоа што Македонија има многу слаб државен апарат и разни служби роварат тука.
Ти си чул .
Не туку треси , за ист ваков случај во Романија во диско пожар во Букурешт 65 загинати во 2015-та цела влада со се премиер оставка дадоа .
Второ мешаш поплава (читај природна непогода ) со овај случај.
Трето за Грците тебе ти личат на нормална држава ?

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.348
Поени од реакции
6.732
Ти си чул .
Не туку треси , за ист ваков случај во Романија во диско пожар во Букурешт 65 загинати во 2015-та цела влада со се премиер оставка дадоа .
Мешате баби и жаби

Член од
24 август 2017
Мислења
625
Поени од реакции
1.423
И кој ќе го носиме на власт ?
Прв протест со партиски ликови , со неписмените од минатото, после тоа нема ни 500 да има. Нема моментално кој да замени оваа власт за жал , и многу е заебана ситуацијата народот е незадоволен бара сите да ги апсат по затвори , а кој е опција ?
Достате со то кој ќе носиме на власт, малоумно звучит.Не требит никој да се носит, доста е прво власта да се исчистит од сите корумпирани морони пред се во нејзините редови, не може цел живот да те раководат и крадат едноклеточни амеби, амеби кои не доведоа на ова денес- циркус од народ и држава кои се пред истребување

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.740
Поени од реакции
11.898

Не, очекувам да каже директно се води постапка сите инволвирани ке го јадат а не па он не бил задолжен па знаеееш лиценците ги издава министерството
Јас не разбирам ти што очекуваш од новинариве да биде послушни и само да климаат со глава? Гаѓаат во центар и тоа со право зашто до сега ниеден бивш политичар а камо ли актуелен да е затворен

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.348
Поени од реакции
6.732
Да не забегуваме за политика на оваа тема, има друга тема за тоа.

Член од
30 август 2012
Мислења
3.653
Поени од реакции
6.455
Достате со то кој ќе носиме на власт, малоумно звучит.Не требит никој да се носит, доста е прво власта да се исчистит од сите корумпирани морони пред се во нејзините редови, не може цел живот да те раководат и крадат едноклеточни амеби, амеби кои не доведоа на ова денес- циркус од народ и држава кои се пред истребување
Изгледа кинески пишат наместо да бараме одговорност ќе се залепат опозициски лешинари и ќе си еби се мајката

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.740
Поени од реакции
11.898
Па убаво му одговорил дека општините не ги издаваат лиценците, туку Министерството за економија. Еве ти една таква лиценца, издадена од министерството, со потпис на државниот секретар по овластување на министерот за економија.
Па да де верувам дека е така ама оввој му вика одобрение за послем 1 саат да работи дава општината и на тоа Тошковски врти очи
Без притисок од јавноста дефинитивно ке го јадеа само врататите

Член од
12 мај 2014
Мислења
1.211
Поени од реакции
2.918
Ти си чул .
Во Романија паднаа оставки поради лошо справување после несреќата, многу повредени починаа подоцна во болница. Да не раскажувам, некој претходно убаво објасни што се случувало.
И не разбирам, сега за сега добро се справува МВР, без разлика дали под притисок или не. Нема зашто оставки сега. Ако подоцна во истрагата се докаже нивна одговорност, тогаш може да се бараат оставки.
А сега бараат, пошто им жежи под гзот да не отворат пак нова истрага за болницата.

Член од
22 мај 2023
Мислења
74
Поени од реакции
147
Во понеделник ќе има многу народ на плоштад повеќе од претходниов пат. Чим видов како споделуваат познаници и пријатели што уопште не се замараат со политика , ќе биде помасовно.
Не знам кој стои зад иницијативата "кој е следен" , но ми мириса на исто сценарио како во Србија, тотално пресликување.
Еве супер ќе ја бутнат владата, да речеме ако им успее... дали некој од овие што се истрчуваат знаат што да прават после тоа?
Дали они се спремни да ја преземат одговорноста на курто и мурто?
И пошо сто пати лепите етикета , не подржувам ниедна партија, туку многу просто прашувам, дали некој од тие знае што ќе прави откако ќе падне владата?
Jas do sea ne sum sretnal NITU EDEN covek da bara promena na vlada(osven partiski krvopijci od ednata i drugata partija, ednite sto napagaat konstantno, drugite samo sto trgaat od nivna perspektiva i direkt vrakaat so kontra-udari, a isti kur bea i oni za vreme na prethodnite tragedii) ili nesto slicno. Lugeto baraat pravda. Eve, Mickoski ima odlicna pol-pozicija dokolku saka da smeni nesto. Se sluci Frosina pred nepoln mesec, sega ovaa tragedija. Taman u koren da gi isece mnogu raboti, i da proba da rascisti so del od "nashite" i od "vashite".

Lesna mu zemja na decata. Nema shto da se zbori, nas ne ischuval Gospod vo ogromna mera koga ke se setam po kakvi se ne dupki sme izleguvale i ne sme imale posledici, istoto shto se sluci vo Kocani bukvalno mozelo da se sluci vo povekje od 90% od takanarecenite klubovi vo zemjava.

P.s. partiskite pacovi, lesinari i hieni ne mozea da docekaat ni edna nedela da pomine periodot na zalost, pa da pocnat so shtancanite soopshetinja. Ova go zboram i za ednite i za drugite, i za paranoidnite vmroni , i za mrshojadnite komunjari. Totalno neisprovocirani nikoj od nishto, na nitu eden protest do sega ne se zboreshe, gragjanite vo tishina izrazuvaa pochit prema zhrtvite, ovie izleguvaat so scenarija za destabilizacija na drzhavata i ne znam shto. Ostajte go vekje ednash narodov na mira be ludaci edni barem vo vakvi momenti, od sredata do denes sekoj vtor status so politichki kontekst mi e, ili nekoj napagja, ili nekoj se brani...

Kajgana Shop

На врв Bottom