- Член од
- 25 декември 2008
- Мислења
- 867
- Поени од реакции
- 79
Додека сум жив нема да дозволам никој да дипли пари па ниту јас но ќе се организира начинот на правење на такви машини а за потрошената енергија нема да се наплаќа ништо а за злоупотребите ќе се казнува.Но после мене народот требе да се брани и да не дозволи наплата за потрошената енергија иако стално ќе го дебнат стручнаците .Браво Војо, од колку време работа на шпоретот се собира кило од тој тарот што го мериш..??
Автоматски споено мислење:
....збогатувањето не е заради да диплиш пари , туку за да имаш ресурси да финансираш развој на проектот.Да ангажираш тим и помошници и експерти.Без тим и развој остануваш Војо фантазерот кој си поставил задача.
Браво Војо, од колку време работа на шпоретот се собира кило од тој тарот што го мериш..?? Со сигурност и точно не можам да ти кажам колку време требе да собере едно кило бидејќи стално го отварав и го усовршував и го собирав талогот од димот но околу 100грама на 24 саати.Према мерењата или на тестот имам резултати и на намалување на гасовите или по документ/Јаглероден моноксид CO 5055,76 mg/Nm3 bes filter a so filter 4622,0 кој се смета за нај опасен или нај штетен ,потоа Сулфур диоксид SO2 135,66 mg/Nm3 бес филтер а со филтер 83,08 ,Азотни оксиди изразени како NOx 91,75 mg/Nm3 bes filter a so filter 79,41 . А интересно Јаглеродниот диоксид го пресметуваат по таблица или во проценти има 2.90% бес филтер а со филтер 5,98 % но нее на метар кубен или по таблица и ги прашав зошто е по високо со филтерот и одговорот е тоа нее ништо страшноКонцентрација на цврсти честички * прашина * на mg/m3 144.03 bes filter a so filter 79,74 . Со нај новиот требе да имам по добри резултати или сигурно ќе надминам 50% но колку ќе биде ќе видиме ако правам ново тестирање но од Министерството за Животна средина ми рекоа дека нема потреба од ново тестирање бидејќи толку е доволно за субвенции ако го прифатат ако не здравје.
....збогатувањето не е заради да диплиш пари , туку за да имаш ресурси да финансираш развој на проектот.Да ангажираш тим и помошници и експерти.Без тим и развој остануваш Војо фантазерот кој си поставил задача.
Последно уредено: