Перверзно зачувана Zastava 1300 во Битола!

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Гледајте и лифкајте...

Zastava 1300 од 1965 година, сеуште со фабричките најлони на неа.

Колата се продава...ама мислам дека сопственикот е малку луд па на интернет ја продава за 8500 евра:) иако треба да дели со 10... :)

Па, пишав маил...ќе видиме шо ќе биди.

Еве ги сликите...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Aбе тој арен е? Кој ке му даде 8500 евра? Колку сака нека е нова или зачувана (не велам дека не вреди). За тие пари ке купиш Мерцедес од 68. :) Сепак секој со кефот така да и да даде некој има за што.

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
ајдееее... овој некој утепан комунист а?

ко даљинската што ги ставаат во најлонче за да не се расипат така и колава... недопрена... само малце корозија однапред али во секој случај 30 години стара кола да е изгледа како да е помалце од 5 години возена...

ова ме потсека ко моторолата Е6 мислам на водка дека беше?
сеуште е нова нели??? мислам на налепницата...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Тоа најлоните на тапацирите не се ставани... Така се фабрички. Како успеал да не ги скине до сега... Јас би ги изел со заби од нерва да ми се мафтаат во кола така!

T

The Blob

Гостин
aaaaaaa......aaaaaaaaa......XAXAXAXAXA!
ајде тоа за цената ОК,било како било;
колата иначе е коска,респект!,
ама пази на огласот ШТО пишува "на Англиски" :) :

This car is for sale. How can see on the pictures the cas is almost new from 1965, but is not ride 1 year and having
100.000 km the motor is original, only the battery is changed.
Country: Macedonia (FYROM) city: Bitola

Инглиш мач? :):):):):)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Е дајте линк да го видиме огласот салам сега...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
TpH_Bo_OkO напиша:
Тоа во превод од Италјански значи илјада(MILE) и триста(TRECENTO) затоа и на постарите така и внатре пишува.

VORTEX

Кафански човек
Член од
10 мај 2006
Мислења
673
Поени од реакции
1
Necrophilia напиша:
ајдееее... овој некој утепан комунист а?

ко даљинската што ги ставаат во најлонче за да не се расипат така и колава... недопрена... само малце корозија однапред али во секој случај 30 години стара кола да е изгледа како да е помалце од 5 години возена...

ова ме потсека ко моторолата Е6 мислам на водка дека беше?
сеуште е нова нели??? мислам на налепницата...
оф топик: на Ѕоне е:pos2::pos2:
он топик:алал да му е на човеков капа му симињам како успеал не ми е јасно

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Dzish напиша:
Тоа во превод од Италјански значи илјада(MILE) и триста(TRECENTO) затоа и на постарите така и внатре пишува.
Знам, се заебавав пошто интересни ми се италијанските називи за колите .т.е. бројките...:helou:

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Него, мене ме чуди. Zastava колку што знам, не ги произведуваше „фиатките” 1965...FIAT ги произведуваше...

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Dzish напиша:

Колку што можам да видам пишува Hiljaduitrista

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.046
Поени од реакции
11.141
Овие се произведувани во Крагуевац, како Застава 1300, ама имаше и едни кои беа само склопувани во Крагуевац а деловите беа испраќани од Италија. На нив пишува Фиат.

Инаку, НЕ ВРЕДИ за парите. За 8500 по Полска/Чешка се наоѓаат и тоа какви Мерцедеси постари од оваа Застава, и не многу возени. Башка, оваа не е во топ форма, погледнете кај моторот, нема баш малку километри, гаражирана ама бојата на многу места е кородирана...Се на се, до 1500-2000 максимум за ете љубители како Струмикс кои на готовс сакаат да имаат парче историја. Се кладам кога Струмикс ќе ја заврши колата, ќе изгледа 10 пати посочувано и подобро од оваа. За да ве уверам, летово ќе го посетам само да видам до каде стигнал со реставрацијата. :)

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Добро на Струмикс е реставрирана ова е оригинална состојба (барем ...така изгледа).
Моторот има поминато 100,000км.
Само како успеал да не ја гребне тие 100,000км ниту малку оштетување на бојата...хмм?

За 8500 евра што сакаш можам да ти најдам, класика чиста!
Мустанг се наоѓа за тие пари!

Kajgana Shop

На врв Bottom