Подемот на крајната десница во Европа

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.029
Поени од реакции
7.131
Абе терам нешто тема за подем на крајна левица, нема, па ај ве замолам отворете ја и таму споделувајте за вашите успеси, ама упс крајната левица успеси нема.У Холандија останаа без пратеници, у Франција немат кандидат за втор круг во парламент, Германија ја губат сојузната држава во која вледееа повеќе од 50 години, во другите региони губат претеници на сметка на Алтернатива за Германија (не се десни да се резбереме).
Франција нема една туку повеќе крајно десни партии, само што една се издвојува малку повеќе од останатите и вие трн у око.
Ете имате крајно леви пратеници у Франција, имавте на хартија кандидат кој требаше да биде убедливо крајно лев, и на крај најголемо фијаско во историјата на Франција и тоа на сите 5 републики.Ај остај тоа, крајно лева постава, а никогаш послаба работничка класа, а чекај нели кога имаше крајна левица, имаше силна работничка класа ? У пичку матер, целиот сум збунет.
Венецуела па тоа е најубава земја во свет, таму имаме социјалистичка револуција, крајна левица бајо мој, убаини.Ама ете велат 30 убиени на протести против крајно левите убаини, ама така им треба кога протестират против убаини на големиот левичар Хуго Чавес.Нека пука полицијата, кога стоката протестира против убаини.
И за крај од кога заклучивме дека крајно левото е закон ете цела Македонија се сели у Северна Кореја, каков САД бе какви бакрачи.

Член од
14 јануари 2017
Мислења
77
Поени од реакции
36
Абе терам нешто тема за подем на крајна левица, нема, па ај ве замолам отворете ја и таму споделувајте за вашите успеси, ама упс крајната левица успеси нема.У Холандија останаа без пратеници, у Франција немат кандидат за втор круг во парламент, Германија ја губат сојузната држава во која вледееа повеќе од 50 години, во другите региони губат претеници на сметка на Алтернатива за Германија (не се десни да се резбереме).
Франција нема една туку повеќе крајно десни партии, само што една се издвојува малку повеќе од останатите и вие трн у око.
Ете имате крајно леви пратеници у Франција, имавте на хартија кандидат кој требаше да биде убедливо крајно лев, и на крај најголемо фијаско во историјата на Франција и тоа на сите 5 републики.Ај остај тоа, крајно лева постава, а никогаш послаба работничка класа, а чекај нели кога имаше крајна левица, имаше силна работничка класа ? У пичку матер, целиот сум збунет.
Венецуела па тоа е најубава земја во свет, таму имаме социјалистичка револуција, крајна левица бајо мој, убаини.Ама ете велат 30 убиени на протести против крајно левите убаини, ама така им треба кога протестират против убаини на големиот левичар Хуго Чавес.Нека пука полицијата, кога стоката протестира против убаини.
И за крај од кога заклучивме дека крајно левото е закон ете цела Македонија се сели у Северна Кореја, каков САД бе какви бакрачи.
Да ја спомнеме Полска... 460 пратеници... десничари над 80% од нив доста и крајна десница. Тука е Јануш Мике-најконтроверзен пратеник од ЕУ парламент а... левичарите имаат некој многу мал смешен процент а не па крајна левица.

Sent from my SM-J500H using Tapatalk

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.844
Поени од реакции
10.291
Не им се радувај ти толку на десничарите. Ако подзабегаат малку, со машна ќе те испорачаат назад во Македонија.
Немај гајле тоа, јас каде и да сум сум добивка за државата. Доколку ситуацијата продолжи во овој правец самиот ќе си се иселам. Има подобри дестинации за мене од Германија. Не сум јас со БГ пасош, ниту имам повлечено некого, ниту примам било каква помош од државата во вид на детски додатоци. Од првиот ден овде немам збор македонски речено, Скајп, Кајгана и Фејсбук ми се единствената врска со МК. Кругот на пријатели ми се исклучиво Германци (некои со полски корени), плаќам даноци и пензиски систем, не постам и живеам во 20 квадрати стан туку потрошувачката ми е исто ко онаа на Германците. Во кратки црти - живеам ко Германец, се однесувам ко Германец - во Рим однесувај се како Римјанин. Од почит кон државата ако не за друго. 10% од мигрантите овде да беа како мене немаше да има потреба од десничарски партии. Ако ми е за останување овде во секој момент можам да си побарам германски пасош и државјанство, нешто што од принцип до сега го немам направено.

Легалните, корисни мигранти имаат најмногу симпатии спрема АфД и десничарите во глобала. Ова од искуство, посебно Полјаците и Русите овде. Не е/беше лесно легално да се имигрира во Германија, де тестови јазик де дипломи натаму наваму. Сега некој без пасош без лична карта едноставно си влегува и добива секаков вид помош од нивните даноци. Не им е сеедно :)

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Од протестите на CasaPound во Италија против законот со кој емигрантите на кој двајцата родители не се италијанци ќе можат да добиваат држвјанство.

Последно уредено:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Член од
7 август 2011
Мислења
4.958
Поени од реакции
15.175
Хуху затоа конзерви јадат ќотек на секој чекор. Радикална фб десница без дела во реалноста, од друга страна радикалната левица годинава покажа многу поголема организираност и храброст на улица.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Ќути брат десницата се враќа на голема врата.
Ете, ти викаш дека не се враќа, значи нема причина за загриженост и констатации дека е "опасно".[DOUBLEPOST=1501345037][/DOUBLEPOST]
Хуху затоа конзерви јадат ќотек на секој чекор. Радикална фб десница без дела во реалноста, од друга страна радикалната левица годинава покажа многу поголема организираност и храброст на улица.

;)

Kajgana Shop

На врв Bottom