Парфеми

• Креатор на темата Креатор на темата Devilish Angel
  • Време на започнување Време на започнување
Подобро купете си некој дизајнер парфем за истите пари, од колку клон. На крај сепак е ефтина копија клонот.
За кои исти пари, 30е за 105мл е овој Армаф тука, Авентус е тродупло. Нема шанси да дадам повеќе од 50-60е за парфем затоа и копија барам.

За кои исти пари, 30е за 105мл е овој Армаф тука, Авентус е тродупло. Нема шанси да дадам повеќе од 50-60е за парфем затоа и копија барам.
Кај го најде за 30е? Околу 70-80 е интенсли 150мл.

Имам доста парфеми, така да прескокни го делот кој колку кошта. За 56-60 евра имаш дизајнер парфем, и тука, и на фришоп

Летнава зезона користев повеќе парфеми наменети за лето а највеќе комплименти добив за Rasasi Hawas, па пополека сакам да се припремам за есен/зима и сум на мисла да купам нешто кое мава на нота на кожа. Од предходно искуство со Tom Ford Ombre Leather, кој е дефинитивно врвен парфем, би сакал да продолжам да користам нешто во тој правец ама по не толку висока цена. Го имам пробано и Tuscan Leather но е соленко за мојот џеб иако е врв, а интернет препораките ме насочија повторно кон Rasasi но овој пат на :
La Yuqawam Homme Rasasi cologne - a fragrance for men 2012 (fragrantica.com)
Од она што прочитав, тие што го користеле викаат дека парфемот е многу сличен на Tusan Leather, со добро отварање и дека е долгораен како на кожа така и на облека. Прашањето ми е дали некој го има користено и какво е неговото мислење, или пак да ми даде препорака за нешто со услов цена / преформас !!!

Зошто ми излегува дека овој арапскиов, копијата на Creed, е женски? Да не е Intense?Ај постирајте да го видам. И препорачајте други арапски, добри копии.
Машки е, овај барај го.

Исто добар е и Расаси Хавас овај повеќе е за излегување, мислам дека е копија на Инвиктус, многу добар.

Строго EDP или може и EDT?
EDT - тоалентите води најчесто се слаб преформанс и траат саат време. EDP - парфеми се со многу појак преформанс и траст и плус 10 часа. Тоалетна вода стиктно пример за после вежбање и слични активности она да те освежи, парфем е веќе за работа или излегување во град.

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk

Од тоа што гледав ривјуа за тој Армаф.
1. Лимитед, 75е 105мл
2. Пјур парфум 50е 150мл
3. ЕДТ 30е 105мл

Првиот е најдобра верзија, последниот е најевтина и стандардна и на многу им бил многу „синтетички“ додека вториов е некоја златна средина. Јас го нарачав тој вториот па ќе видиме, секако не се многу разбирам и не сум маанџија, така да ако е сличен на Авентус ќе ми се свиѓа.

Од тоа што гледав ривјуа за тој Армаф.
1. Лимитед, 75е 105мл
2. Пјур парфум 50е 150мл
3. ЕДТ 30е 105мл

Првиот е најдобра верзија, последниот е најевтина и стандардна и на многу им бил многу „синтетички“ додека вториов е некоја златна средина. Јас го нарачав тој вториот па ќе видиме, секако не се многу разбирам и не сум маанџија, така да ако е сличен на Авентус ќе ми се свиѓа.

Пиши review кога ќе ти стигне :)

Armaf CDN e epten dobra kopija na Aventusot, ima mnogu kopii no Arfamot e nesto najblisku. Go imam koristeno Aventusot, najcesto dekanti, no vo ponovite batchovi ne e toa toa, ima razlika od postarite pred 5-6-7 godini i sega novite. Koj saka odlicen leten parfem Armafot e epten dobar izbor. Koj mozhe da go naceka vo DM Manoard Spark neka go zeme obavezno 5-10evra e, nema da se pokae. Parfemot e inspiriran/kopija na Aventus, za tie pari nema podobro.

Скоро го здмав Tom Ford Black Orchid пд шатци и сум многу разочаран. 5200 за парфем кој од кога ке се прсниш за 2 часа ништо не се осеќа, мислам дека не вреди. Итоа мало паковање 30 или 50мл не сум сигурен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom