Патување во времето...

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
A zapoznaen li e nekoj so proektot na Nikola Tesla koj po nalozba na Americkata vlada trebale da napravat brod koj preku elektromagnetno pole ke preminuva vo drugo vreme?
Mislam deka za toj proekt Nikola Tesla bese ubien, se znae od kogo.

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
A zapoznaen li e nekoj so proektot na Nikola Tesla koj po nalozba na Americkata vlada trebale da napravat brod koj preku elektromagnetno pole ke preminuva vo drugo vreme?
Не верувам дека Никола Тесла можел да напрај таква машина, навистина бил многу паметен ама не ми се верува да бил до толку. За да се врати времето прво треба да знајме шо е времето, а тоа тешко дека некој знај со сигурност. Друга работа е дали времето можи да се враќа или да оди напред само на еден дел од просторот или на целиот простор во универзумот и дали е возможно времето да се менува само за еден човек или ќе се менува за сите луѓе на Земјата. Од друга страна доколку времето почни да оди наназад се ќе биди обратно( наместо да старееш ќе се размладуваш, наместо предметите да паѓаат надолу ќе паѓаат нагоре). По мое мислење ако времето се врати тогаш ти нема да бидиш жив туку ќе почнат да оживуваат тие шо веќе се мртви, а нема ти да одиш да гледаш битки на Римјаните. Сите процеси се условени од времето и доколку некој напрај некаква машина кога ќе почни времето да се враќа наназад таа нема да работи исто како шо работела во нормално време.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.857
Поени од реакции
22.916

Проектот Филаделфија...Има и филм за тој проект..Гледај го..

S

smart ass

Гостин
proektot filadelfija e za opticki nevidliv brod a spored presmetki na eminentni fizicar za da se vratite eden den vo minatoto na primer od 30 vo 29 togas ke treba dovolno sila planetata da ja vrati nazad a toa e neizvodliv

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
proektot filadelfija e za opticki nevidliv brod a spored presmetki na eminentni fizicar za da se vratite eden den vo minatoto na primer od 30 vo 29 togas ke treba dovolno sila planetata da ja vrati nazad a toa e neizvodliv
И тоа да се врати назад мислам дека не е решение, ќе му се промени само правецот на движење и ќе се сменат некои работи но времето нема да почни да се враќа наназад, многу предмети со сила се придвижуваат ама за нив не се менува времето. Доколку го вратиме времето би требало Земјата да се движи обратно а доколку Земјата се движи обратно не би требало да се враќа времето.

S

smart ass

Гостин
misunderstanding fisija e cepenje na jadroto na uranium 235 i toj proces se vrsi vo nuklearni reaktori dodeka fuzijata se vrsi vo zvezdite:helou:

Молим те елаборирај? :pos2:
Различни дефиниции имам за фузија и фисија јас. Разјасни ми.
vo red kaj fuzijata od poteski metali nastanuvaat polesni a kako ilustracija edna pracka uranium ima energija kolku iljadnici toni jaglen,inaku fuzijata za da ne izleze od kontrola se koristat borovi pracki bidejki tie ja sprecuvaat kolizijata na cesticite,dodeka kaj fuzijata imame obraten proces od vodorod(najlesen element) doagame kon poteski na primer helium i pri ovoj proces se osloboduva enormno kolicestvo energija...inaku fisijata prestanala da bide naucna fantastika blagodarenie na ajnstajn.:helou:

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
aj zamisli fuzijata da tece vo obratna nasoka:vozbud:
Никој не можи со сигурност да знај шо како ќе биди бидејки се ќе се испомеша процесите нема да бидат онакви какви шо ние ги знајме. Времето течи во една насока а доколку некој го промени тоа ништо веќе нема да биди исто, фузијата е спојување под дејство на сила но не знаеме како силата ќе делува на јадрата во такво време( просто кажано не сме дораснати овде на форумов да размислуваме за такво нешто) А јас досега зборував за едноставно враќање на времето ако денеска е 5. 09. 2009 кога ќе помини еден ден да биди 4.09 2009 наместо 6.09. 2009 во тој случај се ќе биди исто само во обратна насока( земи еден филм и премотувај го од крајот наназад)

S

smart ass

Гостин
ocigledno usporuvanjeto na vreme-prostor kontinuumot negira deka vremeto tece vo edna nasoka,inaku vrseni se simulacii i zaklucokot e pri prestanok na fuzija imame ledena doba i....

Kajgana Shop

На врв Bottom